ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς το μακιγιάζ μετά τα 40 θα δείχνει πιο γοητευτικό;

Πέντε συμβουλές μακιγιάζ που ακολουθούν κατά γράμμα οι λαμπερές κυρίες του Χόλυγουντ.

Πώς το μακιγιάζ μετά τα 40 θα δείχνει πιο γοητευτικό;

Είναι φυσικό να μεγαλώνουμε. Ούτε χρειάζεται να το κρύβουμε, ούτε να αγωνιζόμαστε μονίμως να το αλλάξουμε. Άλλωστε, το καλύτερο part των μεγαλύτερων ηλικιών είναι η γνώση και η σοφία που έχουμε κερδίσει, οι οποίες συμβάλλουν στο να τελειοποιήσουμε πολλές δεξιότητες μας. Μια από αυτές είναι και το μακιγιάζ. Ακόμα και ελάχιστα να ασχολείστε, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε πολλά περισσότερα για την τέχνη αυτή, αλλά και το τι σας ταιριάζει καλύτερα τώρα, παρά όταν ήσασταν 20 χρονών.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις λαμπερές κυρίες του Χόλυγουντ, που μας κάνουν πολλές φορές να αναρωτιόμαστε για την αγέραστη επιδερμίδα τους, αλλά και για το φωτεινό τους πρόσωπο. Το μυστικό τους; Ακολουθούν πιστά τις παρακάτω πέντε συμβουλές μακιγιάζ για άψογα γοητευτικό αποτέλεσμα, που κάθε γυναίκα μετά τα 40 πρέπει να προσθέσει στην make up ρουτίνα της.

Πώς το μακιγιάζ μετά τα 40 θα δείχνει πιο γοητευτικό;

1.Αναγνωρίστε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Η επιλογή της ιδανικής απόχρωσης βάσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τόνο και τον υποτόνο του δέρματός σας. Εάν μπορείτε να διακρίνετε σε ποια κατηγορία ανήκει το δέρμα σας, πολύ ανοικτή, ανοικτή, μεσαία και σκούρα ή γνωρίζεται τον υποτόνο της επιδερμίδας σας (ο τόνος που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δεν αλλάζει ποτέ) ζεστός, ψυχρός και ουδέτερος, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο καθώς έχετε την ευελιξία να επιλέξετε την σωστή για εσάς απόχρωση. Αν δυσκολεύεστε ακόμα, θυμηθείτε: Αν τείνετε να μαυρίζετε εύκολα, έχετε ζεστούς υποτόνους. Αν ο ήλιος σας καίει, έχετε ψυχρούς, ενώ αν καίγεστε λίγο πριν μαυρίσετε σταδιακά, έχετε ουδέτερους τόνους. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε την καθοδήγηση του δερματολόγου σας ή ενός έμπειρου make up artist.

2.Ανακαλύψτε ποια χρώματα συμπληρώνουν αρμονικά τον φυσικό σας τόνο

Έχοντας βρει τον τόνο της επιδερμίδας σας, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε σωστά τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα, συμπληρώνοντας τον φυσικό σας τόνο. Για παράδειγμα, οι ζεστοί υποτόνοι αναδεικνύονται με χρώματα όπως χρυσό, κόκκινο, κίτρινο, καφέ, ενώ οι ψυχροί με ασημί, μπλε, μοβ και ροζ. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε σκιές και κραγιόν στις παραπάνω αποχρώσεις, εάν μέχρι τώρα ακολουθούσατε πιο safe επιλογές.

3. Παραλείψτε την πούδρα ή χρησιμοποιήστε λιγότερη

Η νεανική όψη προϋποθέτει μια διακριτική φυσική λάμψη. Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας «στεγνώνει», χάνοντας σημαντική ποσότητα αυτής της φρεσκάδας. Εφαρμόζοντας δε και πούδρα, το πρόσωπο σας δείχνει αφυδατωμένο, τονίζοντας κάθε λεπτή γραμμή που υπάρχει. Για αυτό, αποφύγετε την πούδρα σε μορφή σκόνης ή χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα μόνο στα σημεία, όπου εμφανίζετε έντονη λιπαρότητα, όπως η περιοχή του Τ.

Πρώτον, το ρουζ δίνει μια υγιή όψη στην επιδερμίδα και δεύτερον αν το εφαρμόσετε ψηλά στα ζυγωματικά, ανασηκώνετε αυτόματα το πρόσωπο σας, χωρίς κανέναν απολύτως κόπο.

4. Μην ξεχνάτε το ρουζ

Το ρουζ είναι από τα καλλυντικά «θαύματα» αφού έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει ολικά το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτον, το ρουζ δίνει μια υγιή όψη στην επιδερμίδα και δεύτερον αν το εφαρμόσετε ψηλά στα ζυγωματικά, ανασηκώνετε αυτόματα το πρόσωπο σας, χωρίς κανέναν απολύτως κόπο. Δοκιμάστε ρουζ σε υγρή μορφή για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

5. Γεμίστε τα χείλη σας

Συχνά τα χείλη μας φαίνονται λεπτότερα μετά τα 40. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο γεμάτα και ζουμερά, αρκεί να βελτιώσετε το σχήμα στους με ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών πριν εφαρμόσετε το κραγιόν σας. Προτιμήστε κραγιόν και gloss σε υγρές φόρμουλες, κάνοντας τα χείλη σας να δείχνουν ακαταμάχητα.

Κεντρική Φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.