ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα αρώματα που δεν θα σταματήσουν ποτέ να φορούν οι Παριζιάνες

Κλασσικές ευωδιές προσαρμοσμένες στη διαχρονική φινέτσα.

αρώματα

Οι Γαλλίδες, γνωστές για το καλαίσθητο γούστο, το ανεπιτήδευτο στιλ αλλά και την "less is more" ρουτίνα ομορφιάς τους, διαθέτουν ακόμα ένα κομψό χαρακτηριστικό που τις διακρίνει: την ευωδία τους φυσικά. Το άρωμα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του παριζιάνικου καλλωπισμού, με τα french girls να ακολουθούν συγκεκριμένη τελετουργία κατά την εφαρμογή του. Στόχος τους δεν είναι απλώς να γίνουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο πέρασμά τους, μέσα από τις μεθυστικές νότες του εκάστοτε αρώματος, αλλά να αποκτήσουν την signature ευωδία, που θα χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη πολλών. Σε αυτό έχουν συμβάλει δύο βασικοί παράγοντες: πρώτον ο τρόπος που χρησιμοποιούν το άρωμα τους και δεύτερον το ίδιο το άρωμα – το οποίο προφανώς φέρει την υπογραφή των δημοφιλέστερων γαλλικών οίκων.

Πως να χρησιμοποιήσετε το άρωμα σας όπως οι γνήσιες Γαλλίδες;

Ψεκάστε τα σωστά σημεία: Δηλαδή τις θερμότερες περιοχές του σώματος, γνωστές και ως "παλμικά σημεία". Αυτές είναι οι καρποί, ο λαιμός, το ντεκολτέ, και η μέσα πλευρά του βραχίονα.

Εφαρμόστε άρωμα και στα μαλλιά: Μια μικρή ποσότητα αρώματος κατά μήκος των τριχών, μπορεί να γοητεύσει τον οποιονδήποτε με την παραμικρή κίνηση τους.

Ψεκάστε από απόσταση: Η εν λόγω τακτική θα δημιουργήσει γύρω σας ένα πέπλο ευχάριστης ευωδιάς καθώς το άρωμα καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση στο δέρμα σας.

Αποφύγετε την τριβή των καρπών: Το άρωμα δεν πρόκειται να μεταφερθεί "μαγικά" από το ένα χέρι στο άλλο, τρίβοντας τα μεταξύ τους. Το μόνο που θα πετύχετε είναι η μικρότερη διάρκεια αυτού πάνω στην επιδερμίδα σας.

Και αφού κατέχετε όλα τα μυστικά τις πιο αρωματικής ιεροτελεστίας, ακολουθούν δέκα εμβληματικά αρώματα που δεν θα σταματήσουν ποτέ να φορούν οι κομψές Παριζιάνες:

1. Trésor Midnight Rose Eau de Parfum, Lancôme

Τα αρώματα που δεν θα σταματήσουν ποτέ να φορούν οι Παριζιάνες

Ρομαντικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά αισθησιακό, το Trésor Midnight Rose με νότες από τριαντάφυλλο, βατόμουρο, γιασεμί, παιώνια, ροζ πιπέρι, μόσχο και βανίλια θα σας κάνει να νιώσετε πως περπατάτε στην πόλη του έρωτα.

2. Opium Eau de Parfum, Yves Saint Laurent Beauty

αδαδ

Τo Black Opium είναι η έκφραση μιας λαμπερής και αυθάδους θηλυκότητας, σαν κι αυτή που μόνο οι Γαλλίδες έχουν, η οποία εκφράζεται χάρη στις νότες από εσπεριδοειδή, άνθος πορτοκαλιάς, μαύρο καφέ, βανίλια, κέδρο και πατσουλί.

3. No. 5 Parfum, Chanel

ετ

Το Chanel No. 5 ήταν το πρώτο άρωμα που λάνσαρε η Gabrielle "Coco" Chanel και μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα best sellers του γαλλικού οίκου. Ο περίτεχνος συνδυασμός από νότες τριαντάφυλλο, υλάνγκ-υλάνγκ, γιασεμί, ίριδα, ζεστά ξύλα, βανίλια, κεχριμπάρι και πατσουλί το κάνουν αναντικατάστατο στα μάτια των Γαλλίδων.

4. Miss Dior Eau de Toilette, Dior

δσσα

Το Miss Dior Eau de Toilette είναι ένας μεθυστικός και αναζωογονητικός, λουλουδάτος ανεμοστρόβιλος. Ένα τρελό βαλς, που χορεύεται γύρω από το τριαντάφυλλο της Grasse και ένα πέπλο από μιγκέ, έτοιμο να σας συνεπάρει.

5. Absolu de Parfum, Chloé

φφσδ

Ο συνδυασμός φλοράλ και ξυλώδων νοτών κάνουν το Absolu de Parfum του οίκου Chloé ένα από τα αρώματα, στα οποία καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί.

6. Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense, Chanel

ςρςερς

Το Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense είναι ένα φρέσκο και ταυτόχρονα αισθησιακό άρωμα, εμπνευσμένο από το ακατάσχετο πνεύμα της νεαρής Coco Chanel, που επιλέγουν πολλές Γαλλίδες εδώ και χρόνια.

7. J'Adore Eau De Parfum, Dior

ψχψ

Το J'Adore Eau De Parfum είναι ένα αισθησιακό και καθαρό άρωμα που έχει μετατραπεί σε θρύλο. Τιμώντας τα λουλούδια ylang ylang από τις νήσους Κομόρες, τα ρόδα της Δαμασκού και το γιασεμί Sambac, η εμβληματική αυτή αρωματική δημιουργία ενώνει τα ευγενέστερα άνθη από τον κήπο των συστατικών και τα απογειώνει με νότες ξύλων και βανίλιας.

8. L’Interdit Eau de Parfum, Givechy

σσφ

Ο Givenchy δημιούργησε το άρωμα L’Interdit αποκλειστικά για την αγαπημένη του, Audrey Hepburn, το 1957, καθώς όμως το όνομά του σημαίνει "το απαγορευμένο" στα γαλλικά, οι φήμες λένε πως η Hepburn δεν ήθελε να λανσαριστεί στην αγορά. Ο οίκος αποφάσισε τελικά να το λανσάρει τη δεκαετία του 1960, με την ηθοποιό να είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του φλοράλ αρώματος με τις νότες από γιασεμί, νάρκισσο και σανδαλόξυλο, που έχει μέχρι σήμερα φανατικές θαυμάστριες.

9. Shalimar Eau de Parfum, Guerlain

ασασ

Το iconic Shalimar Eau de Parfum συνδέθηκε με τα flapper girls της δεκαετίας του 1920 και μέχρι σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best sellers του οίκου, χάρη στις νότες από περγαμόντο, λεμόνι, ίριδα, γιασεμί, τριαντάφυλλο, tonka bean, σανταλόξυλο, musk και βανίλια.

10.La Vie Est Belle Eau de Parfum, Lancôme

αδασδασ

Το La Vie Est Belle Eau De Parfum, που αναδεικνύεται από το συμπύκνωμα ίριδας, του άνθους της ευτυχίας, δημιουργήθηκε τo 2012 αποκλειστικά για τη Lancôme από τρεις από τους σπουδαιότερους αρωματοποιούς της Γαλλίας, και μέχρι σήμερα είναι μία από τις go-to επιλογές των Γαλλίδων.

Read Next

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Περισσότερα από

Ομορφιά

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.