ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαγικός τόπος χαλάρωσης και ευεξίας: Το νέο χαμάμ της Θεσσαλονίκης θα σε φροντίσει

Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τα λουτρά είναι μια σχέση αιώνων.

Μαγικός τόπος χαλάρωσης και ευεξίας: Το νέο χαμάμ της Θεσσαλονίκης θα σε φροντίσει

Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τα λουτρά είναι μια σχέση αιώνων. Στα χρόνια του Βυζαντίου δημιουργήθηκαν μερικά από τα πιο μυθικά λουτρά της πόλης που αργότερα επί τουρκοκρατίας μετονομάστηκαν σε Χαμάμ. Από το Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης και μετέπειτα Κουλέ Χαμάμ, μέχρι τα Λουτρά ο Παράδεισος ή Μπέη Χαμάμ, αυτοί οι μαγικοί τόποι συνεύρεσης και ευεξίας, αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης. Εκεί συναντιόταν παρέες ανδρών ή γυναικών και βίωναν την εμπειρία της αναζωογόνησης, εκεί ολοκληρώνονταν η κοινωνικοποίηση των νέων ανθρώπων πλάι στην σοφία των παλαιότερων.

Μαγικός τόπος χαλάρωσης και ευεξίας: Το νέο χαμάμ της Θεσσαλονίκης θα σε φροντίσει

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας τα χαμάμ απέκτησαν ακόμα πιο έντονο το στοιχείο της κοινωνικής ζωής και βέβαια ντύθηκαν ακόμα πιο έντονα το στοιχείο της Ανατολής. Χαμένα σώματα πίσω από τους ατμούς και την υγρασία ενέπνευσαν πίνακες ζωγραφικής και αφηγήσεις παραμυθάδων και ταξιδευτών. Η νέα τάση των spa έφερε πάλι την έννοια του χαμάμ στη μόδα, με μια άλλη λογική όμως. Μικρές συνήθως καμπίνες με ατμό πλάι σε σάουνες ή τζακούζι υποκατέστησαν τον αρχικό θρύλο.

Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τα δημόσια λουτρά κράτησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, όταν πια όλα τα σπίτια είχαν αποκτήσει τα δικά τους μπάνια, τα ιστορικά χαμάμ είχαν κηρυχθεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και τα τελευταία λουτρά έκλεισαν. Και έρχεται τώρα αυτή η άφιξη, μέσα στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Makedonia Palace, η δημιουργία του μεγαλύτερου Hammam της Ελλάδος να αναβιώσει το θρύλο του Παραδοσιακού Λουτρού της Πόλης. Ένα ταξίδι στην Ανατολή και το Βυζάντιο. Ένα τόπο που χαλαρώνει, αναζωογονεί και εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα. Μια ευκαιρία για ένα αλλιώτικο στο σώμα και την ψυχή. Στην είσοδο σας εδώ αφήνετε πίσω τα ρούχα, τις αναστολές για το αν σας αξίζει μια τέτοια εμπειρία και παίρνετε μαζί σας ένα αυθεντικό πεστεμάλ που σας προμηθεύουν στην υποδοχή.

Οι παραδοσιακές λινές πετσέτες των τούρκικων χαμάμ είναι εδώ για να τυλίξουν το σώμα σας και να σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη ζεστασιά της μαρμάρινης πλάκας. Καθώς αφήνεις πίσω την ξύλινη πόρτα που διαδέχεται την υποδοχή και τους φροντισμένους χώρους των αποδυτηρίων έρχεσαι αντιμέτωπος με μια μεγάλη έκπληξη. Ο πιο υποβλητικός σύγχρονος χώρος χαμάμ που επισκέφθηκες ποτέ στην Ελλάδα είναι εδώ. Ένα μαγικό σκηνικό φτιαγμένο από μάρμαρο, φωτισμένο ιδανικά σε περιμένει. Περίτεχνες μαρμάρινες κρήνες περιμετρικά μαζί με τα χάλκινα σκεύη με τα οποία το σώμα υποδέχεται το νερό. Μια κεντρική ζεστή μαρμάρινη κλίνη και στο βάθος τα κρεβάτια των περιποιήσεων. Υποβλητική μουσική της ανατολής παντού στο χώρο και σιωπές. Αφού χαλαρώσεις στην υγρασία του ατμού, απαλλαγμένος από τις συμβάσεις των ρούχων, φτάνει η στιγμή της περιποίησης. Οι εξαιρετικά έμπειροι θεραπευτές, διότι περί θεραπείας πρόκειται στην πραγματικότητα, της ψυχής και του σώματος έρχονται για να σε αναλάβουν. Παραδομένος στα έμπειρα χέρια τους ξεκινάς το ταξίδι στις αισθήσεις.

