ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι κήποι της Ourika: Μια όαση βιοποικιλότητας στο εξωτικό Μαρόκο

Στους πρόποδες της οροσειράς του Άτλαντα στο Μαρόκο, στην Ourika, κρύβονται οι υπέροχοι κήποι της YSL Beauty, που αποτελούν πρότυπο βιώσιμης καλλιέργειας.

Ακούς καθημερινά να μιλούν για βιωσιμότητα, sustainability, βιώσιμη ομορφιά. Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι όροι και ποια η σημασία του; Ο οίκος YSL Beauty δίνει ένα απτό παράδειγμα αποκατάστασης της φύσης και υπεύθυνης προμήθειας πρώτων υλών με το μακροχρόνιο πρόγραμμα που εφαρμόζει στους Κήπους της Κοινότητας Ourka, ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 2014 και αντικατοπτρίζει την ολοκληρωμένη προσέγγιση της μάρκας για την αποκατάσταση της φύσης.

Οι κήποι της Ourika: Μια όαση βιοποικιλότητας στο εξωτικό Μαρόκο

O ίδιος ο Yves Saint Laurent υπήρξε λάτρης της φύσης και εμπνεόταν από το τοπίο και τον φυσικό πλούτο του Μαρόκου στην διάρκεια της καριέρας του. Ο οίκος YSL Beauty δεσμεύτηκε απέναντι στον πλανήτη και ακολουθεί μια στρατηγική που προωθεί τη βιοποικιλότητα και την βιώσιμη καλλιέργεια. Οι Κήποι της Κοινότητας Ourika εφαρμόζουν πρακτικές αναγεννητικής και βιολογικής γεωργία με στόχο να επιτευχθεί θετικό πρόσιμο στη βιοποικιλότητα.

Οι κήποι της Ourika: Ανακάλυψε μια όαση βιοποικιλότητας στο εξωτικό Μαρόκο

Τα αποτελέσματα γίνονται σιγά σιγά ορατά αφού στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πολλά είδη που ήταν μέχρι πρότινος απειλούμενα. Οι κήποι αυτοί αποτελούν ένα υγιές οικοσύστημα που συμβάλλει στην προστασία ειδών υπό εξαφάνιση: σε μια πρόσφατη απογραφή των κήπων και της γύρω περιοχής, καταγράφηκαν κατά προσέγγιση 210 είδη φυτών από 175 γένη και 63 οικογένειες, 25 είδη πτηνών, 2 είδη αμφιβίων και 8 είδη ερπετών.

Οι κήποι της Ourika: Ανακάλυψε μια όαση βιοποικιλότητας στο εξωτικό Μαρόκο

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως στις 22/5 γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας την οποία έχουν καθιερώσει τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να τονιστεί η σημασία αυτού του περιβαλλοντικού ζητήματος. Ο οίκος YSL Beauty δεν τονίζει απλά τη σημασία της αποκατάστασης της φύσης αλλά συμβάλλει έμπρακτα σε αυτή με το πρόγραμμα Rewild Our Earth που παρουσίασε το 2020 και περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 2030:

Την Κοιλάδα Ourika στο Μαρόκο, όπου καλλιεργούνται συστατικά όπως κρόκος, καρύδια και αλθαία, η οποία πλήττεται από έντονη ερημοποίηση.

Την Αϊτή, από την οποία προμηθευόμαστε βετιβέρια και όπου η μείωση της δασικής κάλυψης έχει οδηγήσει σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που πλήττουν κατ’ επανάληψη τους τοπικούς πληθυσμούς.

Τη Μαδαγασκάρη που φιλοξενεί ποικιλία οικοσυστημάτων, όπου ανευρίσκεται εντυπωσιακή πληθώρα ειδών, και από την οποία προμηθευόμαστε γεράνια και όλη τη βανίλια που χρησιμοποιεί ο οίκος YSL Beauty.

Την Ινδονησία, η οποία παράγει πατσουλί και αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές για το οικοσύστημα λόγω της υπερβολικής ανάπτυξης.

Τον Καναδά, όπου υλοποιείται ένα πρόγραμμα στα λιβαδικά συστήματα της περιοχής South Okanagan με στόχο την αποκατάσταση μιας σημαντικής περιοχής για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.