ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 12 τύποι γυναικείου οργασμού: Ποιοι είναι και πώς να τους αποκτήσετε

Η σεξολόγος Carlen Costa μας συστήνει έναν ολόκληρο νέο σεξουαλικό κόσμο που μάλλον δεν ξέραμε ότι υπάρχει και ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε.

Οι 12 τύποι γυναικείου οργασμού: Ποιοι είναι και πώς να τους αποκτήσετε

Είστε ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική σας ζωή; Ως άτομο που επικροτεί το σεξ και ως φεμινίστρια και σεξολόγος, απεχθάνομαι να ακούω ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν καλό σεξ ή δεν παίρνουν την απόλαυση που θα έπρεπε κατά την πράξη. Μας αξίζει να έχουμε οργασμούς. Κάποιοι από εμάς ακόμα μαθαίνουν, το συζητούν ή βρίσκονται σε στάδιο εξάσκησης (που είναι και το καλύτερο κομμάτι) και είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι όλοι μπορούν να βιώσουν οργασμό με διάφορους τρόπους.

Η Nicki Minaj έχει πει: «Απαιτώ να φτάνω σε οργασμό» και κάθε γυναίκα θα πρέπει να απαιτεί το ίδιο. Συνεχίζοντας δήλωσε ότι το να προσφέρεις και να λαμβάνεις ευχαρίστηση θα πρέπει να είναι μοιρασμένο 50/50. Για τον καθένα το 50/50 μπορεί να είναι διαφορετικό οπότε είναι στο δικό σας χέρι και στου συντρόφου σας να το διαπραγματευτείτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά.

Οι οργασμοί γιατρεύουν τα πάντα: Ανακουφίζουν από ημικρανίες και από το στρες, απαλύνουν τον πόνο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και προσφέρουν στο σώμα μια αποτελεσματική άσκηση.

Το σώμα σας είναι ικανό να παράξει μια από τις πιο έντονες, ικανοποιητικές και θεραπευτικές ενέργειες. Μια αξιοθαύμαστη εμπειρογνώμονας του σεξ η Lou Paget λέει ότι οι γυναίκες μπορούν να έχουν 10 διαφορετικούς τύπους οργασμού, ενώ οι άντρες οκτώ. Αλλά εγώ νομίζω ότι υπάρχουν 12 τύποι γυναικείου οργασμού.

Η Betty Dodson, η Νονά των Οργασμών, έχει να μας δώσει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να επιτύχουμε την κορύφωση. Η Dodson μιλάει για την εμπειρία του οργασμού μέσα από το πρίσμα των αισθήσεων - και όχι για τους μηχανισμούς που τον προκαλούν. Η ίδια λέει: «Οι κλειτοριδικοί και οι οργασμοί του πέους προκύπτουν από τη διέγερση της γεννητικής οδού, ενώ οι οργασμοί που προκύπτουν από το σημείο G, τον κόλπο και την πρωκτική διέγερση συχνά περιλαμβάνουν το πυελικό νεύρο. Ο ερεθισμός του πυελικού νεύρου, μέσω του ορθού, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ευχαρίστηση με εκπληκτικούς τρόπους».

Οι οργασμοί γιατρεύουν τα πάντα: Ανακουφίζουν από ημικρανίες και από το στρες, απαλύνουν τον πόνο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και προσφέρουν στο σώμα μια αποτελεσματική άσκηση.

Δείτε παρακάτω 12 διαφορετικούς τύπους οργασμού και πώς θα τους επιτύχετε:

1. Οργασμός του σημείου G

Μερικοί ειδικοί λένε ότι αυτή η μικρή, σπογγώδης περιοχή πάνω από το μπροστινό τοίχωμα του κόλπου είναι ένας μύθος. Γνωστή και ως σημείο Grafenberg, είναι η πιο μυστηριώδης ερωτογενής ζώνη. Δεν έχει τόση σημασία αν πιστεύετε ότι υπάρχει ή όχι - αυτό που έχει σημασία είναι το εξής: Αν ασκώντας πίεση σε αυτό το μυστηριώδες σημείο στο σώμα σας αισθάνεστε φανταστικά, τότε εκμεταλλευτείτε το.

