ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μυστικό που άλλαξε τη ζωή μου: Έπινα ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι, κάθε πρωί, για ένα χρόνο

Μια γυναίκα αντικατέστησε τον πρωινό καφέ με μέλι και λεμόνι σε ζεστό νερό και περιγράφει τα οφέλη που κέρδισε.

Το μυστικό που άλλαξε τη ζωή μου: Έπινα ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι, κάθε πρωί, για ένα χρόνο

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα ροφήματα με μέλι και λεμόνι ήταν κάτι που αγόραζα σε πακέτο από το φαρμακείο όταν κατέρρεα από κάποια εξουθενωτική γρίπη. Φυσικά, αυτά τα μικρά πακέτα δεν βοηθούν πολύ, έτσι ήμουν δύσπιστη όταν μπήκα σε αυτή την τρελή πρόκληση. Φυσικά, το να πίνεις πραγματικό χυμό λεμονιού και το σωστό μέλι σε ζεστό νερό αποτελεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, και με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτό ξεκίνησα μια αναζήτηση 12 μηνών για να δω αν πραγματικά ήταν θαυματουργό, όπως λένε όλοι.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι είμαι απολύτως «τροποποιημένη», και σας παρουσιάζω τους λόγους.

Το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, αλλά βοηθά επίσης στον καθαρισμό του αίματος, καθώς και την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος που δρουν ως παράγοντες καθαρισμού. Το νερό και το μέλι δημιουργούν ένα τονωτικό, αντιβακτηριακό και κολλαγονούχο εργοστάσιο παραγωγής για το δέρμα.

1. Ουδέποτε είχα κρυολόγημα, γρίπη ή άλλη ασθένεια σε ολόκληρο το έτος.

Κυριολεκτικά. Κατόπιν σκέψεως, αυτό με αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Ολόκληρη τη ζωή μου αντιμετώπιζα προβλήματα με τις αμυγδαλές μου. Με μια μεγάλη οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, υπάρχει πάντα κάποιος που είναι φορέας κάποιου νέου ιού. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι δεν έπιασα κανέναν ιό, ακόμη και όταν όλοι τριγύρω μου ήταν άρρωστοι.

Εξομολόγηση: Υπήρχαν μέρες που ταλαιπωρήθηκα σε μεγάλο βαθμό, και αν και αισθάνθηκα πολύ πρόωρα σημάδια της ασθένειας μερικές φορές (πάρα πολλά φτερνίσματα σε μια μέρα, εξαντλημένη, ιδιαίτερα κουρασμένη, ύποπτα κοιλιακά προβλήματα) τίποτα δεν υλοποιήθηκε. Σίγουρα είχα κουραστικές ημέρες και μερικούς πονοκεφάλους, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Μόλις άρχισα να λαμβάνω την θεραπευτική αγωγή σταμάτησαν να συμβαίνουν και τώρα απολύτως ορκίζομαι ότι έγινα πρόωρα «παλαιών αρχών» και μεταφέρω μέλι και λεμόνι στην τσάντα μου όταν μένω σε ξενοδοχεία ή φιλοξενούμαι από φίλους. (Θα έπρεπε να ανησυχώ επειδή είμαι περήφανη γι΄ αυτό;)

2. Δεν χρειάζομαι πλέον καφέ και ανυπομονώ να πάρω κάθε πρωί τη «δόση» μου.

Η ενέργεια και η ζωντάνια από το λεμόνι και το μέλι είναι το πρώτο πράγμα που παίρνω το πρωί κάτι που με κάνει να το λαχταρώ, και δεν με αφήνει με πονοκεφάλους ή την επίφοβη κατάπτωση, αποτέλεσμα της καφεΐνης . Έχω επίσης περισσότερη ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αισθάνομαι ευεξία άμεσα από πολύ νωρίς το πρωί.

Μου έπαιρνε τουλάχιστον μία ώρα για να σηκωθώ από το κρεββάτι και να βρυχώμαι στους ανθρώπους σαν να είμαι μια γυναίκα των σπηλαίων, αλλά τώρα, αντίθετα, γίνομαι απίστευτα ενοχλητική στους ανθρώπους που αγαπώ θέτοντάς τους βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα με νέους και ευφάνταστους τρόπους. Θα πρέπει να βρω μια νέα πρόκληση σύντομα όμως για να τους κρατήσω σε εγρήγορση.

3. Οι άνθρωποι γύρω μου γίνονται όλο και πιο υγιείς, η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Λοιπόν, αυτό μου πήρε τον περισσότερο χρόνο: να πείσω την οικογένειά μου ότι το μέλι και λεμόνι μπορεί να τους βοηθήσει στην πρόληψη περιστατικών γρίπης. Αλλά παίζοντας το παιχνίδι νοσοκόμας και ασθενούς και βάζοντας σε ενέργεια το μαγικό μου φίλτρο όταν βρίσκονταν καταπονημένοι από μια βαριά γρίπη κατάφερα να τους πείσω να δουν τα οφέλη.

Η Συνταγή μου:

Χρησιμοποιώ χυμό μισού λεμονιού, και ένα κουταλάκι του γλυκού οργανικό, βιολογικό μέλι σε μία κανονική κούπα με ζεστό νερό που έχει κρυώσει λίγο (αλλά είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να λιώσει το μέλι). Μισό λεμόνι είναι αρκετό για το πρωινό ξύπνημα. Στη συνέχεια προσθέτω λίγο κρύο νερό ώστε να μπορώ να το πιω αμέσως, με μία κίνηση.


Τα 9 μεγάλα οφέλη του να πίνεις ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι κάθε πρωί.

-Σε κρατά σε καλή κατάσταση και σας προστατεύει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

-Αυτό το μείγμα όταν λαμβάνεται το πρωί -πριν από οτιδήποτε άλλο- διεγείρει το πεπτικό σύστημα, επίσης βοηθά στην ενυδάτωση του παχέος εντέρου με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της δυσκοιλιότητας. Λειτουργεί επίσης ως διουρητικό, βοηθάει στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

-Βελτιώνει την πέψη. Κάθε συστατικό του ροφήματος αυτού, βοηθά στην διαδικασία της πέψης. Τα λεμόνια βοηθούν το συκώτι στην παραγωγή περισσότερης χολής, έτσι ώστε να μπορεί να διασπάσει τα σύνθετα τρόφιμα καλύτερα και να χρησιμοποιήσει τις βιταμίνες. Το μέλι είναι αντιβακτηριακό, προστατεύει από τυχόν μολύνσεις. Βοηθά επίσης στην παραγωγή βλέννας στο στομάχι, καθαρίζοντας τις τοξίνες. Για το λόγο αυτό, βοηθά, επίσης, στην υγιή ισορροπία του βάρους.

-Σε κάνει να λάμπεις από υγεία και ομορφιά. Το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, αλλά βοηθά επίσης στον καθαρισμό του αίματος, καθώς και την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος που δρουν ως παράγοντες καθαρισμού. Το νερό και το μέλι δημιουργούν ένα τονωτικό, αντιβακτηριακό και κολλαγονούχο εργοστάσιο παραγωγής για το δέρμα.

Σημαντική σημείωση: Το σωστό μέλι και τα βιολογικά καλλιεργημένα λεμόνια είναι το κλειδί. Καθώς και η μεγάλη τσάντα για να τα μεταφέρετε παντού.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.