ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μέθοδος Οπα! Να πώς θα βρεις τη χαρά και το νόημα στην καθημερινή ζωή

Βρίσκω χαρά και νόημα στην καθημερινή ζωή και εργασία μέσα από ένα βιβλίο με μια πολύ αισιόδοξη μέθοδο.

Μέθοδος Οπα! Να πώς θα βρεις τη χαρά και το νόημα στην καθημερινή ζωή

Και όμως· εκτός από την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κατήφειας και της απαισιοδοξίας υπάρχει μια φωτεινή, ισορροπημένη και ακμάζουσα Ελλάδα. Σε αυτή τη δεύτερη Ελλάδα έχουν συγκεραστεί η αρχαία σοφία και οι εμπειρίες της πολυκύμαντης ιστορίας της, διαμορφώνοντας έναν αξιοζήλευτο και μοναδικό τρόπο ζωής, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ανθρωπότητα.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Άλεξ Παττακός και Ιλέιν Ντάντον, ένας Ελληναμερικανός και μια Αμερικανίδα με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, ιχνηλατούν αυτόν τον τρόπο ζωής, τον ονομάζουν "Η μέθοδος ΟΠΑ!" και τον προτείνουν ανεπιφύλακτα ως θαυμαστή λύση στα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου. Μήπως εμείς οι Έλληνες, που ζούμε μέσα στην καταχνιά της ερημωμένης από την κρίση χώρας, θα έπρεπε να τους ακολουθήσουμε και να εμπιστευτούμε την καθαρή και αποστασιοποιημένη ματιά αυτών των φιλελλήνων παρατηρητών;

Μέθοδος Οπα! Να πώς θα βρεις τη χαρά και το νόημα στην καθημερινή ζωή

Ρωτήσαμε τους συγγραφείς για τον τρόπο που έγραψαν το βιβλίο που κάνει τη ζωή πολύ καλύτερη.

Τι είναι η μέθοδος ΟΠΑ και γιατί την προτείνετε ως λύση στα σημερινά προβλήματα;

Το OPA! είναι ένας τρόπος σχετικά με τη χρήση της μοναδικής ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας για να ζήσουμε μια πλήρη ζωή. Μπορούμε να λύσει σύγχρονα προβλήματα σε όλο τον κόσμο με τη διαβίωση και την εφαρμογή Ελληνική αρχαία και σύγχρονη σοφία.

Από που εμπνευστήκατε αυτή τη μέθοδο;

Μελετήσαμε την ελληνική φιλοσοφία, τη μυθολογία και τον παραδοσιακό πολιτισμό του χωριού. Είδαμε πως είναι οι σύγχρονοι Έλληνες και ταξιδέψαμε σε όλη τη χώρα. Έχουμε ολοκληρωμένο έργο μας σε συνδυασμό με την Ψυχολογία, την καινοτομία, την πολιτική, και το Branding.

Με ποιο τρόπο επηρεάζει η μέθοδος πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων;

Ο τρόπος που έχουμε επαναπροσδιορίσει την κοινή ελληνική λέξη "OPA!" σε OPA! τύπο και τη μέθοδο (τη σύνδεση ουσιαστικά με τους άλλους) βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη ζωή και το έργο τους να γίνει πιο ανθεκτικό αλλά και είναι σε θέση να αναπτύξουν την πλήρη δυναμική τους.

Ποια είναι η πηγή της ευτυχίας στην καθημερινή σας ζωή;

Εμείς πιστεύουμε ότι η ευτυχία δεν θα πρέπει να είναι το επίκεντρο, αλλά η αναζήτηση νοήματος στη ζωή, την εργασία και την κοινωνία θα πρέπει να είναι το επίκεντρο. Αυτή είναι μια πιο ρεαλιστική και πιο υγιεινή προσέγγιση για να ζουμε μια πλήρη ζωή. Όταν αντιμετωπίζει κανείς τις προκλήσεις της ζωής (όπως η υποαπασχόληση, η ανεργία, τα προβλήματα υγείας, η κατάθλιψη, προβλήματα σχέσεων, κ.λπ.), δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε, απλά να είναι "ευτυχής".

Πως βλέπετε την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα;

Θεωρούμε ότι υπάρχει διαίρεση και πόλωση σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι καιρός να βρούμε κοινό έδαφος και να καθοδηγηθούν οι άνθρωποι από το σκοτάδι και στο φως. Βλέπουμε το OPA! Σαν τρόπο για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου με νόημα. Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε την κατάθλιψη, την απογοήτευση και απαισιοδοξία, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδα!

Ποια είναι η εικόνα της Ελλάδα στο εξωτερικό και ιδίως στις ΗΠΑ;

Η εικόνα της Ελλάδα στο εξωτερικό, κυρίως στις ΗΠΑ, είναι θολή, σε σύγχυση, και κατακερματισμένη. Κατά τη γνώμη μας, και με βάση την εμπειρία μας, οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα και ως εκ τούτου έχουν μια εικόνα που δεν είναι πραγματικά αντανακλαστική της χώρας και του λαού της. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα μέσα ενημέρωσης έξω από την Ελλάδα, αυτή η εικόνα είναι προκατειλημμένη και, με πολλούς τρόπους, δεν είναι χρήσιμη για την υποστήριξη της Ελλάδας. Το βιβλίο μας αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για την Ελλάδα να επικοινωνήσει ένα συνεκτικό μήνυμα, επικεντρώθηκε και στηρίζεται στην πολιτιστική της ταυτότητα, που προωθεί μια πιο θετική και ενθαρρυντική εικόνα της χώρας σε όλο τον κόσμο.

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.