0
SHARES

 

Η Shelly έχει καρκίνο του δέρματος σε 4ο στάδιο και το παλεύει με θάρρος και πείσμα. 

«Μένω δυνατή για χάρη της κόρης μου»

«Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2016, όταν τελείως ξαφνικά εντόπισα ένα εξόγκωμα στον λαιμό μου. Πήγα αμέσως στον γιατρό, ο οποίος μου ζήτησε να κάνω βιοψία και φυσικά αφαίρεση του όγκου στον λαιμό μου. Λίγες ημέρες αργότερα βγήκαν τα αποτελέσματα. Μεταστατικός καρκίνος, ο οποίος ξεκίνησε από ένα μελάνωμα στο χέρι μου.

Ο γιατρός μου παρέπεμψε σε μία εξειδικευμένη ογκολογική κλινική όπου μετά από μία σειρά εξετάσεων στον λαιμό και σε όλο μου το σώμα αφαιρέθηκαν από πάνω άλλα 92 μικρότερα λιπώματα.

Επιβλήθηκα σε περισσότερες εξετάσεις και τελικά, αρκετό καιρό μετά, εντοπίστηκε ότι καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο μου. Η θεραπεία μου ξεκίνησε με ακτινοβολίες και τώρα πλέον βρίσκομαι στην τρίτη εβδομάδα χημειοθεραπείας.

Οι μέρες μου είναι πολύ δύσκολες όμως μένω δυνατή. Αν όχι για μένα, για την κορούλα μου που είναι μόλις 2 ετών.».

 

H Αnn από το Κολοράντο αναρωτιέται ακόμα τι φταίει

«Ψάχνω να βρω τι έφταιξε για το μελάνωμα που πρόσφατα απέκτησα»

«Είμαι η Ann. Είμαι 43 ετών και ζω στο ηλιόλουστο Κολοράντο. Είναι παιδί των 70's. Αυτή την περίοδο ψάχνω να βρω τι έφταιξε για το μελάνωμα που απέκτησα προσφάτως. Το αγαπημένο μου hiking, η ποδηλασία, το κολύμπι ή η υπερβολική ηλιοθεραπεία που έκανα όταν ήμουν παιδί; Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω μάχη ενάντια στον καρκίνο. Πριν από 15 χρόνια βρέθηκα αντιμέτωπη με αρθρικό σάρκωμα και μετά από μία μεγάλη περιπέτεια βγήκα νικήτρια. Αυτή την περίοδο περιμένω με υπομονή τα αποτέλεσμα των εξετάσεων ώστε να γνωρίζουμε αν ο καρκίνος είναι μεταστατικός ή όχι. Έχω ελπίδα. Έχω τον θεό. Είναι μία απλή κακή διάγνωση. Δεν είναι θανατική ποινή. Θα συνεχίσω να τρώω καλά, να γυμνάζομαι, να παίζω, να αγαπώ. Και ξέρω ότι αυτό θα με βοηθήσει να κερδίσω και πάλι.».

 

Η Lauren είχε πολύ στρες. Σήμερα πιστεύει ότι αυτός ήταν ο λόγος που ανέπτυξε καρκίνο.

«Ζούμε μόνο μία φορά. Ας το κάνουμε σωστά»

«Τον Μάρτιο που μας πέρασε μετακόμισα στη Φλόριντα για μία καινούργια δουλειά. Μία από τις τυπικές διαδικασίες πριν μπω επίσημα στο νέο εργασιακό μου περιβάλλον ήταν μία σειρά απλών ιατρικών εξετάσεων. Το νέα ήταν σίγουρα απρόσμενα και καθόλου ευχάριστα. Είχα κακοήθη μεταστατικό όγκο από μελάνωμα στο αριστερό μου πόδι.

Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να πάρω για τη ζωή μου μία πολύ σημαντική και γρήγορη απόφαση. Καθώς οι γιατροί με συμβούλεψαν να μείνω ήρεμη και θετική κατάλαβα ότι δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσω σε μία τόσο απαιτητική δουλειά, που με γέμιζε στρες. Έτσι παραιτήθηκα και μετά την εγχείρηση μου επέστρεψα στον τόπο καταγωγής μου, το New Hampshire, όπου ξεκίνησα να ζω μία διαφορετική, πολύ πιο χαλαρή ζωή. Ζούμε μόνο μία φορά, ας το κάνουμε να αξίζει τον κόπο. Σήμερα έχω κλείσει έναν χρόνο υγιής, αλλά εξακολουθώ να κάνω τακτικές εξετάσεις. Ας ελπίσουμε να κλείσω πολλά χρόνια ακόμα μακριά από τον καρκίνο.».

 

Μπες εδώ και μάθε πότε και πώς μπορείς να εξεταστείς εντελώς δωρέαν. 

Mε πληροφορίες από το melanoma. org.
 

TAGS