17
SHARES

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία πέφτουμε συχνά ακόμα και όσοι προσπαθούμε να προσέχουμε πολύ τη διατροφή μας είναι το γεγονός ότι συνδέουμε την ισορροπημένη διατροφή μόνο με την απώλεια βάρους, την κατακράτηση υγρών και την αποτοξίνωση του οργανισμού, αγνοώντας ότι υπάρχουν τροφές που αν και δεν είναι επίφοβος για τα κιλά μας, έχουν ενδεχομένως σχέση με άλλα προβλήματα στην υγεία μας.

Εκεί κατέληξε τουλάχιστον μία νέα έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με την οποία οι ειδικοί έχουν καταφέρει πλέον να εντοπίσουν ποια είναι η εξής μία τροφή που συνδέεται με μία πολύ συνηθισμένη μορφή καρκίνου στις γυναίκες: τον καρκίνο του μαστού.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το κόκκινο κρεας, το οποίο πρέπει είτε να αποχωριστείς εντελώς είτε να μειώσεις πολύ σημαντικά στη διατροφή σου από σήμερα κι όλας.

Μελέτες έδειξαν πως οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που είχαν στη διατροφή τους γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη είχαν 40 έως 50% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με αυτές που έτρωγαν λιγότερο. Μάλιστα άλλα προϊόντα που είναι πλούσια σε ζωικά λίπη, όπως το πλήρες γάλα, μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. «Το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα ζωικών λιπών μπορούν επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του μαστού», ανεφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Sherry Ross.

Ο αντίλογος βέβαια θέλει το κόκκινο κρέας απαραίτητο για τη διατροφή μας αφού είναι βασική πηγή πρωτεϊνών και ενέργειας. Παρόλα αυτά μπορείς να το αντικαταστήσεις με άποχο κοτόπουλο ή στήθος γαλοπούλας και να περιορίσεις την κατανάλωση του στη μία φορά την εβδομάδα το πολύ.

TAGS