ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γυμνάσου από την καρέκλα του γραφείου σου. Ένας γυμναστής σου δείχνει τον τρόπο

Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις καθημερινά ακόμα και την ώρα που είσαι στη δουλειά.

Γυμνάσου από την καρέκλα του γραφείου σου. Ένας γυμναστής σου δείχνει τον τρόπο

Κάθως η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο απαιτητική είναι όλο και περισσότερο δύσκολο να βρεις αρκετό χρόνο για το γυμναστήριο.

Ευτυχώς λοιπόν που, σύμφωνα με τον Luke Ashcroft, έναν γυμναστική από Αυστραλία, υπάρχουν διάφοροι, απλοί τρόπο ώστε να κάνουμε καθημερινά γυμναστική, ακόμα κι αν καθόμαστε στη καρέκλα του γραφείου μας.

Όπως εξηγεί ο Ashcroft όλα ξεκινούν από την σωστή στάση σώματος στην καρέκλα του γραφείου, κάτι που είναι το ήμισυ του παντός. «Κάν'τε πρακτική ώστε να βρείτε την σωστή στάση του σώματος σας όταν κάθεστε. Τραβήξ΄τε προς τα πίσω τους μυς της κοιλιάς και σταθείτε ίσια στην καρέκλα με την πλάτη σας σε όρθια θέση.»

Επίπλέον ο Luke εξηγεί πως όσοι κάνουν καθιστική δουλειά δεν πρέπει να περνάνε πολλές ώρες σερί βιδωμένοι στην καρέκλα τους. «Ακόμα και μερικά διαλείμματα από το καθισιό στην καρέκλα προσφέρει πάρα πολύ ενέργεια και κίνηση στην στατική καθημερινότητα σου,» υποστηρίζει ο Αυστραλός και συνεχίζει λέγοντας πως το να κάνουμε ένα διάλειμμα κάθε μία ώρα για να σηκωθούμε όρθιοι και να περπατήσουμε πάνω κάτω όχι μόνο κινητοποιεί σημαντικά το σώμα μας αλλά φρεσκάρει το μυαλό και τη σκέψη μας.

Δεν είναι όμως αυτά τα μόνα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας σκληρά εργαζόμενος προκειμένου να περιορίσει τις βλαβερές συνέπειες της καθιστικής καθημερινότητας του. Όπως λέει ο Ashcroft μερικές εύκολες ασκήσεις με τεντώματα των χεριών και της πλάτης μπορούν να δώσουν τη λύση σε ένα μουδιασμένο και αγύμναστο σώμα. Επίσης προτείνει να επαλάβουμε αυτές τις ασκήσεις τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας έναν τοίχο ή μία πόρτα σαν αντίσταση.

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις μερικές ακόμα πιο απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εν ώρα εργασίας, καθε μέρα, χωρίς καν να σηκωθείς από το γραφείο σου - σε περίπτωση που δεν θέλεις να σε κοιτούν να πηγαίνεις πάνω - κάτω χωρίς προφανή λόγο 5 φορές τη μέρα.

Δες το βίντεο με το πώς μπορείς να κρατηθείς σε φόρμα από την καρέκλα σου.

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.