Πώς να τον πετύχετε: Χρησιμοποιήστε μια κυκλική κίνηση στη λεκάνη εφαρμόζοντας πίεση και κάνοντας μασάζ στην περιοχή αργά. Μην φοβηθείτε να...βρέξετε λίγο τα χέρια σας και να μεγιστοποιήσετε την πιθανότητα του οργασμού ζητώντας από τον σύντροφό σας ταυτόχρονα να σας φιλάει απαλά τα χείλη του αιδοίου.

2. Οργασμός μέσω του στήθους/θηλής

Σύμφωνα με μια μελέτη, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η διέγερση της θηλής ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι γνωστή ως γεννητικός αισθητήρας. Αυτή είναι η ίδια περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιείται από τη διέγερση της κλειτορίδας, του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας. Αυτό σημαίνει είναι ότι ο γυναικείος εγκέφαλος φαίνεται να επεξεργάζεται τη διέγερση της θηλής και των γεννητικών οργάνων με τον ίδιο τρόπο.

Μερικές φορές, ξεχνάμε ότι ο εγκέφαλος είναι στην πραγματικότητα το πιο σεξουαλικό όργανο που έχουμε στο σώμα μας - και η επιρροή του, στο πώς βιώνουμε την ευχαρίστηση στο σύνολό της, είναι τεράστια.

3. Οργασμός του φιλιού

Τα χείλη σας είναι γεμάτα από νευρικές απολήξεις και ταξινομούνται ως μια βλεννογονοδερματική περιοχή του σώματος που είναι παρόμοια με το εξωτερικό του αιδοίου, των θηλών και της κλειτορίδας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δύναμη να σας ερεθίσουν.

Αυτό το είδος του οργασμού απαιτεί δέσμευση. Αργό συγχρονισμό, χρήση της γλώσσας και πειράγματα είναι όλα μέρος της διέγερσης σας και θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να είναι μέρος της σεξουαλικής πράξης όλη την ώρα, έτσι κι αλλιώς. Η επίτευξη του οργασμού με τον τρόπο αυτό απαιτεί βαθιά συγκέντρωση αλλά μπορεί να συμβεί.

Οι 12 τύποι γυναικείου οργασμού: Ποιοι είναι και πώς να τους αποκτήσετε
4. Πρωκτικός οργασμός

Για πολλές γυναίκες, η πρωκτική επαφή έχει φανταστική αίσθηση. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, χρησιμοποιήστε μια γερή δόση λιπαντικού και σιγά-σιγά κινηθείτε μέσα και γύρω από την περιοχή του πρωκτού, ενώ ξεκινά η προετοιμασία για τη διείσδυση. Η πρωκτική διείσδυση θα πρέπει στην αρχή να είναι μια αργή διαδικασία, ειδικά αν είστε πρωτάρηδες. Οι σφιχτοί μυς και το λεπτό στρώμα επιθηλιακών κυττάρων εντός του πρωκτού που είναι επίφοβο να σκιστεί το κάνουν λίγο δύσκολο αλλά υπάρχει η δυνατότητα να σας προσφέρει συγκλονιστική ευχαρίστηση.

5. Ο οργασμός του σημείο U

Η ουρήθρα. Ναι, από το σημείο που κάνουμε τα τσίσα μας. Λοιπόν, όπως έχει δηλώσει η Lou Paget σε συνεντεύξεις της, η ουρήθρα στην πραγματικότητα περιβάλλεται από τρεις πλευρές από την κλειτορίδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κλειτορίδα σας είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από ό, τι νομίζετε ότι είναι – το μήκος της είναι από 7,5 μέχρι 12,5 εκατοστά. Όταν το U-spot διεγείρεται, ο στυτικός ιστός που περιβάλλει το άνοιγμα διογκώνεται με αίμα, προκαλώντας έτσι τους αδένες να παράξουν προστατικό υγρό (την ουσία που εκκρίνεται κατά τον γυναικείο οργασμό) και να ερεθιστείτε.

