ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Barrett: Το νέο στέκι στην καρδιά του κέντρου

Ένα καινούργιο bar στην περιοχή του Ψυρρή με ροκ διάθεση, ιστορίες που αξίζει να αφηγηθούν και θαμώνες που φλερτάρουν.

Barrett: Το νέο στέκι στην καρδιά του κέντρου

Η γειτονιά είναι γνωστή. Ένας ωραίος φωτεινός δρόμος που ενώνει του Ψυρρή με την Αθηνάς και το πάντα δραστήριο κέντρο. Η Πρωτογένους. Μια αυτόνομη γειτονιά με δικό της χαρακτήρα, καλαίσθητα μαγαζιά, δίπλα στην πλατεία Ψυρρή αλλά μακριά από την - ενοχλητική - φασαρία που επικρατεί εκεί.

Πριν μερικούς μήνες προστέθηκε ένα καινούργιο μαγαζί, της κατηγορίας των all day bar, με ροκ αναφορές, urban διακόσμηση, προσεγμένο κατάλογο και μουσικές ιστορίες. Πολλές μουσικές ιστορίες. Κάναμε μια κουβέντα με την Χρύσα Οικονομοπούλου, μέλος της ομάδας του Barrett, για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το νέο στέκι.

Barrett: Το νέο στέκι στην καρδιά του κέντρου

Το όνομα το εμπνευστήκατε από τον Syd Barrett. Tης εποχή των Pink Floyd ή της solo πορείας του;

Θα απαντήσω προσωπικά, δεν μπορώ να χωρίσω την ιδιοφυΐα του Syd Barrett σε περιόδους, ούτε, φυσικά, είμαι από αυτούς που έχουν αποκηρύξει τους Pink Floyd, ή γενικότερα οτιδήποτε αγαπήσω μια φορά. Ξαναθυμήθηκα πέρυσι τα τραγούδια του (κατά καιρούς παθαίνω εμμονές και μετά τσακ, βαριέμαι) και αυτό ενέπνευσε τους υπόλοιπους, που φαντάζομαι τους αρέσει και το See Emily Play και το Dark Globe το ίδιο.

Αν ερχόμουν με την παρέα μου ποια ποτά θα μου προτείνατε να πιω;

Να πιεις σίγουρα το Baby Lemonade ή το κοκτέιλ που έχουμε αφιερώσει στην Kate Moss, έτσι χωρίς λόγο - το έφτιαξε η Ηρώ μια Τρίτη που μιλούσαμε για τον Pete Doherty με τον Μάνο Καρακατσάνη, που παίζει μουσική. Μας φάνηκε καλή ιδέα μετά τα ποτά. Και βασικά, ήταν.

Το μαγαζί έχει ροκ ύφος. Εγώ που είμαι λίγο φλώρος είμαι ευπρόσδεκτος;

Είμαστε απαιτητικοί από τους εαυτούς μας ως προς τη μουσική, γιατί και εμείς οι ίδιοι θεωρούμε σημαντικό να πίνεις ακούγοντας καλή μουσική. Δεν καταλαβαίνω αυτούς που πάνε σε μπαρ μόνο για το ποτό και δεν μπορώ να νιώσω καθόλου την ατμόσφαιρα, χωρίς να ακούω τραγούδια που μου αρέσουν. Σου υπογράφω ότι είναι αδύνατο να μη βρεις έναν, έστω, dj που να σου κάνει, που να μην προσεγγίζει κατά πολύ αυτά που ακούς και εσύ, απλά πρέπει να παρακολουθείς το πρόγραμμα. Εννοείται, πως είμαι πολύ ευχαριστημένη από τους djs και ενθουσιάζομαι όταν μας λένε ότι παίζουμε την καλύτερη μουσική στην Αθήνα και τέτοια, ακόμα και αν είναι υπερβολή. Ένα κορίτσι, μας έγραψε ότι η μουσική στο μπαρ ήταν πιο του γούστου της και από εκείνη που διαλέγει η ίδια να παίζει σπίτι της. Δεν είναι φοβερό;

Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη single ανθρώπους - άντρες, γυναίκες κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού - και θα λέγαμε πως το φλερτ (εκτός των sex apps) έχει πεθάνει. Εσείς τι βλέπετε, γίνεται παιχνίδι στο Barrett;

Ε, καλά τώρα, το πιο αγαπημένο μου στο μπαρ είναι να παρατηρώ τις ιστορίες αγάπης που εκτυλίσσονται εκεί από τη μέρα που άνοιξε, δηλαδή το αν βαίνουν καλώς ή όχι, το αν τελείωσαν άδοξα κ.λπ., και είναι πάρα πολλές (εγώ νομίζω κυρίως επειδή συχνάζουν πολλά αγόρια από μπάντες). Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν, γιατί τους λέω πως το μεγάλο μου ταλέντο είναι να αναλύω τα ερωτικά του κόσμου, αλλά πραγματικά είναι, μπορώ να σου πω ποιος αρέσει σε ποιον ακόμα και πριν το καταλάβουν οι ίδιοι. Νομίζω ακούγομαι λίγο τρελή. Διαβεβαιώνω τον κόσμο ότι δεν είμαι, ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣ, ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.

Έχω παρατηρήσει από τα post σας στα κοινωνικά δίκτυα πως η επικοινωνία σας έχει σαν άξονα την αφήγηση ιστοριών. Ποια ιστορία από την δημιουργία του Barrett μέχρι τώρα θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;


Ναι ε; Δεν το κάνω επίτηδες, απλά επειδή ασχολούμαστε όλοι, λιγότερο ή περισσότερο με τη μουσική, ανεβάζουμε κυρίως τραγούδια και τα τραγούδια είναι πρωτίστως ιστορίες: είτε τις αφηγούνται, είτε σου θυμίζουν δικές σου. Εμένα μου αρέσει πολύ να ψάχνω στίχους και νοήματα, και βρίσκω την ιδέα να μοιράζεσαι κάτι τέτοια από το page ενός μπαρ ιδανική. Ιστορικές ήταν οι διαφωνίες που είχαμε πριν το άνοιγμα. Θυμάμαι με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί και μου είπαν ''ανοίγουμε απόψε", ενώ ακόμα δεν είχαμε τελειώσει με τα έπιπλα και τη διακόσμηση (το κόλλημά μου) με αποτέλεσμα να με πιάσει μια μίνι υστερία, δεν το είχαμε πει ούτε στους φίλους μας να έρθουν, να στηρίξουν. Τελικά, ήταν σωστό που άνοιξε έτσι, και πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον Μάνο που επέμενε. (Άλλος Μάνος είναι αυτός. Τους λένε όλους Μάνους εκεί μέσα.)

*Περισσότερες πληροφορίες για το Barrett εδώ: barrett-athens.gr

* Οι φωτογραφίες είναι του Πέτρου Πουλόπουλου.

Read Next

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).