ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

To ασυνήθιστο χρώμα eyeliner που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ήταν τον Μάρτιο του 1981 όταν η νεαρή, σχεδόν έφηβη στην ουσία, Πριγκίπισσα Νταϊάνα συνάντησε για πρώτη φορά την Πριγκίπισσα του Μονακό. Μάλιστα, δεν είχε κλείσει ακόμα ένας μήνας από τότε που ο πρίγκιπας Κάρολος και εκείνη είχαν ανακοινώσει τον αρραβώνα τους.

Ο Κάρολος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση στο Goldsmith Hall, και αυτή ήταν στην ουσία η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Νταϊάνα, από τότε που ανακοινώθηκε ως μέλλουσα νύφη του πρίγκιπα της Ουαλίας, γράφει ο J. Randy Taraborrelli στο βιβλίο του για τη Γκρέις, Once Upon a Time: Behind the Fairy Tale of Princess Grace and Prince Rainier. "Εκείνο το βράδυ, η Νταϊάνα ήταν σαν κύκνος- φορούσε ένα μαύρο, πολύ ντεκολτέ, στράπλες βραδινό φόρεμα", γράφει ο Taraborrelli. "Ακόμα όμως και αν είχε εμφανιστεί με μια νυχτικιά και πάλι θα είχε προκαλέσει αίσθηση".

Οι παπαράτσι ξετρελάθηκαν μαζί της. Αλλά η Νταϊάνα δεν είχε συνηθίσει ακόμη αυτή τη μεταχείριση. "Ο πανικός της Νταϊάνα ήταν ακόμα εμφανής σε μια δεξίωση που έγινε μετά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ", έγραψε ο Taraborrelli. "Ανησυχώντας γι' αυτήν, η Γκρέις τη ρώτησε αν θα ήθελε να συνοδεύσει την ίδια και την Γκουέν [Ρόμπινς, τη συνοδό της Γκρέις εκείνο το βράδυ] στις γυναικείες τουαλέτες για να μιλήσουν".

Ο Taraborrelli γράφει: "Τόσο η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό όσο και η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν, με πολλούς τρόπους, πριγκίπισσες της φαντασίας μας, εικόνες ομορφιάς και κομψότητας, των οποίων οι ζωές των παραμυθιών έμοιαζαν να ανοίγουν απεριόριστες δυνατότητες στις ζωές εκατομμυρίων παρατηρητών σε όλο τον κόσμο". Αν και ήταν παρόμοιες, ήταν επίσης αρκετά διαφορετικές: "Ενώ η Νταϊάνα ήταν μια πριγκίπισσα που έγινε σταρ, η πριγκίπισσα Γκρέις ήταν μια σταρ που έγινε πριγκίπισσα". Ας μην ξεχνάμε το γεγονός πως η Γκρέις Κέλι ήταν μια χειραφετημένη γυναίκα, μια κοσμογυρισμένη σταρ που ήξερα να σταθεί όπου κι αν βρισκόταν, που είχε κερδίσει ένα Όσκαρ και το κυριότερο: είχε κάνει μια λαμπρή καριέρα σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν δεδομένο για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την Robyns (που συνόδευε την πριγκίπισα του Μονακό) η Νταϊάνα ξέσπασε σε κλάματα όταν βρέθηκαν με την Γκρέις Κέλι στις γυναικείες τουαλέτες για να διορθώσουν το μακιγιάζ τους. Ο λόγος ήταν πως το φόρεμα που φορούσε εκείνο το βράδυ ήταν πολύ αποκαλυπτικό, και ο λόγος ήταν σύμφωνα με την Νταϊάνα,ότι ήταν δύο νούμερα μικρότερο από το δικό της, καθώς το προβλεπόμενο ρούχο της δεν είχε φθάσει εγκαίρως, "μια εκνευριστική κατάσταση για να συμβεί για την πρώτη επίσημη εμφάνισή της", έγραψε η Taraborrelli. "Είπε επίσης ότι τώρα συνειδητοποιούσε περισσότερο από ποτέ πόσο ανυπόφορο θα ήταν να έχει τόσους πολλούς ανθρώπους να την πιέζουν, κάνοντας ερωτήσεις, όχι μόνο σε εκείνη, αλλά και σε οποιονδήποτε την ήξερε. Προέβλεπε μια ζωή χωρίς καμία ιδιωτικότητα. Φοβήθηκε. Τι θα μπορούσε να κάνει; Σίγουρα ζητούσε τη συμβουλή της σωστής γυναίκας. Η Γκρέις ήξερε πάντα πώς να χρησιμοποιεί τη διασημότητά της προς όφελός της, ενώ η Νταϊάνα έμοιαζε να μαραζώνει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας".

Η Γκρέις, που ήταν τότε 51 ετών, αγκάλιασε την 19χρονη Νταϊάνα και την ακούμπησε στοργικά στον ώμο. Στη συνέχεια, έβαλε ένα χέρι σε κάθε μάγουλο της Νταϊάνα, κρατώντας το πρόσωπό της. "Μην ανησυχείς, αγαπητή μου", είπε η Γκρέις στην Νταϊάνα με ένα ευγενικό χαμόγελο. "Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει είναι χειρότερο" της είπε. Πού να γνώριζε τότε την τραγική κατάληξη της νεαρής κοπέλας.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

18 Μαϊ 2024

Η Έλενα Κρίστενσεν στα 55 της χρόνια είναι μια ageless θεά

Το θρυλικό μοντέλο των 90s εντυπωσίασε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

17 Μαϊ 2024

Τι διαβάζουμε τώρα: 4 μυθιστορήματα που θα πάρεις και στις ανοιξιάτικες αποδράσεις

Η άνοιξη μας χαρίζει νέα φρέσκα βιβλία για να ετοιμάζουμε σιγά σιγά τις βαλίτσες του καλοκαιριού.

17 Μαϊ 2024

Μαριάννα Κιμούλη: Ο Άντονι Χόπκινς, ήταν απίστευτα γενναιόδωρος, ήταν ένας από... εμάς"

Η Μαριάννα Κιμούλη μμίλησε για τους διάσημους γονείς της, για τις "Ψυχοκόρες", αλλά και για την την άγνωστη συνεργασία της με τον Άντονι Χόπκινς

17 Μαϊ 2024

Maestro: Πρεμιέρα χτες για τη 2η σεζόν- αποθεώθηκαν Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου στο twitter

"Δώστε ενα όσκαρ στη θεάρα" έγραψε τηλεθεατής για τη Μαρία Κακογιάννη στο Twitter.

17 Μαϊ 2024

Ο δισεκατομμυριούχος της Hermès που δίνει την περιουσία στον κηπουρό του

11 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρει ο τυχερός Μαροκινός κηπουρός του.

17 Μαϊ 2024

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου - "Της είχα πει ότι θα τη σκότωνα"

"Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω" λέει ο δράστης για την 40χρονη πρώην σύζυγό του. Την μαχαίρωσε 17 φορές.