ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Μακιγιάζ Dior Cruise Collection 2022

To Harper's Bazaar είχε την τιμή να πάρει συνέντευξη από το δημιουργικό διευθυντή και διευθυντή εικόνας του μακιγιάζ Dior, Peter Philips.

Το Μακιγιάζ Dior Cruise Collection 2022

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας συλλογής Cruise Collection 2022 την Πέμπτη 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο οίκος Dior δημιούργησε το μοναδικό υπερθέαμα "Dior Celebrates Greece" θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία του μακιγιάζ της κολεξιόν μέσα από την απολαυστική συνέντευξη με το δημιουργικό διευθυντή και διευθυντή εικόνας του μακιγιάζ Dior, Peter Philips.

Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία του μακιγιάζ της κολεξιόν μέσα από την απολαυστική συνέντευξη με το δημιουργικό διευθυντή και διευθυντή εικόνας του μακιγιάζ Dior, Peter Philips.

H.B.: Από που αντλήσατε την έμπνευση για τη δημιουργία του μακιγιάζ της Cruise Collection 2022 και τι καθοδήγηση είχατε από τη Maria Grazia Chuiri για να καταλήξατε σε αυτό το look;

P.P.: Η Maria Grazia Chuiri μου έδειξε αρχικά μια φωτογραφία από ένα editorial της δεκαετίας του '90. Η κοπέλα είχε wet κυματιστά μαλλιά και μικρές πέρλες σε διάφορα σημεία του προσώπου και των μαλλιών της. Η αρχική της κατεύθυνση ήταν να δημιουργήσω ένα φυσικό look με λάμψεις και μου έδωσε την απόλυτη ελευθερία σε αυτό. Καθώς και η ίδια είχε επιλέξει να προσθέσει στις δημιουργίες της για την Cruise Collection λεπτομέρειες με πέρλες, αποφάσισα να εντάξω και εγώ τις πέρλες στο eye look των μοντέλων του σόου. Επιπλέον ήθελα μέσα από το μακιγιάζ να συνδέσω τις πτυχώσεις των ρούχων της κολεξιόν και την αναφορά τους στα ελληνικά αγάλματα, αλλά και τον πιο σπορ χαρακτήρα τους, που αντλεί έμπνευση από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Άλλη μια πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο συλλέκτης έργων μοντέρνας τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας και η αγάπη του για το κίνημα του σουρεαλισμού. Καθώς είμαι και εγώ λάτρης της τέχνης του σουρεαλισμού όπως και η Maria Grazia Chuiri, αποφάσισα να εντάξω τις πέρλες στο μακιγιάζ των μοντέλων ώστε ένα φυσικό μίνιμαλ look να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό χαρακτήρα ιδανικό για την πασαρέλα. Έδωσα έμφαση μόνο στα μάτια καθώς το έντονο βλέμμα είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής ομορφιάς ενώ υπάρχει στην κουλτούρα των Ελλήνων ως σύμβολο προστασίας και καλής τύχης.

Έδωσα έμφαση μόνο στα μάτια καθώς το έντονο βλέμμα είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής ομορφιάς ενώ υπάρχει στην κουλτούρα των Ελλήνων ως σύμβολο προστασίας και καλής τύχης.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρούχο του κάθε μοντέλου και το σχήμα των ματιών του επέλεξα να προσθέσω πέρλες με διαφορετικό τρόπο. Είτε τοποθετώντας μόνο μια πέρλα στην εσωτερική και μια στην εξωτερική γωνία του ματιού, είτε προσθέτοντας πέρλες σε όλο το περίγραμμα των ματιών ή δημιουργώντας ένα σχήμα διαμαντιού με τέσσερις πέρλες. Όταν έδειξα στην Maria Grazia Chuiri την εικόνα με τα μάτια γεμάτα πέρλες έμεινε από την αρχή πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Έτσι συνέδεσα όλα τα στοιχεία, το σουρεαλισμό, τις πέρλες και το ελληνικό μάτι ως σύμβολο.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.