ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντιγήρανση και αρχιτεκτονική, δύο επιστήμες που συνδέονται στενά.

Οι επιστήμονες εμπνέονται από τις αρχές της αρχιτεκτονικής για να προσφέρουν ανόρθωση και νεανική όψη στην επιδερμίδα του προσώπου.

Η έρευνα για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης και την δημιουργία καλλυντικών που ανανεώνουν την επιδερμίδα και διατηρούν τη νεανική της όψη δεν σταματά ποτέ. Οι επιστήμονες αναζητούν διαρκώς νέα συστατικά, νέες τεχνολογίες και νέες συνθέσεις που θα προσφέρουν ενέργεια, προστασία και αντοχή στα κύτταρα της επιδερμίδας. Η τελευταία τάση θέλει την επιστήμη της κοσμητολογίας να εμπνέεται από τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής για να προσφέρει σφριγηλότητα και σύσφιγξη στην επιδερμίδα. Πώς όμως συνδέονται οι δύο επιστήμες;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως το πρόσωπό μας το διέπουν οι ίδιες αρχές αρμονίας, όγκου, αναλογιών που διέπουν και την αρχιτεκτονική. Επιπλέον, προκειμένου να ισορροπεί ένα κτίριο επικρατούν κανόνες ισορροπίας ανάμεσα στους πυλώνες και στους συνδέσμους τους και το ίδιο πρέπει να γίνεται και στο δέρμα. Υπάρχουν κάποια συστατικά στο δέρμα που λειτουργούν ως φυσικά στηρίγματα και σύνδεσμοι και τα οποία, με την πάροδο του χρόνου, ατονούν οδηγώντας σε χαλάρωση και απώλεια όγκου. Παρατηρώντας λοιπόν αυτό το φαινόμενο οι επιστήμονες που δημιουργούν τις συνθέσεις των καλλυντικών οδηγούνται στο συμπέρασμα πως ενισχύοντας την δράση των στοιχείων που παίζουν δομικό ρόλο στη στήριξη της επιδερμίδας θα επαναφέρουν την αρμονική, ισορροπημένη και νεανική της όψη. Με αυτόν τον τρόπο συνδέεται λοιπόν η αρχιτεκτονική με την αντιγήρανση και αποτελεί βασική πηγή έμπνευση για την αντιμετώπιση της δερματικής χαλάρωσης.

Τρία επαναστατικά καλλυντικά που εμπνεύστηκαν από την αρχιτεκτονική

1 Lift Integral της Lierac

Αντιγήρανση και αρχιτεκτονική, δύο επιστήμες που συνδέονται στενά.

Η ανανεωμένη σειρά ανόρθωσης της επιδερμίδας άντλησε έμπνευση από την αρχή "tensegrity” της αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με αυτή την αρχή το δέρμα αποτελείται από στοιχεία που παίζουν τον ρόλο των πυλώνων και από δομικές γλυκοπρωτεΐνες που τα συνδέουν μεταξύ τους. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, στοιχεία που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα, παίζουν το ρόλο των πυλώνων ενώ η φιπροτεκτίνη και η φιμπριλίνη συνδέουν τους πυλώνες μεταξύ τους. Με το πέρασμα του χρόνου η παραγωγή και η ποιότητα των συστατικών αυτών φθίνει και χρειάζονται ενίσχυση. Η σειρά της Lift Integral περιλαμβάνει προϊόντα καθημερινής χρήσης που επανεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, φιμπροτεκτίνης και φιμπριλίνης για επιδερμίδα ορατά πιο σφριγηλή και ανθεκτική.

2 Le Lift Pro της Chanel

Αντιγήρανση και αρχιτεκτονική, δύο επιστήμες που συνδέονται στενά.

Οι ερευνητές του γαλλικού οίκου μελέτησαν το γυναικείο πρόσωπο χρησιμοποιώντας δεδομένα 60000 προσώπων και εστίασαν στο "τρίγωνο της νεότητας”, της περιοχής που ξεκινά από το άνω μέρος των ζυγωματικά και φτάνει ως την άκρη του πιγουνιού και χαρακτηρίζεται από τονισμένα μήλα, ευκρινές περίγραμμα και ζυγωματικά με όγκο. Με το πέρασμα του χρόνου το τρίγωνο αυτό αναστρέφεται τα ζυγωματικά χάνουν τον όγκο και τη σφριγηλότητά τους και το περίγραμμα του προσώπου χαλαρώνει. H σειρά Le Lift Pro περιλαμβάνει ορό και κρέμα προσώπου ενισχυμένα με ένα ένζυμο που προέρχεται από τις μέλισσες Melipona και το οποίο προσφέρει στήριξη στην επιδερμίδα και μειώνει σημαντικά τη χαλάρωση.

3 Skin Caviar Harmony L'Extrait της La Prairie

Αντιγήρανση και αρχιτεκτονική, δύο επιστήμες που συνδέονται στενά.

Για τη δημιουργία αυτού του ορού η La Prairie εστιάζει στην αρχιτεκτονική του δέρματος η οποία στηρίζεται τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετα στοιχεία. Τα κάθετα αυτά στοιχεία αποτελούν τους συνδέσμους της επιδερμίδας και σχηματίζουν ένα ισχυρό και εύκαμπτο δίκτυο στα επιδερμικά στρώματα. Καθώς μεγαλώνουμε οι σύνδεσμοι αυτοί εξασθενούν, η επιδερμίδα χαλαρώνει και χάνει το περίγραμμά της ενώ σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες και το πρόσωπο χάνει τη νεανική του αρμονία. To Skin Caviar Harmony L' Extrait είναι εμπλουτισμένο με Caviar Infinite ένα μείγμα χαβιαριού που αυξάνει την πυκνότητα της επιδερμίδας και δημιουργεί άμεσα αίσθηση σύσφιγξης.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.