ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6 σημάδια ότι πρέπει να σταματήσεις τη δίαιτα

Πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα.

 6 σημάδια ότι πρέπει να σταματήσεις τη δίαιτα

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει δίαιτα σε κάποια περίοδο της ζωής μας. Μια δίαιτα μπορεί να ξεκινήσει με καλές προθέσεις, όπως το να χάσουμε κάποια παραπανίσια κιλά, να ρυθμίσουμε τη χοληστερίνη μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας. Όμως, ορισμένες φορές, οι δίαιτες φτάνουν σε σημείο που παύουν να υπηρετούν τον αρχικό τους στόχο.

Εάν αισθάνεστε ότι το διατροφικό σας πρόγραμμα σας προκαλεί άγχος, είναι μη ρεαλιστικό και σας γίνεται εμμονή, σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να το σταματήσετε. Το να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα μπορεί να σας κάνει καλό και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί. Το στρες που μπορεί να σας προκαλέσει μία στερητική δίαιτα καταλήγει να είναι περισσότερο επιβλαβές για την υγεία σας από το να ακούσετε το σώμα σας και να του προσφέρετε όση ποσότητα τροφής χρειάζεται πραγματικά.

Εάν στην περίπρωσή σας ισχύει κάτι από τα παρακάτω, είναι ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα:

Το βάρος σας αυξομειώνεται συνεχώς

Όταν αλλάζετε συνεχώς τη δίαιτα που ακολουθείτε προσπαθώντας να βρείτε την πιο αποτελεσματική, δημιουργείτε στρες στο σώμα σας με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνετε τα κιλά που έχετε χάσει. Εάν παρατηρήσετε συνεχείς αυξομοιώσεις στο βάρος σας αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι η δίαιτα που ακολουθείτε δεν σας ταιριάζει. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας που δεν μπορεί να τηρήσει το αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα. Σταματήστε για ένα διάστημα τη δίαιτα και ξεκινήστε να τρώτε ό,τι επιθυμείτε πραγματικά.

Σκέφτεστε συνεχώς τις “απαγορευμένες” τροφές

Μήπως πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να αναρωτιέται τι μπορείτε να φάτε μετά και πόσες θερμίδες έχετε καταναλώσει; Όταν το άγχος της δίαιτας κατακλύζει τις σκέψεις σας, δεν σας αφήνει να επικεντρωθείτε στο παρόν και στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Δεν απολαμβάνετε σημαντικές στιγμές γιατί το φαγητό είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Εάν σας συμβαίνει αυτό, είναι καιρός να αλλάξετε τρόπο σκέψης και να σταματήσετε τη δίαιτα.

Έχετε μια μεγάλη λίστα με κανόνες

Μπορεί να ξεκινήσατε τη δίαιτα έχοντας έναν απλό κανόνα όπως: Θα καταναλώνω 1500 θερμίδες την ημέρα. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, όμως, μπορεί να καταλήξετε να έχετε μια μεγάλη λίστα με φαγητά που μπορείτε και δεν μπορείτε να φάτε, καθώς και κανόνες για το πότε να τρώτε, ποια σνακ επιτρέπονται, πόσες κουταλιές ζάχαρη κλπ. Προσπαθώντας να ακολουθήσετε τους κανόνες αυτούς, μπορεί να αισθανθείτε άγχος, στέρηση, καθώς και να νιώσετε ότι αποτυγχάνετε να ακολουθήσετε όλους αυτούς τους κανόνες. Είναι πιθανό να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο, καθώς όταν παραβείτε έναν κανόνα είναι εύκολο να μπείτε στη διαδικασία να παραβιάσετε και τους υπόλοιπους.

Σας είναι δύσκολο να απολαύσετε τη ζωή

Οι διακοπές, τα πάρτι και οι μη προγραμματισμένες έξοδοι σάς προκαλούν άγχος γιατί δεν θα μπορέσετε να φάτε όπως θα θέλατε. Εάν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να απολάυσετε αυτές τις στιγμές, ήρθε η ώρα να σταματήσετε την σκληρή δίαιτα. Θυμίστε στον εαυτό σας ότι το φαγητό μπορεί να είναι μέρος της ζωής σας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι όλη σας η ζωή. Κάντε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα που σας καταπιέζει και απολαύστε ένα γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Φοβάστε υπερβολικά ότι θα πάρετε κιλά

Εάν η πρώτη σας σκέψη το πρωί είναι “Μήπως πήρα κιλά;”, εάν ζυγίζεστε συχνά και αφήνετε τη ζυγαριά να ορίζει τη διάθεσή σας, τότε πιθανότατα η δίαιτα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο μυαλό σας από όσο θα έπρεπε. Αντί γι αυτό, θα μπορούσατε απλώς να παρατηρείτε το πώς εφαρμόζουν πάνω σας τα ρούχα σας. Με αυτόν τον τρόπο είναι ευκολότερο και λιγότερο καταπιεστικό να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας.

Αισθάνεστε στέρηση ή περιορισμό

Εάν αισθάνεστε συνεχώς στέρηση ή περιορισμό λόγω του διατροφικού σας προγράμματος, μάλλον θα πρέπει να το αναθεωρήσετε. Το φαγητό είναι μια απόλαυση που οφείλετε να επιτρέπετε στον εαυτό σας. Μόνο έτσι θα βρείτε την ισορροπία και θα καταφέρετε να περιορίσετε ορισμένες τροφές. Οι υπερβολικά στερητικές δίαιτες σπάνια πετυχαίνουν.

Read Next

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.