ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αραίωση μαλλιών: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε

Tips φροντίδας και θεραπείες ενδυνάμωσης για να παραμείνουν τα μαλλιά σου στη… θέση τους.

Αραίωση μαλλιών: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε

Κάθε μια από τις 100.000 και πλέον τρίχες που υπάρχουν στο δέρμα του κεφαλιού σου ακολουθεί τον δικό της κύκλο ζωής: το 80-90% από αυτές, βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης ή σταθεροποίησης ενώ οι υπόλοιπες, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο τους, πέφτουν. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται και οι θύλακες των τριχών υπολειτουργούν, με συνέπεια ο κύκλος της ζωής της γίνεται πιο σύντομος και τα μαλλιά να γερνούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιδερμίδα. Δεν κάνουν φυσικά ρυτίδες, όμως γίνονται πιο λεπτά -η διάμετρος της τρίχας μικραίνει-, χάνουν σταδιακά τον όγκο τους, αποδυναμώνονται και το χειρότερο, αραιώνουν. Η αραίωση βέβαια δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ηλικία. Η κληρονομικότητα, το στρες, η μη ισορροπημένη διατροφή, ή μια ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την πρόωρη εκδήλωσή της. Εάν μάλιστα υπάρχει γενετική προδιάθεση η αραίωση μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην εφηβεία.

Τι μπορείς να κάνεις

Ρώτα τους ειδικούς

Σύμφωνα με τη Δρ. Χριστιάνα Ιωσηφίδη, κλινική δερματολόγο με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία και επιστημονική συνεργάτης της SYMMETRIA, για να ανακτήσουν τα μαλλιά σου τη δύναμή τους και να παραμείνουν στη…θέση τους είναι η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος-μόλις εμφανιστούν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια- με εξειδικευμένες θεραπείες ενδυνάμωσης.

«Άκου» το DNA σου. Η SYMMETRIA σου προτείνει μια πρωτοποριακή μέθοδο διάγνωσης με βάση το DNA σου που ίσως αποκαλύψει τι φταίει και τα μαλλιά σου αραιώνουν.

Αραίωση μαλλιών: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε

Πώς γίνεται; Μια ομάδα γιατρών και διατροφολόγων αφού λάβει το ιατρικό ιστορικό σου, αξιολογεί με μια απλή και εύκολη διαδικασία και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τις γενετικές σου ιδιαιτερότητες, εντοπίζει τις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού σου και τις πιθανές ελλείψεις του και σχεδιάζει θεραπευτικά πρωτόκολλα και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, συνδυαστικά με συμπληρώματα και βιταμίνες που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να ανακτήσουν γρήγορα τη δύναμη και την πυκνότητά τους.

Αντιμετώπιση

Δράση επί…κεφαλής. Σίγουρα έχεις ακούσει για τη μεσοθεραπεία. Η κλασική αυτή και απόλυτα ασφαλής μέθοδος αναζωογόνησης είναι ευεργετική όχι μόνο για την επιδερμίδα αλλά και για τα μαλλιά γιατί ενισχύει θεαματικά την πυκνότητά τους, προσφέροντας τροφή στους θύλακες της τρίχας και αναστέλλει την αραίωση όταν βρίσκεται στην αρχή της.

Πώς γίνεται; Με τη βοήθεια ενός dermaroller -ένας ειδικός κύλινδρος με μικροακίδες μήκους λίγων χιλιοστών- δημιουργούνται μικροσκοπικές οπές στο τριχωτό, στο δέρμα δηλαδή του κεφαλιού οι οποίες επιτρέπουν την άμεση, εύκολη και σε βάθος διείσδυση ενός ειδικά μελετημένου συμπλέγματος βιταμινών, αυξητικών παραγόντων, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών. Τα ενεργά αυτά συστατικά δρουν άμεσα στο τριχοθυλάκιο, ενώ, ο μικροτραυματισμός που προκαλεί στο δέρμα το dermaroller, ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης, εξασφαλίζοντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξη νέων και πιο δυνατών τριχών.

Τι να περιμένεις. Το πρωτόκολλο της μεσοθεραπείας μαλλιών περιλαμβάνει δύο φάσεις με οκτώ θεραπείες -έξι στην πρώτη φάση και δύο αναμνηστικές στη δεύτερη- , το αποτέλεσμα όμως θα το δεις από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

Άλλαξε συνήθειες

· Η απουσία βασικών θρεπτικών στοιχείων- βιταμίνες, κυρίως της ομάδας Β, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία- από το καθημερινό σου διαιτολόγιο όπως, επίσης, και οι εξαντλητικές δίαιτες αποτελούν σοβαρούς παράγοντες για την λέπτυνση της τρίχας και την αραίωση των μαλλιών. Πρόσθεσε στη διατροφή σου γαλακτοκομικά, ψάρια και λαχανικά.

· Βοήθησε τα μαλλιά σου να ξαναβρούν τη δύναμή τους επιλέγοντας εξειδικευμένα σαμπουάν και κοντίσιονερ με τονωτική δράση και περιόρισε, όσο είναι δυνατόν, τις τεχνικές εργασίες όπως για παράδειγμα, το συχνό ντεκαπάζ ή το εντατικό ίσιωμα με πρέσα.

· Ξέχνα τον μύθο για τα 100 βουρτσίσματα την ημέρα . Αυτό που θα εκτιμήσουν αληθινά τα μαλλιά σου είναι ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού που θα τονώσει την αιμάτωση και θα διευκολύνει την κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών μέχρι τον βολβό της τρίχας.

*Ευχαριστούμε το κέντρο SYMMETRIA για τις πληροφορίες που μας έδωσε

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.