ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μη λιμοκτονείς: Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες

Θα ανάψουν τον εσωτερικό «διακόπτη» που ενεργοποιεί τα κύτταρα σε όλο το σώμα σου και θα βάλουν φωτιά στις θερμίδες.

Μη λιμοκτονείς: Αυτές είναι οι βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες

Μπορείς να αδυνατίσεις χωρίς να λιμοκτονήσεις. Πώς; Λαμβάνοντας τις κατάλληλες βιταμίνες, που θα βοηθήσουν το σώμα σου να σταματήσει να αποθηκεύει λίπος, θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σου, θα ανάψουν τον εσωτερικό «διακόπτη» που ενεργοποιεί τα κύτταρα σε όλο το σώμα σου και θα βάλουν φωτιά στις θερμίδες.

Δες ποιες είναι οι κατάλληλες βιταμίνες και ρώησε το γιατρό σου πριν τις πάρεις:

Βιταμίνη D
Συντελεί στην απώλεια βάρους
Σύμφωνα με μελέτες, στους παχύσαρκους ανθρώπους παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το λίπος “παγιδεύει” τη συγκεκριμένη βιταμίνη, κάνοντάς τη λιγότερο διαθέσιμη για τον οργανισμό. Επιπλέον, μια περιορισμένης έκτασης μελέτη έδειξε ότι η προσθήκη της σε μια δίαιτα μειωμένων θερμίδων μπορεί να βοηθήσει τα υπέρβαρα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D να χάσουν βάρος πιο εύκολα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βιταμίνη D ενεργοποιεί το μηχανισμό λιποδιάλυσης και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από το επίμονο λίπος, ενώ θεωρείται ότι συμβάλλει στο μηχανισμό της όρεξης και της επιθυμίας για φαγητό, επιταχύνοντας την απώλεια λίπους σε ποσοστό μέχρι 70%. Η έλλειψή της, από την άλλη, μπορεί επίσης να επηρεάζει τη λεπτίνη, μια ορμόνη που στέλνει στον εγκέφαλό σου το μήνυμα ότι έχεις χορτάσει. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, μπορεί να βοηθήσει στο κάψιμο των θερμίδων και του λίπους ιδιαίτερα από την περιοχή της κοιλιάς.

Βιταμίνη Ε
Ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού
Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, το οποίο συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θεωρείται ότι συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς και στην πρόληψη του καρκίνου. Βοηθάει επίσης στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

CLA
Διαλύει τα λίπη
Πώς βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, όπως αλλιώς λέγεται, είναι μια φυσική ουσία που, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, έχει βρεθεί ότι μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου αλλά και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Ανήκει σε μια κατηγορία θρεπτικών συστατικών που ονομάζονται λιπαρά οξέα. Πρόκειται για τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά οξέα, όπως είναι και τα ω-3 λιπαρά, τα οποία έχει ανάγκη το σώμα μας. Όπως διαπιστώθηκε από πειράματα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί σε ποντίκια, το CLA μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σωματικού λίπους.

Ασβέστιο
Εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους
Το ασβέστιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που λειτουργεί παράλληλα με τη βιταμίνη D για να σε βοηθήσει να κάψεις το λίπος. Αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα και οι ερευνητές πιστεύουν ότι όσο περισσότερο ασβέστιο διαθέτει ένα λιποκύτταρο τόσο περισσότερο λίπος μπορεί να κάψει. Το ασβέστιο επίσης προάγει την απώλεια βάρους, καθώς εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους της διατροφής μας από το πεπτικό σύστημα.

Πρωτεΐνη
Διατηρεί τη μυική σου μάζα

Η πρωτεΐνη συμβάλει στον έλεγχο της όρεξης και στη διατήρηση της σωστής αναλογίας του λίπους με τους μυς. Μαζί με το ασβέστιο και τη βιταμίνη D, η πρωτεΐνη σε βοηθά να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα, γεγονός που σε βοηθάει να χάσεις πιο εύκολα τα κιλά, αφού οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τον λιπώδη ιστό. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πρωτεΐνη δύο φορές την ημέρα έχασαν 3,9% περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνες που κατανάλωναν καθημερινά μικρότερη ποσότητα πρωτεϊνών.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Αυξάνουν την ενέργειά σου
Πρόκειται για τις βιταμίνες που ίσως εμπλέκονται περισσότερο από όλες στην απώλεια βάρους. Είναι υπεύθυνες για το σχηματισμό των κυττάρων του αίματος, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να είσαι πιο δραστήρια και να καις περισσότερες θερμίδες, ενώ βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, καθώς συμβάλλουν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και για το λόγο αυτό πολλοί διαιτολόγοι και κλινικές αδυνατίσματος, μαζί με το διαιτολόγιο που προτείνουν, δίνουν και συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Β12.

Βιταμίνη C
Παίζει ρόλο στην ισορροπία των ορμονών

Η βιταμίνη C δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι ενισχύεται η παραγωγή οξυγόνου, με αποτέλεσμα την αύξησή του, καθώς και την αύξηση του μεταβολισμού. Είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία του φλεβικού συστήματος, για τα δόντια, τα οστά αλλά και την ισορροπία των ορμονών στο σώμα, γεγονός που την καθιστά πολύτιμη στο αδυνάτισμα.

Πηγή: youweekly.gr

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.