ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανόρθωση στήθους: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η ανόρθωση μαστού, γνωστή και ως μαστοπηξία, είναι η επέμβαση που θα χαρίzει σφριγηλό μπούστο.

Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το στήθος

Το στήθος, στις περισσότερες γυναίκες, αρκετά νωρίς αρχίζει να παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, ιδίως μετά την απόκτηση παιδιών.

Οι αιτίες

Το βάρος του στήθους, η ηλικία, η ποιότητα και ο τόνος του δέρματος, η πυκνότητα του μαζικού αδένα, η κληρονομικότητα, οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, η συστηματική ή όχι άσκηση, οι ορμονικές μεταβολές, η γέννα και ο θηλασμός είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση και την προβολή του στήθους, έτσι είναι εύκολα κατανοητό πως η πτώση δεν παρουσιάζεται ούτε στον ίδιο χρόνο ούτε με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις γυναίκες.

Η επέμβαση

Η ανόρθωση στήθους αποτελεί την επέμβαση εκείνη της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που αντιστρέφει την εικόνα της πτώσης και χαρίζει ένα σφριγηλό και νεανικό στήθος που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι σύγχρονες τεχνικές έχουν μειώσει σημαντικά τις τομές από το χειρουργείο, που αποτελούσαν συχνά ανασταλτικό παράγοντα.

Η ιδανική υποψήφια

Η ανόρθωση μαστού είναι μία επέμβαση που απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που νιώθει πως θα ήθελε ένα boost στην εικόνα του στήθους της, ενώ δεν αφορά μόνο στις γυναίκες σε μεγαλύτερη ηλικία, καθώς η πτώση είναι κάτι που μπορεί να παρουσιαστεί αρκετά νωρίς. Αποτελεί συνήθως αναπόσπαστο κομμάτι ενός Mommy Makeover, ενώ αρκετά συχνά συντροφεύει τόσο την αυξητική όσο και τη μειωτική στήθους. Επίσης δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο πολύ νέες γυναίκες να αποζητούν την ανόρθωση, λόγω ανομοιομορφίας των δύο μαστών, κατά την οποία ο ένας είναι πτωτικός και ο άλλος όχι,

Το Χειρουργείο

Όπως είπαμε και πιο πάνω, πολύ συχνά η ανόρθωση μαστού πραγματοποιείται συνδυαστικά και με άλλες επεμβάσεις στήθους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν γίνεται και μεμονωμένα, ή και μόνο στον έναν μαστό. Παλαιότερα η μαστοπηξία περιλάμβανε αρκετές τομές, κάτι που λειτουργούσε ανασταλτικά στην απόφαση μίας γυναίκας για το χειρουργείο, όμως σήμερα οι νέες επεμβατικές τεχνικές έχουν ελαχιστοποιήσει τις τομές και τα σημάδια, χαρίζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με ελάχιστη ταλαιπωρία. Σε γενικές γραμμές η ανόρθωση στήθους χρειάζεται μία τομή γύρω από τη θηλή και μία κάθετη προς τα κάτω από τη θηλή προς την υπομάστιο πτυχή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί και μία τομή στην υπομάστιο πτυχή, που σχηματίζει ένα μικρό ανάποδο "Τ" με την προηγούμενη κάθετη τομή. Μέσα από αυτές τις τομές ο γιατρός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος από το στήθος, το ανασηκώνει, τοποθετεί την θηλή υψηλότερα και σταθεροποιεί το μαστό στη νέα του ανορθωμένη θέση. Οι τομές αυτές με τον καιρό γίνονται λεπτές λευκές γραμμές, που σχεδόν εξαφανίζονται, ενώ η τομή γύρω από το στήθος σβήνει εντελώς με ιατρικό τατουάζ. Η επέμβαση χαρίζει ένα πολύ όμορφο, συμμετρικό και φυσικό αποτέλεσμα και ένα στήθος που αψηφά το χρόνο και ενισχύει σημαντικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό www.drmegapanos.gr

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.