ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O απλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε τις στομαχικές διαταραχές χωρίς φάρμακα

Τελικά υπάρχει η φυσική λύση.

O απλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε τις στομαχικές διαταραχές χωρίς φάρμακα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξυπνάμε με τρομερές ενοχλήσεις στο στομάχι. Και προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τον φρικτό αυτό πόνο με διάφορα χάπια. Τελικά όμως η λύση μπορεί να μη βρίσκεται στο φαρμακείο του σπιτιού μας αλλά στην κουζίνα μας.

Σίγουρα η αίσθηση του αναστατωμένου στομαχιού είναι ανυπόφορη και δυσχεραίνει κάθε δραστηριότητα μέσα στη μέρα. Αν μάλιστα ταλαιπωρείστε από στομαχικές κράμπες, καούρα και ναυτία, τότε η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να μην μπορείτε να πάτε στη δουλειά.

Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στις τροφές που θα βοηθήσουν το στομάχι σας να συνέλθει άμεσα.

Το ρύζι και τα άσπρα ζυμαρικά, σκέτα χωρίς τυρί και σάλτσα, μαζί με ψητό ή βραστό κοτόπουλο είναι ένα φαγητό που ενδείκνυται για τις στομαχικές διαταραχές, όπως επίσης και οι βραστές πατάτες. Ποιες άλλες τροφές θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε πιο γρήγορα;

Μπανάνες
Κάποιος λόγος θα υπάρχει που οι μπανάνες συνίστανται στους μαραθωνοδρόμους σαν τονωτικό ενέργειας. Είναι εύκολες στην πέψη και γενικά δε δημιουργούν διαταραχές στο στομάχι. Περιέχουν, επίσης, πηκτίνη, που βοηθά φυσικά τις κινήσεις του εντέρου.

O απλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε τις στομαχικές διαταραχές χωρίς φάρμακα

Παπάγια
Η παπάγια είναι ένα τροπικό φρούτο, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστα με τα καταπραϋντικά του στομαχιού. Η κατανάλωση της διευκολύνει την πέψη, αντιμετωπίζει τη δυσπεψία και μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα. Το μυστικό της βρίσκεται στα δύο ένζυμα παπαΐνη και χυμοπαπαΐνη, τα οποία διασπούν τις πρωτεΐνες και ηρεμούν το στομάχι δημιουργώντας ένα υγιές, όξινο περιβάλλον.

Τζίντζερ
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι το τζίντζερ λειτουργεί σαν γιατρικό κατά της ναυτίας και μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος. Πρέπει όμως να θυμάστε ότι το συνιστώμενο όριο είναι 4 γραμμάρια την ημέρα. Μπορείτε να φάτε ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ή να το προσθέσετε σε καυτό νερό μαζί με τσάι και λεμόνι για ένα ανακουφιστικό για το πεπτικό σας ρόφημα.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.