ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τα γκρίζα μαλλιά είναι όμορφα και σούπερ σέξι»: Οκτώ Instagramers καταρρίπτουν τα στερεότυπα

Ποιες συμβουλές ομορφιάς και ζωής θα έδιναν οκτώ επιδραστικές γυναίκες άνω των 40 στον νεότερο εαυτό τους;

«Τα γκρίζα μαλλιά είναι όμορφα και σούπερ σέξι»: Οκτώ Instagramers καταρρίπτουν τα στερεότυπα

Το μήνυμα της υπεροχής της νιότης, με το οποίο βομβαρδιζόμαστε ξανά και ξανά, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μας, είτε είμαστε 30 είτε 40 είτε 50, σε έναν κόσμο ούτως ή άλλως γεμάτο με δοκιμασίες. Ωστόσο δεν έχουμε παρά να στραφούμε στις πιο επιδραστικές γυναίκες στο Instagram για να συνειδητοποιήσουμε ότι η ομορφιά της ζωής απορρέει κυρίως από μέσα μας, ακόμα και αν ο χρόνος αφήνει, αναπόφευκτα, τα σημάδια του στην επιδερμίδα μας.

Σε ένα ρεπορτάζ στο Who What Wear ζητήθηκε από οκτώ Instagramers, άνω των 40 ετών, να δώσουν συμβουλές ζωής και ομορφιάς. Τι θα έλεγαν στον νεότερο εαυτό τους, αν τους δινόταν η ευκαιρία; Οι απαντήσεις τους καταρρίπτουν τα κλισέ.

Norma Alcala, 69 ετών, συνταξιούχος, μητέρα, γιαγιά και κηδεμόνας σκύλου: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις ή να φορέσεις συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένες ηλικίες. Πιστεύω ότι έχουμε το δικαίωμα να σχεδιάσουμε τη ζωή μας ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις, και σε ό,τι αφορά το σώμα και το πνεύμα μας, χωρίς να προσπαθούμε να συμμορφωθούμε με παραμέτρους που έχει καθιερώσει η κουλτούρα μας στην πάροδο των χρόνων. Αν βρεις κάτι που σε ωφελεί (σωματικά ή πνευματικά), μη διστάσεις να το δοκιμάσεις, να πειραματιστείς, να καινοτομήσεις και να το αλλάξεις. Διασκέδασέ το!».

Eugenia Russell Hargrove, 65 ετών, στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας: «Η μητέρα και η γιαγιά μου μου έμαθαν, από μικρή, να ακολουθώ μια συστηματική και σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου. Ωστόσο, την αμέλησα όταν, ως μαμά, ήμουν αφοσιωμένη στα παιδιά μου. Θα έλεγα λοιπόν στον νεότερο εαυτό μου να μην την παραγκωνίσω και να επισκεφτώ νωρίτερα το δερματολόγο, στα 30 μου και όχι στα 40 μου όταν εμφάνισα ακμή ενηλίκων».

Lynn Shabinsky, 58 ετών, δασκάλα γιόγκα: «Κάθε σώμα είναι διαφορετικό σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Όταν βρίσκεις την ομορφιά μέσα σου, θα ακτινοβολήσεις αυτοπεποίθηση. Άφησε στην άκρη την ανάγκη σου για σύγκριση, άσε να λάμψει το πραγματικό σου φως».

Carla Kemp, 57 ετών, μοντέλο: «Δεν συμφωνώ ότι τα γκρίζα μαλλιά σε μεγαλώνουν. Αν τα μαλλιά σου είναι υγιή, στιλάτα και αποπνέεις αυτοπεποίθηση, ο κόσμος θα τα θαυμάσει. Τα γκρίζα μαλλιά είναι τάση. Κάποιες φορές βάφοντάς τα μπορεί να δείξεις μεγαλύτερη, πετυχαίνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι είναι όμορφα και σούπερ σέξι!».

Caroline Labouchere, 56 ετών, μοντέλο: «Βρες έναν καλό δερματολόγο να σου δώσει μια απλή, αποτελεσματική, με διάρκεια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Μην ξοδεύεις χρήματα σε προϊόντα που δεν έχουν μακροχρόνια δράση και μην εκθέτεις το πρόσωπό σου στον ήλιο. Άκουσε το σώμα σου για να το καταλάβεις όταν κάτι δεν πάει καλά».

Sandrine Picard, 53 ετών, δασκάλα: «Κάνε ό,τι θέλεις γιατί ό,τι κι αν κάνεις, ο κόσμος θα σε σχολιάσει. Συνέχισε λοιπόν να κάνεις ή να φοράς ό,τι σου αρέσει και δείξε στον κόσμο πόσο λάθος κάνουν!».

Carla Martin, 48 ετών, μοντέλο: «Απόλαυσε τα πάντα, να είσαι ο εαυτός σου, αγκάλιασε τη μοναδικότητά σου και ξεχώρισε. Μη νοιάζεσαι τόσο πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη. Επίσης, χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα κάθε μέρα και προστάτευσε την επιδερμίδα σου από τον ήλιο. Το μαύρισμα δείχνει υπέροχο για λίγες μέρες, αλλά μακροπρόθεσμα τη βλάπτει».

Trina Albus, 45 ετών, δημιουργός του πρακτορείου μάρκετινγκ Magenta Agency: «Δεν πιστεύω στο προληπτικό Botox. Το κανάλι μου στο YouTube δείχνει εναλλακτικές του Botox και των fillers, όπως συσκευές ομορφιάς με ραδιοσυχνότητες και μικροκύματα. Δεν μισώ τα ενέσιμα, απλά δεν θεωρώ ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις. Τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και θα ήθελα να ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές! Δεν πιστεύω ότι μόλις φτάσεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία ή δεις την πρώτη σου λεπτή γραμμή πρέπει να καταφύγεις στα ενέσιμα. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις το δέρμα σου».

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.