ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα μαλλιά σου χρειάζονται την ίδια περιποίηση μετην επιδερμίδα σου

Ακολούθησε και για τα μαλλιά σου μια ρουτίνα περιποίησης όμοια με αυτή της επιδερμίδας του προσώπου και δες τα να μεταμορφώνονται.

Όπως ακριβώς η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από καθαρισμό, ενυδάτωση αλλά και αντηλιακή προστασία έτσι και τα μαλλιά έχουν τις ίδιες απαιτήσεις για να είναι όμορφα και υγιή. Πλέον, χάρη στην εξέλιξη των προϊόντων για την περιποίηση των μαλλιών μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι ώστε να ακολουθείς συστηματικά μια ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει βήματα ίδια με αυτά της φροντίδας της επιδερμίδας.

Στοχευμένος Καθαρισμός: Διάλεξε σαμπουάν που θα ταιριάζει στον τύπο του δέρματος της κεφαλής. Όταν ένα σαμπουάν είναι για λιπαρά ή ξηρά μαλλιά, ουσιαστικά εννοούμε λιπαρό ή ξηρό δέρμα κεφαλής απ' όπου πηγάζει και η οποιαδήποτε λιπαρότητα ή ξηρότητα. Αναζήτησε ακόμη πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως για ευαίσθητο τριχωτό ή ξηροδερμία και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς, σε τακτά διαστήματα, ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που απομακρύνει από την επιδερμίδα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling και τους ρύπους.

Ενυδάτωση που διαρκεί: Τα μαλλιά έχουν ανάγκη από ενυδάτωση όπως ακριβώς και η επιδερμίδα του προσώπου, ειδικά μετά τον καθαρισμό. Μην αρκείσαι στο κοντίσιονερ το οποίο ξεβγάζεται αλλά επένδυσε σε ένα leave-in ενυδατικό προϊόν, κρέμα ή λάδι, το οποίο περιποιείται τα μαλλιά για ώρες.

Μάσκες εντατικής περιποίησης: Όπως ακριβώς οι μάσκες προσώπου προσφέρουν εντατική δράση και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες – ενυδάτωση, λάμψη, αντιγήρανση, αναδόμηση – έτσι δρουν και οι μάσκες μαλλιών. Αρκεί να τις χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα, να τις αφήνεις να δράσουν για 10' περίπου και θα δεις την διαφορά.

Συμπυκνωμένοι οροί: Πρόκειται για μια πιο σύγχρονη προσθήκη στον χώρο της περιποίησης των μαλλιών και απευθύνονται άλλοτε στο τριχωτό της κεφαλής και άλλοτε τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. Συνήθως οι οροί δεν ξεβγάζονται και προσφέρουν εντατική δράση είτε αναδόμησης των κατεστραμμένων μαλλιών είτε καταπράυνσης του ευαίσθητου τριχωτού ή ενίσχυσης των λεπτών και αδύναμων μαλλιών.

Αντηλιακή προστασία: Η τρίχα, όπως και η επιδερμίδα, υφίσταται τεράστια φθορά από την ακτινοβολία UVA. Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη όλο το χρόνο η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο. Διάλεξε ένα σπρέι που δεν βαραίνει τα μαλλιά και χρησιμοποίησέ το καθημερινά ώστε να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή αλλά και το χρώμα τους αναλλοίωτο.

Εξειδικευμένες θεραπείες: Όποτε η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από επαγγελματική βοήθεια επισκέπτεσαι τον δερματολόγο ή τον αισθητικό και δοκιμάζεις κάποια θεραπεία που επαναφέρει την υγιή της όψη. Στα κομμωτήρια θα βρεις, αντίστοιχα, ειδικές θεραπείες για τις διαφορετικές ανάγκες των μαλλιών. Ακολούθησε τη συμβουλή του κομμωτή σου και διάλεξε τη θεραπεία που ταιριάζει στα δικά σου μαλλιά. Πολλές από αυτές τις θεραπείες γίνονται στο κομμωτήριο ενώ κάποιες συνεχίζονται και στο σπίτι με συγκεκριμένα προϊόντα. Το φθινόπωρο οι πιο συνηθισμένες ανάγκες των μαλλιών είναι η ενυδάτωση και η αναδόμηση αλλά και η αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης.

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.