ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι εντάξει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο»

Μαμά αποκαλύπτει πώς κατάφερε να αποκτήσει ένα απίστευτα γυμνασμένο σώμα 2 εβδομάδες μετά τη γέννα.

«Είναι εντάξει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο»

Η Nicole Knight γέννησε το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι στο οποίο έδωσε το όνομα Zephi, πριν από μόλις 10 εβδομάδες. Σε μία προσπάθεια να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει άλλες μαμάδες που αισθάνονται να εγκλωβίζονται μέσα στο νέο τους εαυτού και τον καινούργιο ρόλο της μητρότητας η Knight από το Queensland αποκάλυψε στη Daily Mail Australia πώς κατάφερε να αποκτήσει ένα απίστευτα γυμνασμένο κορμί μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες από την δεύτερη γέννα της, αλλά και τον τρόπο σκέψη της γύρω από αυτή την τόσο γρήγορη ανάκαμψη της.

«Αισθάνομαι πραγματικά καλά καθώς έχω καταφέρει να επιστρέψει στην γυμναστική και να αποκτήσω ξανά την παλιά μου φυσική κατάσταση και την δύναμη μου,» εξήγησε η Knight περιγράφοντας τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της που βλέπει κανείς στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Είναι εντάξει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο»
H Νicole όταν ήταν 40 εβδομάδων.

Η Nicole δύο μόνο εβδομάδες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

«Εξακολουθώ να είμαι 4 κιλά πιο βαριά απ' ότι ήμουν πριν μείνω έγκυος, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς τα κιλά μας μοιράζονται διαφορετικά πάνω στο σώμα μας έπειτα από κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή μας,» λέει η 25χρονη μητέρα που μοιράστηκε στο Instagram δύο φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα το χαλαρό δέρμα γύρω από την κοιλιά της. «Ανεβάζω αυτές τις εικόνες γιατί θέλω να δείξω ξεκάθαρα ό,τι δεν φαίνεται σε άλλες φωτογραφίες. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες και μετά από δύο παιδιά προφανώς θα έχω για πάντα χαλαρό δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς μου. Νομίζω ότι μετά από δύο υπέροχα πλάσματα είναι μία δίκαιη ανταλλαγή».

Η Knight όμως που μίλησε στη Daily Mail για το πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία μίας γυναίκας να επανέλθει γρήγορα στην πρότερη φυσική της κατάσταση μετά την εγκυμοσύνη, εξηγεί πως ο λόγος που δημοσιοποιεί την ιστορία της είναι για να κινητοποιήσει άλλες μαμάδες οι οποίες αισθάνονται τύψεις να αποχωριστούν για κάποιες ώρες τα παιδιά τους προκειμένου να εστιάσουν στους εαυτούς τους. «Είναι απολύτως εντάξει να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο και να φροντίζεις το σώμα σου την πρώτη περίοδο μετά την εγκομοσύνη,» λέει η Knight που είχε πάντα ένα καλοσχηματισμένο σώμα και ακολούθησε ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής ώστε να αποκτήσει ξανά τους σφιχτούς της κοιλιακούς.

Η Knight έχοντας αγκαλιά τα δύο παιδιά της.

«Πριν μείνω έγκυος πήγαινα στο γυμναστήριο 3 με 5 φορές την εβδομάδα ακολουθώντας ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα. Παράλληλα, στην εγκυμοσύνη μου εξακολουθούσα να γυμνάζομαι με την ίδια συχνότητα, είτε περπατώντας είτε τρέχοντας χαλαρά μία μικρή απόσταση. Αφότου γέννησα περίμενα από τον γιατρό μου να μου δώσει το ok προκειμένου να μπορέσω να επιστρέψω στο γυμναστήριο, αλλά στην διάρκεια των έξι εβδομάδων που ήταν απαραίτητες για να αισθανθεί το σώμα μου δυνατό ξανά ώστε να αρχίσει να γυμνάζεται πάλι φρόντιζα να περπατάω τακτικά και να κάνω εύκολες ασκήσεις για να διατηρηθώ σε φόρμα,» εξηγεί η 25χρονη.

«Εξακολουθώ να είμαι 4 κιλά πιο βαριά απ' ότι ήμουν πριν μείνω έγκυος, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς τα κιλά μας μοιράζονται διαφορετικά πάνω στο σώμα μας έπειτα από κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή μας».

«Η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά ειδικά σε μία τόσο απαιτητική περίοδο της ζωής σου όπως είναι η περίοδος της λοχείας. Ακόμα και μία σύντομη βόλτα στο τετράγωνο μπορεί να σου φωτίσει τη μέρα,» προσθέτει η Knight και εξηγεί πως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει μία νέα μαμά για τον εαυτό της είναι να νιώσει ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ήταν σε θέση να δημιουργήσει μέσα από το σώμα της μία νέα ζωή.

«Δυστυχώς, μετά τη γέννα το σώμα των γυναικών δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Είτε πρόκειται για πιο ανοικτούς γοφούς, είτε για σημάδι από καισαρική τομή, είτε για τοπική χαλάρωση όπως έχω εγώ, είτε για ραγάδες, το σημαντικό είναι να μπορέσεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για τον εαυτό σου με τα νέα δεδομένα που έχεις στα χέρια σου».

Η Knight μόλις 3 μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της.

Η νεαρή μαμά που δείχνει περήφανα το σώμα της στο Instagram εξηγεί ακόμα πως μία μαμά που νιώθει καλά με την εικόνα της είναι καταδικασμένη να μεγαλώσει ένα υγιές χαρούμενο παιδί και αυτό είναι στην τελική το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. «Αισθανθείτε περήφανες για το κορμί σας και για την ικανότητα του να χαρίσει στον κόσμο μία όμορφη, καινούργια ζωή».

Με πληροφορίες από τη Daily Mail.

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.