ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

4 τροφές που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος μετά τα 40

Η προσπάθεια να χάσεις βάρος μετά τα 40 είναι πιο δύσκολη, αλλά, σίγουρα, όχι ακατόρθωτη.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο μεταβολισμός μας αλλάζει και γίνεται πιο αργός στην καύση, μεταξύ άλλων αρνητικών "συμπτωμάτων". Συνεπώς, η προσπάθεια σου να χάσουμε βάρος γίνεται όλο και πιο δύσκολη μετά τα 40, αλλά, σίγουρα, όχι ακατόρθωτη.

Μετά τα 40 ακολουθεί, επίσης, η αλλαγή στη σύσταση του σώματος και στα επίπεδα των ορμονών σου. Είναι η φυσική ροή της ζωής, και πρέπει να μάθεις να συμβαδίζεις με αυτές τις αλλαγές του οργανισμού σου.

Η διατροφή είναι το κλειδί για να διατηρήσουμε το σώμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ή ακόμη και να κάνουμε μερικές αλλαγές. "Είμαστε ό,τι τρώμε", είναι η κατάλληλη πρόταση για να κατανοήσεις την αξία της διατροφής στην ποιότητα της ζωής μας. Η σωστή διατροφή μετά τα 40 είναι το όπλο σου για να χάσεις το ανεπιθύμητο βάρος και να νιώσουμε ξανά ανάλαφρες και δυνατές.

Πολύ πιθανόν, να γνωρίζεις ποιες τροφές θεωρούνται "υγιεινές", αλλά καλό είναι να ξέρουμε και ποιες πρέπει να αποφύγεις. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις 4 τροφές που σε εμποδίζουν να χάσεις βάρος, αν είσαι 40+. Και μερικές από αυτές μας εκπλήσσουν αρνητικά, αφού συνήθως τις θεωρούμε "αθώες". Ας τις δούμε μαζί.

1. Eπεξεργασμένες τροφές

Στην ηλικία των 40, ο μεταβολισμός αρχίζει να είναι πιο αργός. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κάνεις αυστηρό τσεκ των τροφών που καταναλώνεις και να μη τρως πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τα τρόφιμα που είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα μπορούν να εκτροχιάσουν εντελώς τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους. Επιπλέον, μπορεί να είναι αρνητικοί παράγοντες που συμβάλλουν σε καρδιακές παθήσεις, αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα και στον διαβήτη. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως κράκερ, πατατάκια, fast food και πολλά άλλα ανήκουν στην απαγορευμένη λίστα των 40's. Αντί να καταναλώνεις προϊόντα που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία, προτίμησε θρεπτικά τρόφιμα όπως λαχανικά, φρούτα, φασόλια, ξηρούς καρπούς και ψάρια.

2. Τροφές χαμηλές σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες, αν θέλεις να χάσεις βάρος. Επομένως, είναι απολύτως λογικό ότι τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες δεν θα συμβάλλουν θετικά, εάν προσπαθείς να εξαφανίσεις το λίπος στα 40+. Αντίθετα, ένα μενού πλούσιο σε φυτικές ίνες σε κρατάει χορτάτο και πλήρη όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα να κάνεις ισορροπημένες επιλογές στην διατροφή σου. Μερικές τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά, τα δημητριακά, το σκληρό τυρί, το γάλα, οι κρεμώδεις σούπες, το ωμό μαρούλι και τα αγγούρια.

3. Επεξεργασμένα κρέατα

Τα επεξεργασμένα κρέατα είναι η επόμενη τροφή που πρέπει να αποφύγεις, αν είσαι 40+ και επιθυμείς να χάσεις βάρος. Είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά και θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο με μέτρο. Τα επεξεργασμένα κρέατα όχι μόνο περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές θα ήταν το στήθος κοτόπουλου ή η γαλοπούλα.

4. Χυμοί φρούτων

Τέλος, ένα αθώο ρόφημα που δεν είναι τροφή, αλλά άξιζε μία θέση στην σημερινή λίστα είναι οι χυμοί φρούτων Το γνωστό ως healthy drink είναι γεμάτο ζάχαρη και εμποδίζει την απώλεια βάρους. Το χειρότερο είναι ότι οι χυμοί φρούτων περνούν από επεξεργασία που αφαιρεί τις φυτικές ίνες. Η απουσία φυτικών ινών και η παρουσία ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Αντί να πίνεις χυμό φρούτων, επίλεξε φρέσκα φρούτα! Άλλες υγιεινές εναλλακτικές περιλαμβάνουν το ανθρακούχο νερό ή τα φυσικά παγωμένα τσάγια από βότανα.

Πηγή: shape.gr