ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Να κάτι που είναι καλύτερο κι από το ίδιο το σεξ

Μπορείς να μαντέψεις άραγε τι είναι; Πάλι με το σεξ σχετίζεται.

Να κάτι που είναι καλύτερο κι από το ίδιο το σεξ

Γράφει η Άντζελα Ζιούτη/ συγγραφέας angelaziouti@yahoo.gr

Μέχρι τώρα ξέραμε, ότι τα στρείδια είναι αφροδισιακά. Ότι περιέχουν διάφορες βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, αλλά ουσιαστικά ο ψευδάργυρος είναι το στοιχείο που ευθύνεται για τα θεαματικά αποτελέσματα της ερωτικής συμπεριφοράς. Το μέταλλο αυτό σχετίζεται με τη γονιμότητα, τη σεξουαλική ικανότητα, την έλξη και τη μακροχρόνια σεξουαλική υγεία. Ξέραμε, ότι είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη που προωθεί την επιθυμία σε άντρες αλλά και γυναίκες.

Να κάτι που είναι καλύτερο κι από το ίδιο το σεξ
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Ξέραμε επίσης ότι και τα αυγά καρδερίνας, και τα καρύδια με μέλι μπορούν να ανεβάσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Ότι κάποιοι άλλοι τρώνε ακόμη και ωμά σαλιγκάρια για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Φυσικές λύσεις που περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα και βότανα και κρατούν τον σεξουαλικό μηχανισμό σε ετοιμότητα. Ή ξέραμε ακόμη ότι η κατανάλωση σπαραγγιών που περιέχουν μεγάλη ποσότητα στεροειδών, κυρίως φυτοοιστρογόνων μπορεί να λειτουργήσει ως ορμονική θεραπεία για τους άντρες, αλλά και για τις γυναίκες αυξάνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό. Στρείδια, σαλιγκάρια, μύδια. Τροφές που πυροδοτούν κατά τους ειδικούς την ερωτική επιθυμία.

Και φυσικά είναι γνωστό ότι η ερωτική επιθυμία είναι προϋπόθεση για να εμπλακούμε σε μια σεξουαλική πράξη.

Χαρακτηρίζεται από την έλξη για τον άλλον άνθρωπο και την επιθυμία να πάρουμε και να δώσουμε ηδονή. Στην αρχή φτάνει μια λέξη, ένα βλέμμα, μια μυρωδιά του άλλου. Για να ενεργοποιηθούν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και έτσι ορμόνες και νευροδιαβιβαστές να αναλάβουν δράση. Ντοπαμίνη, τεστοστερόνη και ωκυτοκίνη δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και αναμονής της ευχαρίστησης. Τελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Υπάρχουν κάποιες τροφές δηλαδή που θα σας «ανεβάσουν». Τα οστρακοειδή, το σουσάμι και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι χρήσιμος στην παραγωγή τεστοστερόνης. Ακόμη δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας το ελαιόλαδο που περιέχει βιταμίνη Ε. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών που αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Ωστόσο δε συμβαίνει πάντα έτσι. Οι φράσεις «Δεν έχω την ίδια επιθυμία για σεξ τελευταία», «Είμαι πολύ κουρασμένος/η και που το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ» ακούγονται πολύ συχνά από γυναίκες και άνδρες.

Λογικό είναι. Αφού τις τελευταίες δεκαετίες ο καθημερινός αγώνας στην επαγγελματική ζωή και εξέλιξη και των δύο φύλων,ο χρόνος για ουσιαστική επικοινωνία με το σύντροφό τους να έχει συρρικνωθεί δραματικά. Δεν είναι τυχαία η μεγάλη αύξηση των διαζυγίων. Βέβαια η μείωση της επιθυμίας για σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις, δηλαδή στο πλαίσιο του γάμου ή της συμβίωσης- θεωρούνται σε ένα βαθμό φυσιολογικές.

Πάντως σε μακροχρόνιες ή όχι σχέσεις, μην παραλείπετε τα προκαταρτικά, αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυξάνουν τη ερωτική διέγερση και την επιθυμία. Πολλές φορές τα ερωτικά παιχνίδια που προηγούνται του σεξ είναι απολαυστικότερα από το ίδιο το σεξ.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς φτάνει και στην ελληνική αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος

Ετοιμαστείτε για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων, καθώς η GrandPotato κατακτά τις αισθήσεις με τη νέα της σειρά τσιπς. Με μια μοναδική συνδυαστική προσέγγιση αγνών και ιδιαίτερων υλικών προσφέρει μια έκρηξη πρωτόγνωρων γεύσεων σε συσκευασία που θα σας καταπλήξει.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.