ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αρμονικό προφίλ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι ο τρόπος να αποκτήσεις μια ιδανική για το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργική μύτη

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Προκειμένου μια ρινοπλαστική να είναι επιτυχημένη, το αποτέλεσμα κρίνεται στις γραμμές και τις φωτοσκιάσεις της μύτης επάνω στη ράχη, την κορυφή και τη βάση της. Η μύτη αναλύεται σε αισθητικές μονάδες με την έννοια των γεωμετρικών πολυγώνων, ώστε να αναγνωριστούν τα επιμέρους προβλήματα στην εικόνα της. Η εξειδίκευση του ρινοπλαστικού τον βοηθάει να γνωρίζει ποια ανατομικά στοιχεία αντιστοιχούν στο κάθε πολύγωνο και πώς θα τα τροποποιήσει, καταστρώνοντας έτσι το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο για την κάθε μοναδική περίπτωση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και η μύτη να είναι πλήρως λειτουργική.

Ανατομικά στοιχεία

Η ράχη: Στο ανφάς δύο κοίλες γραμμές εκτείνονται από το έσω άκρο του φρυδιού, περνούν το ριζορρίνιο και εκτείνονται μέχρι τη ρινική κορυφή. Αυτές οι νοητές γραμμές καθορίζουν τη ράχη της μύτης, δημιουργούν άριστες φωτοσκιάσεις και πρέπει να είναι συνεχείς, χωρίς λακκούβες ή ασυμμετρίες. Η χρήση ενός εξειδικευμένου εργαλείου, του πιεζοτόμου, που

δονείται μεταφέροντας ενέργεια υπερήχων, ώστε να σμιλεύσει ή να κόψει τα οστά με τεράστια ακρίβεια και σεβασμό στους παρακείμενους ιστούς, έχει βοηθήσει πολύ στην επίτευξη των σωστών αισθητικών γραμμών των οστών της μύτης.

Τα πλάγια: Οι αισθητικές γραμμές στα πλάγια δημιουργούνται σε συνδυασμό με τα πλάγια άκρα των ρινικών οστών, τους άνω και τους κάτω πλάγιους χόνδρους της μύτης. Η σημασία των πλάγιων σχηματισμών είναι μεγάλη, καθώς προσδίδουν την τριγωνικότητα στη μύτη και την ξεχωρίζουν από το επίπεδο του ζυγωματικού. Επίσης, πρέπει να δένουν και να επικαλύπτονται μεταξύ τους, ώστε να μπορεί το άτομο να αναπνέει ελεύθερα. Οι άσκοπες αφαιρέσεις χόνδρων δημιουργούν στη μύτη βαθουλώματα στα πλάγια τοιχώματα και δυσχεραίνουν την αναπνοή.

Η κορυφή: Η σμίλευση του ακρορρινίου, δηλαδή της κορυφής της μύτης, είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι της σύγχρονης ρινοπλαστικής. Η κορυφή δεν επιτρέπεται να είναι ογκώδης και τετράγωνη, ούτε να έχει παραμορφώσεις σαν "παρένθεση" στα πλάγια. Ειδικές τεχνικές συρραφής, που απαιτούν μακροχρόνια εκπαίδευση αλλά και χειρουργική δεινότητα, φέρνουν

τους χόνδρους σε ιδανικό τριγωνικό σχηματισμό, σε κατάλληλο επίπεδο και με κλίση ως προς την υπόλοιπη μύτη, ώστε να δημιουργηθούν οι ιδανικές φυσικές γραμμές του ακρορρινίου. Ο καθορισμός της ρινικής κορυφής έχει τα πιο πολύπλοκα βήματα, καθώς πρόκειται για τρισδιάστατο σχηματισμό με διαφορετική μορφολογία κάθε φορά, που απαιτεί πολλές τεχνικές συρραφής, ώστε να επιτευχθεί ένα άριστο γλυπτικό αποτέλεσμα, αλλά συχνά και τη χρήση λεπτών σχεδιασμένων μοσχευμάτων χόνδρου που ενισχύουν τις αδυναμίες ή τις παράδοξες κυρτότητες των εκάστοτε ρινικών πτερυγιαίων χόνδρων. Γενικά, η ρινοπλαστική είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και ταλέντο από πλευράς χειρουργού.

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Κυπραίου, χειρουργό-ΩΡΛ, Diplomat Πλαστικής και

Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός Νοσοκομείου "Μητέρα" - Όμιλος Υγεία

(faceanatomy.gr).

Read Next

22 Μαρ 2023

7 royals που κανείς δεν περίμενε πως έχουν τατουάζ

Οι μόνιμοι, αλλά και οι προσωρινοί πειραματισμοί των κυριών των βασιλικών οικογενειών.

22 Μαρ 2023

30, 40, 50+: Η skincare ρουτίνα που προτείνεται να ακολουθείς ανάλογα με την ηλικία σου

Όλα όσα πρέπει να ενσωματώσεις στην skincare ρουτίνα σου για να εξασφαλίσεις νεανική όψη σε κάθε ηλικία.

Περισσότερα από

Ομορφιά

20 Μαρ 2023

Gray is the New Chic: 5 τρόποι να ανανεώσετε τα γκρίζα μαλλιά σας με ανταύγειες

Για ένα αποτέλεσμα πολλαπλών τόνων που κολακεύει κάθε γυναίκα, είτε είναι ξανθιά, είτε καστανή.

19 Μαρ 2023

Low Maintenance: 3 beauty συνήθειες για να ετοιμάζεσαι σε χρόνο dt το πρωί

Τα multitasking προϊόντα που θα μειώσουν το χρόνο προετοιμασίας σου το πρωί στο μισό.

16 Μαρ 2023

Η αποτρίχωση είναι επιλογή, όχι υποχρέωση

Όλο και περισσότερες σταρ επιλέγουν να πετάξουν το ξυραφάκι. Ποια είναι τα οφέλη της νέας αυτής τάσης και γιατί να την υιοθετήσεις.

14 Μαρ 2023

Τα premium αντιγηραντικά προϊόντα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να λάμψει

Η καινοτόμος σειρά της Time Eraser προσφέρει εννιά διαφορετικά ζευγάρια επιλογών που αντιστοιχούν σε εννιά διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας.

11 Μαρ 2023

Μάσκαρα: Πώς θα μείνει σταθερή όλη μέρα

Δες πως θα έχεις εντυπωσιακές βλεφαρίδες με χρώμα αναλλοίωτο για πολλές, πολλές ώρες.

10 Μαρ 2023

Λιπαρά μαλλιά: Πώς θα τα διατηρήσεις φρέσκα όσο το δυνατόν περισσότερο

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου λαδώνουν πιο γρήγορα και πώς να το αποφύγεις.

10 Μαρ 2023
08 Μαρ 2023

Έτοιμη σε 5 λεπτά- Το φυσικό μακιγιάζ που κάνουν οι beauty experts όταν δεν έχουν χρόνο

Για να είσαι πάντα στην ώρα σου, σου ετοιμάσαμε έναν οδηγό ταχύτητας και αποτελεσματικότητας για να κάνεις ένα φυσικό μακιγιάζ σε ακριβώς 5 λεπτά.

06 Μαρ 2023

Juicy Lips: Το εύκολο makeup hack για μεγαλύτερα, πιο σαρκώδη χείλη

Η τάση μακιγιάζ από τα 90s που θα σου χαρίσει υπέροχα χείλη.