6. Ο οργασμός του σημείο Α

Αυτή είναι η ζώνη στο εσωτερικό του κόλπου σας, επίσης γνωστός ως πρόσθιος θόλος. Αναζητήστε το σημείο στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου, προς τα πάνω και προς την περιοχή του αφαλού σας. Μερικοί λένε ότι είναι ένα πολύ καλό σημείο πίεσης, διότι μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση διέγερση του σημείου G. Αυτή τη ζώνη καλύτερα να την εξερευνήσετε όταν είστε αρκετά ερεθισμένες και οι μυς σας είναι πάρα πολύ χαλαροί.

7. Οργασμός του τραχήλου της μήτρας

Αυτός είναι γνωστός ως ο βαθύς οργασμό ή οργασμός οπισθίου θόλου. Μοιάζει με το σημείο Α στο γεγονός ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις πιέσεις, και όχι στην επαναλαμβανόμενη διέγερση. Η εύρεση της περιοχής αυτής είναι αποτέλεσμα βαθιάς διείσδυσης.

Για ορισμένους κόλπους, η περιοχή αυτή μπορεί να είναι αρκετά ευαίσθητη και, ενδεχομένως, να νιώσετε πόνο και όχι ευχάριστηση όταν ασκείται πίεση. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν βιώσει έντονους οργασμούς με τη διέγερση αυτού του σημείου. Κάποιοι λένε ότι μοιάζει λίγο σαν το πρωκτικό σεξ, το οποίο είναι λογικό καθώς ο οπίσθιος θόλος μοιράζεται τα ίδια νεύρα με τον πρωκτό σας.

8. Κλειτοριδικός οργασμός

Είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσετε στον οργασμό αν ο σύντροφός σας πάρει το χρόνο του στις γύρω αισθησιακές περιοχές από το να επικεντρωθεί απευθείας στην ίδια τη κλειτορίδα.

Σχεδόν όλοι όσοι έχουμε κλειτορίδα μπορούμε να έχουμε ένα κλειτοριδικό οργασμό, και, στην πραγματικότητα, πολλοί από εμάς δεν είναι σε θέση να έρχονται σε οργασμό μέσω άλλου τρόπου. Αυτό συμβαίνει επειδή η κλειτορίδα μπορεί να θεωρηθεί η πηγή της ευχαρίστησης. Σε αυτό το μικρό κουμπί αγάπης καταλήγουν πολλές δέσμες νεύρων - περίπου 8.000. Σκεφτείτε ότι στο πέος καταλήγουν 4.000.

Είτε με στοματικό σεξ, είτε ασκώντας πίεση ή χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας sex toy o κλειτοριδικός οργασμός σίγουρα κατατάσσεται ως αγαπημένος. Η κλειτορίδα σας ανταποκρίνεται καλύτερα με μια μίξη άμεσης και έμμεσης διέγερσης: όσο περισσότερο ερεθίζεστε, τόσο πιο ευαίσθητη γίνεται. Αυτός είναι ο λόγος που τα προκαταρκτικά είναι τόσο μεγάλο μέρος της συνολικής ευχαρίστησης.

9. Οργασμός ζώνης

Οι οργασμοί ζώνης είναι αυτοί που πετυχαίνουμε μέσω διέγερσης μιας περιοχής που δεν θεωρείται συνήθως ως ερωτική. Σημεία όπως η κλείδα, ο αυχένας, το εσωτερικό των μηρών ή ο προστάτης μπορούν να σας οδηγήσουν στο να βιώσετε έναν οργασμό ζώνης. Εξερευνήστε μόνοι σας ή με έναν σύντροφο το σώμα σας ώστε να ανακαλύψετε ποια σημεία σας εξιτάρουν περισσότερο και πειραματιστείτε.

