ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανόρθωση στήθους: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η ανόρθωση μαστού, γνωστή και ως μαστοπηξία, είναι η επέμβαση που θα χαρίzει σφριγηλό μπούστο.

Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το στήθος

Το στήθος, στις περισσότερες γυναίκες, αρκετά νωρίς αρχίζει να παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, ιδίως μετά την απόκτηση παιδιών.

Οι αιτίες

Το βάρος του στήθους, η ηλικία, η ποιότητα και ο τόνος του δέρματος, η πυκνότητα του μαζικού αδένα, η κληρονομικότητα, οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, η συστηματική ή όχι άσκηση, οι ορμονικές μεταβολές, η γέννα και ο θηλασμός είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση και την προβολή του στήθους, έτσι είναι εύκολα κατανοητό πως η πτώση δεν παρουσιάζεται ούτε στον ίδιο χρόνο ούτε με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις γυναίκες.

Η επέμβαση

Η ανόρθωση στήθους αποτελεί την επέμβαση εκείνη της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που αντιστρέφει την εικόνα της πτώσης και χαρίζει ένα σφριγηλό και νεανικό στήθος που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι σύγχρονες τεχνικές έχουν μειώσει σημαντικά τις τομές από το χειρουργείο, που αποτελούσαν συχνά ανασταλτικό παράγοντα.

Η ιδανική υποψήφια

Η ανόρθωση μαστού είναι μία επέμβαση που απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που νιώθει πως θα ήθελε ένα boost στην εικόνα του στήθους της, ενώ δεν αφορά μόνο στις γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία, καθώς η πτώση είναι κάτι που μπορεί να παρουσιαστεί αρκετά νωρίς. Αποτελεί συνήθως αναπόσπαστο κομμάτι ενός Mommy Makeover, ενώ αρκετά συχνά συντροφεύει τόσο την αυξητική όσο και τη μειωτική στήθους. Επίσης δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο πολύ νέες γυναίκες να αποζητούν την ανόρθωση, λόγω ανομοιομορφίας των δύο μαστών, κατά την οποία ο ένας είναι πτωτικός και ο άλλος όχι,

Το Χειρουργείο

Όπως είπαμε και πιο πάνω, πολύ συχνά η ανόρθωση μαστού πραγματοποιείται συνδυαστικά και με άλλες επεμβάσεις στήθους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γίνεται και μεμονωμένα, ή και μόνο στον έναν μαστό. Παλαιότερα η μαστοπηξία περιλάμβανε αρκετές τομές, κάτι που λειτουργούσε ανασταλτικά στην απόφαση μίας γυναίκας για το χειρουργείο, όμως σήμερα οι νέες επεμβατικές τεχνικές έχουν ελαχιστοποιήσει τις τομές και τα σημάδια, χαρίζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με ελάχιστη ταλαιπωρία. Σε γενικές γραμμές η ανόρθωση στήθους χρειάζεται μία τομή γύρω από τη θηλή και μία κάθετη προς τα κάτω από τη θηλή προς την υπομάστιο πτυχή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί και μία τομή στην υπομάστιο πτυχή, που σχηματίζει ένα μικρό ανάποδο "Τ" με την προηγούμενη κάθετη τομή. Μέσα από αυτές τις τομές ο γιατρός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος από το στήθος, το ανασηκώνει, τοποθετεί την θηλή υψηλότερα και σταθεροποιεί το μαστό στη νέα του ανορθωμένη θέση. Οι τομές αυτές με τον καιρό γίνονται λεπτές λευκές γραμμές, που σχεδόν εξαφανίζονται, ενώ η τομή γύρω από το στήθος σβήνει εντελώς με ιατρικό τατουάζ. Η επέμβαση χαρίζει ένα πολύ όμορφο, συμμετρικό και φυσικό αποτέλεσμα και ένα στήθος που αψηφά το χρόνο και ενισχύει σημαντικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό www.drmegapanos.gr

Read Next

Περισσότερα από

Ομορφιά

25 Οκτ 2022

Yαλουρονικό στα χείλη: Μύθοι και αλήθειες

10 μύθοι και 10 αλήθειες για το υαλουρονικό στα χείλη, το "μαγικό φιλί" της ομορφιάς.

02 Οκτ 2022
29 Ιουλ 2022

Πώς μπορείς να αυξήσεις την ερωτική απόλαυση το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση με υαλουρονικό που θα αλλάξει την ερωτική σου ζωή.

06 Ιουλ 2022

Kayak: Το παγωτό που λιώνει για εμάς και εμείς για αυτό

Φέτος το παγωτό Kayak γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής με δύο νέες, εντελώς ανατρεπτικές γεύσεις εμπνευσμένες από το ελληνικό καλοκαίρι και τα παραμύθια της Ανατολής.

28 Ιουν 2022

Τα notos καλωσόρισαν το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή εμπειρία shopping

Ένα μοναδικό event στα πολυκαταστήματα notos.

27 Ιουν 2022

Η mat.fashion διακρίνεται σε Plus Size Brand της χρονιάς από το Best in Fashion

Απευθυνόμενη στις καθημερινές ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και με κεντρικό σύνθημα το body positivity, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

10 Ιουν 2022

Αρμονικό προφίλ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι ο τρόπος να αποκτήσεις μια ιδανική για το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργική μύτη

26 Μαϊ 2022

Ποια φορέματα κολακεύουν τις γυναίκες με καμπύλες; 3 ιδέες για κάθε σωματότυπο

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φορέματα αναδεικνύοντας τις καμπύλες σας. Γιατί να επιλέξετε ενδύματα με ζώνη.

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!