ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ωραία νέα: H πρώτη χώρα της Ευρώπης που κήρυξε το τέλος της πανδημίας

Η κυβέρνηση της χώρας των 2 εκατομμυρίων κατοίκων κάνει λόγο για έναν απολογισμό 103 νεκρών.

Ωραία νέα: H πρώτη χώρα της Ευρώπης που κήρυξε το τέλος της πανδημίας

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακήρυξε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στην επικράτειά της — έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που κάνει τέτοια αναγγελία — καθώς οι αρχές καταγράφουν λιγότερα από επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι άνθρωποι που θα φθάνουν στο εξής στη σλοβενική επικράτεια από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξάλλου δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα για επτά ημέρες, όπως όριζε μέτρο που είχε επιβληθεί στις αρχές του Απριλίου, πρόσθεσε η Λιουμπλιάνα.

Η κυβέρνηση της χώρας των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, που γειτονεύει με την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Κροατία, κάνει λόγο για έναν απολογισμό 103 νεκρών εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.464 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας τη 12η Μαρτίου.

"Η Σλοβενία τιθάσευσε την επιδημία τους τελευταίους δύο μήνες (...). Σήμερα η Σλοβενία παρουσιάζει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ευρώπη", είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα απευθυνόμενος στα μέλη του κοινοβουλίου νωρίτερα χθες.

Η επίσημη κήρυξη του τέλους της επιδημίας σημαίνει πως ορισμένα μέτρα — ιδίως η χορήγηση οικονομικής στήριξης στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση που προκάλεσε — θα τερματιστούν στα τέλη του Μαΐου.

Η κυβέρνηση του Γιάνσα ξεκαθάρισε πως οι αλλοδαποί που παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα. Ενώ το μέτρο της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες συνεχίζει να αφορά αλλοδαπούς από κράτη εκτός ΕΕ, εξαιρουμένων των διπλωματών και όσων εργάζονται σε μεταφορές φορτίων.

Ακόμη, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν μερικούς βασικούς κανόνες για να αποτραπεί ο κίνδυνος να αρχίσει να εξαπλώνεται ξανά ο κορονοϊός, ανέφερε η κυβέρνηση, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι χθες οι πολίτες καλούνταν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου και να απολυμαίνουν τα χέρια τους όταν εισέρχονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Από τα μέσα του Μαρτίου η Λιουμπλιάνα έκλεισε όλα τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα, τα πολιτιστικά κέντρα, τα ξενοδοχεία και όλα τα καταστήματα πλην αυτών που πωλούν τρόφιμα και φάρμακα, ενώ ανέστειλε τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο το lockdown, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, άρχισαν να χαλαρώνουν ή να αίρονται από την 20ή Απριλίου. Οι συγκοινωνίες ξανάρχισαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ την επόμενη εβδομάδα μερίδα των μαθητών θα επιστρέψει στις τάξεις. Τα μπαρ και τα εστιατόρια, καθώς και τα μικτά ξενοδοχεία δυναμικότητας έως 30 δωματίων, θα επιτραπεί επίσης να επαναλειτουργήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: thetoc.gr

Photo: @sfphotography25

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.