ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Απαλλάξου από την ψαλίδα χωρίς να κόψεις τις άκρες

Απόκτησε μαλλιά μακριά αλλά υγιή και δυνατά με απλές κινήσεις καθημερινής φροντίδας.

Απαλλάξου από την ψαλίδα χωρίς να κόψεις τις άκρες

Αν είσαι από τις γυναίκες που δεν μπορούν να αποχωριστούν τα μακριά μαλλιά τους σίγουρα θα έχεις αντιμετωπίσει το πρόβλημα τις αντιαισθητικής ψαλίδας. Κάθε φορά που κόβεις τις άκρες και ανανεώνεις το look σου σίγουρα τα μαλλιά σου δείχνουν πιο υγιή και έχουν φυσική κίνηση. Όμως σύντομα οι άκρες δείχνουν και πάλι ταλαιπωρημένες, σπάνε, ανοίγουν και τα μαλλιά χάνουν την ενέργεια και τη λάμψη τους. Είτε οφείλεται στη χρήση εργαλείων θερμότητας, είτε στις βαφές και τις τεχνικές εργασίες ή απλά στο βούρτσισμα και το styling, η ψαλίδα είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά αν έχεις μακριά μαλλιά και δε θέλεις να αποχωριστείς το μήκος τους. Κόβοντας τακτικά τις άκρες των μαλλιών σου σίγουρα απαλλάσσεσαι από τις κατεστραμμένες άκρες, τα βοηθάς να ανανεωθούν και τα διατηρείς υγιή. Υπάρχουν όμως κάποια απλά και πρακτικά μυστικά περιποίησης που μπορείς να δοκιμάσεις για να διατηρείς τις άκρες υγιείς και να μειώνεις την εμφάνιση της ψαλίδας, επιμηκύνοντας έτσι τα διαστήματα ανάμεσα στα κουρέματα.

Το leave-in conditioner

Οι ενυδατικές κρέμες μαλλιών που δεν ξεβγάζονται αλλά μένουν πάνω στην τρίχα και της προσφέρουν ενυδάτωση είναι ιδανικές για άμεση αναδόμηση και λείανση. Μπορείς να χρησιμοποείς το leave-in conditioner όσο συχνά θέλεις, αρκεί να το εφαρμόζεις στα μήκη και τις άκρες, αποφεύγοντας τη ρίζα των μαλλιών για να μην τα βαραίνεις.

Το λάδι μαλλιών

Τα τελευταία χρόνια τα λάδια έχουν γίνει το must-have προϊόν για την περιποίηση των μαλλιών. Και όχι άδικα αφού εξασφαλίζουν θρέψη, λάμψη αλλά και λείανση. Προτίμησε ένα λάδι μαλλιών με φυσική σύνθεση, πλούσιο σε έλαια αμυγδάλου, argan ή jojoba. Το λάδι μπορείς να το απλώνεις είτε μετά το λούσιμο, σε μήκη και άκρες, είτε καθημερινά, για να ανανεώνεις το χτένισμά σου και να δίνεις λεία όψη στις ταλαιπωρημένες άκρες. Μην ξεχνάς πως λίγες μόνο σταγόνες αρκούν.

Η σωστή περιποίηση

Εννοείται πως πρέπει να λούζεις τακτικά τα μαλλιά σου για να είναι καθαρά και όμορφα. Αν όμως υπερβάλεις και λούζεσαι καθημερινά τότε θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου μπορείς να λούζεσαι από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, τα προϊόντα που επιλέγεις θα πρέπει να έχουν ενυδατική σύνθεση και να μην αφυδατώνουν την τρίχα. Απόφυγε συστατικά όπως τα θειϊκά άλατα (sulfates) και οι σιλικόνες αν θέλεις να αποφύγεις την αφυδάτωση, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα ή έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες όπως οι ανταύγειες και το balayage. Και φυσικά μην ξεχνάς την ενυδάτωση με conditioner ή μάσκες.

Το styling

Αν προσπαθείς να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου και να αποφύγεις την ψαλίδα εννοείται πως θα πρέπει να μείνεις μακριά από πρέσες, σίδερα μαλλιών και υψηλές θερμοκρασίες. Υιοθέτησε πιο φυσικά χτενίσματα, άσε τα μαλλιά σου ελεύθερα ή δοκίμασε έξυπνα stylings όπως έναν χαλαρό κότσο ή μια απλή αλογοουρά. Για να αναβαθμίσεις το χτένισμά σου μπορείς να επιστρατεύσεις έξυπνα αξεσουάρ όπως στέκες, μπαρέτες ή μπαντάνες. Το σημαντικό είναι να έχεις κομψό αποτέλεσμα μένοντας μακριά από τα εργαλεία θερμότητας.


Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.