ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εβελίνα Νικόλιζα: «Πώς έχασα 35 κιλά». Η κόρη της Μπέσσυς Αργυράκη εξηγεί πώς άλλαξε τη ζωή της

Η κόρη της Μπέσσυς Αργυράκη ανέβασε ένα βίντεο, στο κανάλι της στο YouTube, στο οποίο εξηγεί βήμα-βήμα την πορεία της προς την απαλλαγή περιττών κιλών.

Εβελίνα Νικόλιζα: «Πώς έχασα 35 κιλά». Η κόρη της Μπέσσυς Αργυράκη εξηγεί πώς άλλαξε τη ζωή της

Το βίντεο το συνοδεύει με ένα μακροσκελές κείμενο στην περιγραφή. Η Εβελίνα Νικόλιζα γράφει:

«Σκεφτόμουν πολύ καιρό αν έπρεπε να κάνω αυτό το ποστ ή όχι αλλά επειδή πολλά αντίστοιχα ποστ με βοήθησαν πολύ σε όλη τη διαδρομή, επιλέγω να το κάνω, σκεπτόμενη ότι έστω και έναν - από αυτούς που το έχουν ανάγκη-να καταφέρω να κινητοποιήσω με αυτά που έχω να πω θα είναι μεγάλη η χαρά μου.

Στη φωτογραφία από κάτω υπάρχουν δύο Εβελίνες. Η μία Εβελίνα είχε τρομερά χαμηλή αυτοεκτίμηση, έτρωγε απίστευτα μεγάλες ποσότητες φαγητού, γινόταν έξαλλη με όποιον της έλεγε κάτι για τα κιλά της και αυτοσαρκαζόταν συνέχεια έχοντας στο μυαλό της ότι αν πει στους άλλους πρώτη εκείνη ότι είναι χοντρή, θα φανεί ακομπλεξάριστη και δε θα τους δώσει το δικαίωμα να το σχολιάσουν πίσω από την πλάτη της. Ανοησίες.

Είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αδυνατίσει οι οποίες αποτύγχαναν η μία μετά την άλλη και αυτό κάθε φορά είχε ως αποτέλεσμα πολλά νεύρα, προσπάθειες να πείσει τον εαυτό της ότι δε μετράνε τα κιλά, και ότι μετράει μόνο η ψυχή και το μυαλό και ότι ακόμα και για την καριέρα δεν παίζουν κανένα ρόλο τα κιλά γιατί "και η Αντέλ χοντρή είναι αλλά ποιός δίνει σημασία? είναι φωνάρα και μόνο αυτό μετράει". Συνέχισε να επιμένει σε αυτό ακόμα και όταν την απέρριψαν σε διάφορες οντισιόν με τη δικαιολογία "είσαι πολύ αναγεννησιακή" και άλλα τέτοια ωραία, που μεταξύ μας σημαίνουν "είσαι-χοντρή-αλλά-είμαι-ευγενικός".

Σε μία συζήτηση που είχε κάνει με μία φίλη της, άκουσε τη φράση "ο μπαμπάς μου δεν προσλαμβάνει στο γραφείο του κοπέλες που έχουν πολλά κιλά γιατί αν δεν μπορούν να πειθαρχήσουν τον εαυτό τους, πως θα μπορέσει να εμπιστευτεί στα χέρια τους την εταιρία του?" και αυτό της φάνηκε λογικό. Ρατσιστικό και κακό. Αλλά με κάποιο τρόπο λογικό. Αυτό ήταν ένα μικρό αλλά υπολογίσιμο χαστούκι το οποίο άρχισε να κάνει τη δουλειά του.

Χρειάστηκαν χρόνια για να πάρει την απόφαση να γίνει η δεξιά Εβελίνα η οποία είναι ο ίδιος άνθρωπος που απλά αποφάσισε να αγαπήσει τον εαυτό της. Κλισέ χαζομάρες. Έγινε ζωντανή απόδειξη μίας κλισέ χαζομάρας αλλά δε την πειράζει.

Απορεί ακόμα και σήμερα με την υπομονή και το σθένος που έδειξαν σε όλο αυτό οι δικοί της άνθρωποι, είδικά τον πρώτο καιρό που είχε γίνει γκρινιάρα, ξινή και και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έμενε νηστική και πεινούσε συνέχεια, έβλεπε στον ύπνο της σουβλάκια, πίτσες και τσιζκέηκ και κάποιες φορές ακόμα και φακές (περίεργα παιχνίδια του μυαλού), αλλά δεν θα τα ακουμπούσε γιατί έπρεπε να αδυνατίσει. Μετά από δύο εβδομάδες ανέβηκε στη ζυγαρια για να δει ότι δεν είχε χάσει γραμμάριο, αλλά για πρώτη φορά στη ζωή της δεν είπε "ας φάω, σημασία έχει η ψυχή και το μυαλό και η Αντέλ χοντρη είναι αλλά κάνει καριέρα".

Είπε θα πάω σε έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει πως κάνεις έναν άνθρωπο να αδυνατίσει. Όποιον και να ρωτήσεις έχει απίστευτες δίαιτες να σου δώσει, που χάνεις 18 κιλά σε τρεις μέρες τρώγοντας μισό μήλο και 3,5 φυστίκια, αλλά τα είχε δοκιμάσει όλα και κάθε φορά κατέληγε σε δύο σουβλάκια με γύρο χοιρινό, τζατζίκι, πατάτες.

Πήγε λοιπόν στη διαιτολόγο και της είπε ότι "έχω κατεστραμένο μεταβολισμό και δε μπορω να χάσω και θα κάνω ότι χρειαστεί γιατί κουράστηκα". Και το εννοούσε στ' αλήθεια. Και το έκανε.

Και πείνασε και για πρώτη φορά την έβαλαν να κάνει γυμναστική. Αίσχος. Και το τήρησε, και τα κιλά άρχισαν να φεύγουν και με κάποιο τρόπο άρχισε να νιώθει ανακούφιση κάθε φορά που έκανε γυμναστική, γιατί ένιωθε ότι ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για ένα σώμα που είχε αναγκάσει επί σειρά ετών να κουβαλάει όλες της τις ανασφάλειες μεταφρασμένες σε κιλά.

Σήμερα έξι μήνες μετά και τριάντα κιλά κάτω, ξέρει ότι έχει δρόμο ακόμα και ότι τελικά ίσως και να μην έκανε δίαιτα τόσο καιρό. Ίσως απλά να είχε μία δασκάλα που της μάθαινε πως είναι να σέβεται το σώμα της και τον εαυτό της και πόσο σημαντικό είναι να είσαι η καλύτερη βερσιόν του εαυτού σου.

Επίσης έγραψε ένα κείμενο για τον εαυτό της, και αναφέρεται σε αυτόν στο τρίτο πρόσωπο. Αυτό είναι λίγο ανησυχητικό (!) αλλά δε θα μπορούσε να τα πει όλα αυτά σε πρώτο πρόσωπο γιατί δεν της ήταν και πολύ εύκολο.

Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν μέσα από την καρδιά μου, εσάς που ήσασταν δίπλα μου σε όλο αυτό, εσάς που με εμπνεύσατε χωρίς να το ξέρετε, εσάς που αφιερώσατε χρόνο να διαβάσετε αυτό το ατελείωτο κείμενο και τη διαιτολόγο και φίλη μου πια Melina Karipidou γιατί χωρίς εκείνη δε θα είχα καταφέρει τίποτα.»

Δείτε το βίντεο:

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.