Το σχολαστικό πλύσιμο του σώματος με τη βοήθεια ενός αέρινου σάκου που σκορπά απαλά αφρό στο σώμα, η βαθιά απολέπιση με κετσέ (ειδικό γάντι), στη συνέχεια γίνεται το πλύσιμο και το μυοχαλαρωτικό μασάζ σε όλο το σώμα με τον αφρό από φυσικό σαπούνι ελαιολάδου. Το ξύπνημα του σώματος με τα μικρά ραπίσματα των βρεγμένων πετσετών από τα χέρια των θεραπευτών ακολουθεί ένα σχολαστικό μασάζ σε άκρα, πλάτη, αυχένα και όπου αλλού έχουν φωλιάσει τα αστικά μας μπλοκαρίσματα. Κορυφαία στιγμή το λούσιμο της κεφαλής σε ταξιδεύει στην απόλαυση και την ευδαιμονία. Γύρω σου έχει ζωντανέψει όλο το παραμύθι των χιλίων και μιας νυκτών και εσύ αισθάνεσαι κάτι από την αίσθηση της καλής ζωής των πασάδων της Ανατολής. Ένα ταξίδι στη μνήμη, τη φαντασία, την παραίσθηση, μια προσέγγιση της αθωότητας της παιδικής ηλικίας αλλά και της ονείρωξης μιας μέρας στην Ανατολή μαζί. Μια εμπειρία με βάση το νερό και τη μοναδική του δύναμη στο ανθρώπινο σώμα αλλά και την απίστευτη ικανότητα των θεραπευτών να προσφέρουν ευεξία και η ολιστική ίαση. Έχεις μόλις ζήσει ένα κομμάτι της αναβίωσης του κοινωνικού λουτρού που ενέπνευσε τη δημιουργία του χαμάμ στο Makedonia Palace.

Ενσωματώνοντας την Οθωμανική παράδοση του λουτρού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Hammam Baths είναι ένας τόπος αφιερωμένος στα μυστικά της ευεξίας και της ομορφιάς του χαμάμ. Με στόχο την εξισορρόπηση της σωματικής και ψυχικής υγείας – που αποτελούν στοιχεία της φιλοσοφίας των λουτρών σε όλους τους πολιτισμούς – παραμένουν στο επίκεντρο της διαδικασίας. Δοκιμάστε τις εναλλακτικές όπως το Γκιουζέλ, το αποτοξινωτικό peeling και µάσκα προσώπου µε λάσπη αργίλου από τη Νεκρά Θάλασσα, το Ali-Mama hammam, το Alhambra hammam, το Ceremonial hammam, τις μάσκες μαλλιών από λάδι argan, άργιλο και βούτυρο καριτέ, ποδόλουτρα με άργιλο και δεκάδες άλλες παραλλαγές απολαύσεων.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τον τσάι στο υπέροχο διπλανό Salonica, με θέα το Θερμαϊκό που αλλάζει χρώματα στη διάρκεια της μέρας έξω από το τζάμι. Η νέα πρόταση για απογευματινό τσάι. Ποικιλία από επιλεγμένο τσάι ή καφέ, συνοδευμένο από μίνι σάντουιτς με αγγούρι με καπνιστή γαλοπούλα, καπνιστό σολομό με τυρί κρέμα, αυγό βραστό με μαγιονέζα, roast beef με σάλτσα ταρτάρ, φρεσκοψημένα scones με σταφίδα σερβιρισμένα με μαρμελάδες και clotted cream, γλυκά και κέικ, σου και μακαρόν ολοκληρώνουν την απόλαυση που αποφάσισες να δωρίσεις ένα απόγευμα της πόλης στον εαυτό σου γιατί το αξίζει. Ιδανικό το Χαμάμ όχι μόνο για έναν ή για ζευγάρι αλλά και για παρέες που απολαμβάνουν την ευεξία σε μια νέου είδους συνεύρεση και φυσικά ο απόλυτος προορισμός για τα bachelor party του μέλλοντος. Καλωσορίσατε στο Hammam Baths στο Makedonia Palace.

*Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 12:30 – 22:00 |Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 22:00 Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις, μπορείτε να καλέσετε στο 2310 897165 ή μέσω email στο hammam@makedoniapalace.gr

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.