ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

DIY ποτό και αντίο άγχος: Φτιάχνουμε μόνες μας το χαλαρωτικό ποτό μας

Ένα καταπληκτικό ποτό με υπέροχο μοβ χρώμα και αντι-αγχωτικές ιδιότητες, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι και το απολαύσουμε με πάγο.

DIY ποτό και αντίο άγχος: Φτιάχνουμε μόνες μας το χαλαρωτικό ποτό μας

Εάν πάσχουμε από κάθε είδους άγχος ή στρες, τότε πρέπει σίγουρα να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτό το σπιτικό ποτό από λεβάντα. Η λεβάντα είναι γνωστό ευεργετικότατο αναλγητικό για τους πονοκεφάλους. Αλλά, το πράγμα δεν τελειώνει εδώ. Μπορεί να πάει παραπέρα, να γίνει DIY κοκτέιλ και μια καταπληκτική θεραπεία για την ένταση και το στρες. Η καθαρή λεβάντα είναι ένα αιθέριο έλαιο, το οποίο έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές, αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές, αντισπασμωδικές, αναλγητικές, αποτοξινωτικές, υποτασικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι μειώνει το άγχος καθώς και τους υψηλούς παλμούς των φοιτητών που καλούνται να δώσουν στρεσογόνες εξετάσεις, χαλαρώνει την προ-χειρουργική αγωνία ή απλώς χαρίζει ευεξία μέσω ενός απλού μασάζ. Έχει επίσης ιατρικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατάθλιψη, τη βελτίωση της αϋπνίας και απαλύνει τους πόνους του τοκετού. Ακόμα, το έλαιο λεβάντας ωφελεί τα άτομα με πονοκεφάλους καθώς διευκολύνει τη ρινική συμφόρηση.

DIY Λεβάντα-Λεμονάδα με χρήση αιθέριου ελαίου λεβάντας

Συστατικά: • 1 φλιτζάνι ωμό μέλι • 12 ποτήρια καθαρό νερό • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας • Χυμό από 6 λεμόνια • κλωναράκια λεβάντας για το γαρνίρισμα.

Oδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε τα στο ψυγείο. Προσθέστε περισσότερο νερό ή ακατέργαστο μέλι, αν θεωρείται ότι χρειάζεται.

Άλλοι τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι λεβάντας για το άγχος και τους πονοκεφάλους: • Ανακατέψτε 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο της λεβάντας στο νερό μπάνιου σας, εάν έχετε ξηρό δέρμα. • Ψεκάστε 10-12 σταγόνες λεβάντα στον αέρα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σας για φυσική ανακούφιση από το στρες. • Προσθέστε 2 σταγόνες λεβάντα σε βιολογικό λάδι (όπως το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο) και θα φτιάξετε ένα καταπληκτικό λάδι σώματος με όλα τα οφέλη της λεβάντας για τη βελτίωση του δέρματος, τη χαλάρωση του μυαλό, την απομάκρυνση των εντόμων και τη βοήθεια στον ύπνο.

Read Next

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!