0
SHARES

Γράφει η Άντζελα Ζιούτη/ συγγραφέας angelaziouti@yahoo.gr

Μέχρι τώρα ξέραμε, ότι τα στρείδια είναι αφροδισιακά. Ότι περιέχουν διάφορες βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά ουσιαστικά ο ψευδάργυρος είναι το στοιχείο που ευθύνεται για τα θεαματικά αποτελέσματα της ερωτικής συμπεριφοράς. Το μέταλλο αυτό σχετίζεται με τη γονιμότητα, τη σεξουαλική ικανότητα, την έλξη και τη μακροχρόνια σεξουαλική υγεία. Ξέραμε, ότι είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη που προωθεί την επιθυμία σε άντρες αλλά και γυναίκες.

Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Ξέραμε επίσης ότι και τα αυγά καρδερίνας, και τα καρύδια με μέλι μπορούν να ανεβάσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Ότι κάποιοι άλλοι τρώνε ακόμη και ωμά σαλιγκάρια για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Φυσικές λύσεις που περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και βότανα και κρατούν τον σεξουαλικό μηχανισμό σε ετοιμότητα. Ή ξέραμε ακόμη ότι η κατανάλωση σπαραγγιών που περιέχουν μεγάλη ποσότητα στεροειδών, κυρίως φυτοοιστρογόνων μπορεί να λειτουργήσει ως ορμονική θεραπεία για τους άντρες, αλλά και για τις γυναίκες αυξάνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό. Στρείδια, σαλιγκάρια, μύδια. Τροφές που πυροδοτούν κατά τους ειδικούς την ερωτική επιθυμία.

Και φυσικά είναι γνωστό ότι η ερωτική επιθυμία είναι προϋπόθεση για να εμπλακούμε σε μια σεξουαλική πράξη.

Χαρακτηρίζεται από την έλξη για τον άλλον άνθρωπο και την επιθυμία να πάρουμε και να δώσουμε ηδονή. Στην αρχή φτάνει μια λέξη, ένα βλέμμα, μια μυρωδιά του άλλου. Για να ενεργοποιηθούν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και έτσι ορμόνες και νευροδιαβιβαστές να αναλάβουν δράση. Ντοπαμίνη, τεστοστερόνη και ωκυτοκίνη δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και αναμονής της ευχαρίστησης. Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Υπάρχουν κάποιες τροφές δηλαδή που θα σας «ανεβάσουν». Τα οστρακοειδή, το σουσάμι και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι χρήσιμος στην παραγωγή τεστοστερόνης. Ακόμη δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας το ελαιόλαδο που περιέχει βιταμίνη Ε. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών που αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Ωστόσο δε συμβαίνει πάντα έτσι. Οι φράσεις «Δεν έχω την ίδια επιθυμία για σεξ τελευταία», «Είμαι πολύ κουρασμένος/η και που το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ» ακούγονται πολύ συχνά από γυναίκες και άνδρες.

Λογικό είναι. Αφού τις τελευταίες δεκαετίες ο καθημερινός αγώνας στην επαγγελματική ζωή και εξέλιξη και των δύο φύλων,ο χρόνος για ουσιαστική επικοινωνία με το σύντροφό τους να έχει συρρικνωθεί δραματικά. Δεν είναι τυχαία η μεγάλη αύξηση των διαζυγίων. Βέβαια η μείωση της επιθυμίας για σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις, δηλαδή στο πλαίσιο του γάμου ή της συμβίωσης- θεωρούνται σε ένα βαθμό φυσιολογικές.

Πάντως σε μακροχρόνιες ή όχι σχέσεις, μην παραλείπετε τα προκαταρτικά, αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυξάνουν τη ερωτική διέγερση και την επιθυμία. Πολλές φορές τα ερωτικά παιχνίδια που προηγούνται του σεξ είναι απολαυστικότερα από το ίδιο το σεξ.

TAGS