ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί το 2016 πρέπει να κάνουμε καλύτερο κρεβάτι

Μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Άλλωστε, στο κρεβάτι περισσότερο κοιμόμαστε παρά επιδιδόμαστε σε άλλες δραστηριότητες. Φέτος ας μάθουμε να κοιμόμαστε ομορφότερα.

Γιατί το 2016 πρέπει να κάνουμε καλύτερο κρεβάτι

Δεν ξέρω αν ανήκετε σε αυτούς που στην αρχή του χρόνου σπεύδουν να κάνουν λίστες με μεγαλόπνοα σχέδια και στην αρχή του επόμενου ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν δουλέψει πάνω σε κανένα. Ελπίζω πως όχι. Αν πάλι, νιώθετε ότι πρέπει, σώνει και ντε, να αποφασίσετε κάτι για φέτος, επιλέξτε ένα μόνο σχέδιο: Να κοιμάστε περισσότερο και καλύτερα. Ακόμα και αν έχετε ανακαλύψει το καλύτερο concealer και ξέρετε να καλύπτετε τέλεια τα σημάδια της κούρασης, το αποτέλεσμα που φέρνει ένας βαθύς, πολύωρος ύπνος στην επιδερμίδα σας δεν συγκρίνεται. Μήπως, λοιπόν, για φέτος να αφήσουμε το sex των 2:00πμ και να εκτιμήσουμε το σεξ των 9:30π.μ., που πολλοί το συγκρίνουν με μια αναζωογονητική ώρα γυμναστικής;

Πως θα κοιμάστε καλύτερα


Μην τσιγκουνευτείτε το στρώμα. Επενδύστε σε αυτό βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έτσι, όχι μόνο θα κοιμάστε πιο ξεκούραστα αλλά, παράλληλα, θα γλιτώσετε από πόνους στην μέση και τον αυχένα, κάτι που μπορεί να μην σας απασχολεί προς το παρόν αν είστε μικρές και τριανταφυλλένιες, αλλά σε λίγο θα σας λέει πολλά καθώς ου γαρ έρχεται μόνο και το νευροκαβαλίκευμα είναι κάτι που δεν θέλετε ποτέ να σας τύχει.

Φλερτάρετε με το Αιγυπτιακό βαμβάκι στα κλινοσκεπάσματα σας και αφήστε τα σατέν σε εκείνες που δεν έχουν πρόβλημα να γλιστράνε στην άκρη του κρεβατιού, πάντα με χάρη, και να τρώνε την μισή ώρα του ύπνου στο πήγαινε- έλα του king size στρώματος τους. Το Αιγυπτιακό βαμβάκι αφήνει το ύφασμα να αναπνέει, είναι μαλακό και τριζάτο και ενδείκνυται για εκείνες που εκτιμούν το καλό φαί και τον ύπνο (αυτά τα δύο πάνε μαζί).

Αν πρέπει να πάρετε ορθοπεδικό μαξιλάρι για να στρώσει ο αυχένας σας, να το κάνετε. Είναι άκομψο, δεν στρώνει σε καμιά μαξιλαροθήκη και σας δυσκολεύει απεριόριστα στο να αλλάζετε πλευρό, αλλά είναι η μόνη λύση για να ξυπνάτε με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη. Το πρωί μπορείτε να το βάζετε στην ντουλάπα. Ποιος αντέχει να βλέπει κάθε τρεις και λίγο ένα alien στο στρώμα του;

Αναζητήστε εκείνα τα spray με τα χαλαρωτικά αρώματα με τα οποία θα ψεκάζετε το μαξιλάρι σας (ακόμα και το ορθοπεδικό) και θα κοιμάστε σαν πουλάκι. Θα σας έλεγα να πάρετε και μερικά cd με ήχους της φύσης για να χαλαρώνετε πιο εύκολα αλλά δεν είμαι πολύ οπαδός τους. Μια φορά που τα είχα χρησιμοποιήσει, ξυπνούσα μέσα στον ύπνο μου σε πανικό από την πιθανή επίθεση χιλιάδων εντόμων καθώς μου ήταν αδύνατον να συνδέσω τον ήχο του ποταμού με τη θέα του μπαλκονιού μου στον Λόφο του Στρέφη.

Πιείτε ένα ρόφημα πριν ξαπλώσετε. Εννοώ, μια βαλεριάνα, ένα χαμομήλι ή ένα μελισσόχορτο και όχι μια βότκα, ένα ουίσκι ή ένα gin. Αγνοήστε αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένα ποτήρι αλκοόλ, χαλαρώνει. Το ένα ποτήρι, συνήθως, τσιτώνει. Τα δύο και τρία αρχίζουν και κάνουν δουλειά, όμως, ταυτόχρονα αφυδατώνουν, πειράζουν στο συκώτι, σε κάνουν να χάνεις συνείδηση και εν τέλει περισσότερο ζημιά προκαλούν παρά καλό.

Διαβάστε κάτι όμορφο πριν κοιμηθείτε. Μην ακούσετε ειδήσεις (δεν είναι ποτέ καλές), μην απαντήσετε στο κινητό (εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό έλεγε σοφά ο Κελαηδόνης), μην κάνετε περιττές συζητήσεις («τα λόγια είναι περιττά όταν κοιμόμαστε» θα μπορούσε να τραγουδάει η Μαρινέλα) και μην ζυγιστείτε (γιατί θα δείτε εφιάλτες με τεράστια burger και θα ξυπνήσετε με βαρύ στομάχι). Προτιμήστε κάτι ελαφρύ. Μια νουβέλα. Ένα ερωτικό μυθιστόρημα. Τα παραμύθια της θείας Λένας ή ό,τι άλλο δεν απαιτεί σκέψη, προβληματισμό και αναστεναγμό διαρκείας.

Σκεφτείτε πως κατά την διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα ανανεώνονται εξασφαλίζοντας φρεσκάδα και ομορφιά. Διαλογιστείτε σε αυτό και στο όραμα της αιώνιας νεότητας και κλείστε τα μάτια. Η καλύτερη στιγμή για να κάνεις όνειρα, είναι όταν κοιμάσαι. Ομμμμμ... και κρεβατάκι γρήγορα. Το 2016 μπορείτε να τα καταφέρετε καλύτερα στο κρεβάτι.

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.