Οι περισσότερες ονειρεύεστε να αποκτήσετε το make up για τέλεια κάλυψη, που θα κρύβει τις ατέλειες προσώπου που σας ενοχλούν και επηρεάζουν την ψυχολογία σας, ή θα εγγυάται αποτελεσματική κάλυψη ακμής. Αν μάλιστα έχετε λιπαρή επιδερμίδα, θέλετε απεγνωσμένα το καλλυντικό εκείνο που δεν θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται too dewy.

Το μυστικό λοιπόν κρύβεται στη σωστή προετοιμασία και στην αποτελεσματική ενυδατική. Και αν πιστεύετε ότι εσείς δεν τη χρειάζεστε, τότε ξανασκεφτείτε το, αφού μια ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα είναι το Α και το Ω του μακιγιάζ σας!

Πώς λοιπόν θα πετύχετε την τέλεια κάλυψη;

Καθαρίστε και προετοιμάστε κατάλληλα το πρόσωπό σας

Προκειμένου να καλύψετε τις ενδεχόμενες ατέλειες στο πρόσωπό σας και να πετύχετε την ιδανική κάλυψη της ακμής σας, ένα είναι σίγουρο: πρέπει να καθαρίσετε σχολαστικά το πρόσωπό σας και να το ετοιμάσετε σωστά. Αν δεν το κάνετε αυτό, τότε ακόμα και το καλύτερο make up για τέλεια κάλυψη δεν μπορεί να σας σώσει.

Το make up έχει την τάση να κάνει τις γνωστές, ανεπιθύμητες γραμμούλες (να σπάει), όταν εφαρμόζεται σε αφυδατωμένο δέρμα -ναι ακόμα και το δικό σας δέρμα αφυδατώνεται, ας είναι λιπαρό- οπότε οι ατέλειες προσώπου θα είναι ακόμα πιο έντονες. Κάντε το λεγόμενο cleansing με ένα καθαριστικό προσώπου φιλικό στο δέρμα σας και ύστερα απλώστε την ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα. Αφήστε το προϊόν να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια προχωρήστε στο μακιγιάζ. Τότε η άψογη κάλυψη ακμής γίνεται πραγματικότητα!

Το make up για τέλεια κάλυψη έχει διαβαθμίσεις

Ύστερα από την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα, έρχεται η ώρα να προχωρήσουμε και στο makeup. Για να καμουφλάρετε τις ατέλειες προσώπου ή να πετύχετε την κάλυψη ακμής που τόσο ποθείτε, σίγουρα δεν χρειάζεστε... οχτώ στρώματα βάσης. Αρκεί να βρείτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα σας και τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, για να καλύψετε απλώς μια-δυο κοκκινίλες χρειάζεστε μια light σύνθεση, ενώ για να καλύψετε την ακμή χρειάζεστε το λεγόμενο full coverage foundation. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα πριν την εφαρμογή -για διάρκεια και ομοιομορφία- ενώ φροντίστε το foundation -light, mediumή full coverage- να έχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο!

Βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει

Πέρα από την ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα και το αντηλιακό, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι να βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει, κάτι που εγγυάται και την ιδανική κάλυψη ακμής αλλά και των υπόλοιπων ατελειών προσώπου, που σας ίσως σας ενοχλούν.

Πώς;

Όσο βρίσκεστε μέσα στο κατάστημα, μη δοκιμάζετε οποιοδήποτε make up υπόσχεται τέλεια κάλυψη στο χέρι σας ως συνήθως, καθώς όποιο συμπέρασμα και να βγάλετε πιθανότατα να είναι λάθος. Το φως της λάμπας αδικεί την επιδερμίδα σας.

Αντίθετα εφαρμόστε το κανονικά στο πρόσωπό σας και ύστερα βγείτε στο φυσικό φως -καθώς μόνο έτσι θα καταλάβετε αν πραγματικά σας ταιριάζει.

Tip: Θυμηθείτε να δοκιμάσετε το νέο foundation πρώτα στον καρπό σας, για τυχόν ερεθισμούς.

Αν έχετε ήδη ένα κρεμώδες make up και σας φαίνεται πολύ σκούρο, αναμείξτε το με την ενυδατική σας κρέμα προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα, ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS