ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6+1 Μυστικά για να βάλετε τέλος στην αϋπνία κατά την εμμηνόπαυση

Ζείτε με το άγχος ότι και σήμερα το βράδυ θα πεταχτείτε από τον ύπνο σας με το σώμα σας να καίει; Υπάρχουν φυσικές λύσεις στα προβλήματα της εμμηνόπαυσης.

6+1 Μυστικά για να βάλετε τέλος στην αϋπνία κατά την εμμηνόπαυση

Ζείτε με το άγχος ότι και σήμερα το βράδυ θα πεταχτείτε από τον ύπνο σας με το σώμα σας να καίει; Δεν χαίρεστε όπως παλιά την βραδινή ξεκούραση και η ημέρα σας είναι ένα συνεχές ανεβοκατέβασμα θερμοκρασιών; Δεν φταίτε εσείς αλλά οι ορμόνες σας και η εμμηνόπαυση.

Η αϋπνία αποτελεί ένα από τα συνήθη συμπτώματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση λόγω της απότομης μεταβολής των ορμονών στον οργανισμό. Η κύρια ορμονική μεταβολή που σχετίζεται με την αϋπνία είναι τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων ενώ παράλληλα έχει διαπιστωθεί από τις ίδιες έρευνες, ότι οι διαταραχές ύπνου είναι σε άμεση εξάρτηση με τα υπόλοιπα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι οι εξάψεις και η νυχτερινή εφίδρωση ή τα αγχώδη συμπτώματα.

Επειδή το τίμημα είναι ακριβό για τις περισσότερες γυναίκες καθώς η αϋπνία και η έλλειψη ύπνου δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ζητήσαμε από έναν ειδικό να μας προτείνει ορισμένες φυσικές λύσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερες νύχτες.

Ο Ενδοκρινολόγος, Δρ. Γεώργιος Τροβάς, μίλησε στο TheTOC και αποκάλυψε τα μυστικά που μειώνουν την ένταση του φαινομένου και σας βοηθούν να περάσετε μία πιο ήρεμη νύχτα.

-Τρώτε νωρίς πριν τις 9μ.μ.

-Αποφύγετε να καταναλώνετε για βραδινό τροφές που είναι πικάντικες ή περιέχουν πολλά καρυκεύματα και αλάτι.

-Φάτε ελαφριά όπως ένα τοστ με γαλοπούλα ή προτιμήστε να πιείτε ένα αφέψημα χαμομηλιού που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.

-Διαβάστε ένα βιβλίο που σας ευχαριστεί.

-Κάντε ένα χλιαρό ντους, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου σε ανεκτά επίπεδα και προσπαθήστε να περιορίσετε το φως και διάφορες πηγές θορύβου.

Εντάξτε τη γυμναστική στο νέο αυτό κύκλο της ζωή σας, αφού έτσι θα αποκομίσετε πολλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και τη ψυχική σας υγεία. Ακόμη και η μέτρια μορφή άσκησης, όπως είναι το περπάτημα μπορεί να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Η γιόγκα και το pilates αποτελούν επίσης πολύτιμο σύμμαχο κατά της αϋπνίας στην εμμηνόπαυση, αφού βοηθούν μεταξύ άλλων στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμούν το άγχος, αποβάλλουν την ένταση και αυξάνουν την ενεργητικότητα.

+1

Δείτε τι έχει να προτείνει η Vichy που έχει εστιάσει τις έρευνές της πάνω στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση και στα προβλήματα που διαταράσσουν τον ύπνο και τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Δοκιμάστε πριν κοιμηθείτε μία ιεροτελεστία περιποίησης του προσώπου σας με τη Neovadiol νύχτας κάνοντας απαλό μασάζ που θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σας και θα σας δώσει άμεσο αίσθημα δροσιάς αφού μειώνει τη θερμοκρασία του προσώπου -2.7o C κατά την εφαρμογή.

Το πρωί συνεχίστε με την Vichy Neovadiol Φροντίδα Επιδερμίδας Μετά την Εμμηνόπαυση για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα. Να προσφέρετε πυκνότητα στην επιδερμίδα σας, ανάπλαση στο περίγραμμα του προσώπου σας και να αποκτήσετε πιο λαμπερή όψη.

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.