10. Ανάμεικτος οργασμός

Οι ανάμεικτοι οργασμοί προκαλούνται όταν διεγείρονται περισσότερες από μία περιοχή ταυτόχρονα. Απλό. Ένα χέρι εδώ, ένα στόμα εκεί, ένα πόδι που τυλίγεται σφιχτά γύρω σας...

Δοκιμάστε μασάζ στις θηλές σας και το στήθος σας ενώ χρησιμοποιείτε έναν δονητή στο αιδοίο σας ή διείσδυση στον πρωκτό σας ενώ χαϊδεύετε τα χείλη σας. Το σεξ είναι για την ευχαρίστηση, το δέσιμο των συντρόφων, και πολλά άλλα θαυμάσια πράγματα - αλλά μερικές φορές, το σεξ είναι απλά για την απελευθέρωση της σεξουαλικής ενέργειας του σώματός σας.

11. Διανοητικός οργασμός

Οι οργασμοί μέσω του νου ή της φαντασίωσης συμβαίνουν διεγείροντας το πιο σεξουαλικό όργανο του ανθρώπου: τον εγκέφαλο. Αυτοί οι οργασμοί προκαλούνται μέσω ενδόμυχων σκέψεων και φαντασιώσεων που βρίσκονται βαθιά μέσα στο μυαλό σας.

Έχετε ξυπνήσει ποτέ από ένα όνειρο όπου κατά τη διάρκειά του μπορεί να βιώσατε έναν από τους καλύτερους οργασμούς της ζωής σας; Έχετε ποτέ φαντασιωθεί τόσο έντονα αυτόν τον κούκλο που βλέπετε κάθε πρωί στο μετρό που όταν φτάσατε στο γραφείο σας, χρειάστηκε να περάσετε μερικά λεπτά μόνοι στην τουαλέτα; Αυτοί είναι οι οργασμοί που, αφού εκπαιδευτείτε λίγο, μπορείτε να έχετε μόνο με τις σκέψεις σας. Χωρίς καν άγγιγμα.

12. Πολλαπλοί οργασμοί

Οι πολλαπλοί οργασμοί έρχονται σε δύο μορφές: διαδοχικοί (ο ένας αμέσως μετά τον άλλον, με διαλλείματα ενδιάμεσα) και σειριακοί (ο ένας καπάκι στον άλλον).

Πώς να τους πετύχετε; Οι πολλαπλοί οργασμοί απαιτούν σίγουρα κάποιο χρόνο αυτο-εξερεύνησης. Μερικές γυναίκες έχουν δυσκολία να νιώσουν έστω και έναν οργασμό, πόσο μάλλον πολλούς. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία να ξέρετε ότι δεν είστε η μόνη.

Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών, διεγερτικά ή φαντασιώσεις μπορείτε να έρθετε πολύ πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο. Εάν θέλετε να πετύχετε πολλαπλούς οργασμούς μια καλή τακτική είναι, αφού έχετε φτάσει στον πρώτο σας οργασμό, να πάρετε μια ανάσα, να ανασυνταχθείτε και στη συνέχεια προσπαθήστε να έχετε έναν ακόμα.

Συστήνω να απολαύσετε τη στιγμή που οι ενδορφίνες κατακλύζουν το σώμα σας μετά από ένα οργασμό και στη συνέχεια να υποβάλλετε εκ νέου πίεση σε εκείνο το ίδιο σημείο, είτε πρόκειται για την κλειτορίδα σας που είναι ήδη ερεθισμένη, τον πρωκτό σας, ή τα τοιχώματα του κόλπου σας.

* Η Carlen Costa, PhD, είναι κορυφαία σεξολόγος στον Καναδά και εμπειρογνώμων στις σχέσεις.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.