ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είσαι πλήγμα για τον πολιτισμό»: Η Λάνα Ντελ Ρέι αποτελείωσε τον Κάνιε Γουέστ με ένα μήνυμα

Ο διάσημος ράπερ υποστήριξε ξανά δημόσια τον Τραμπ και η τραγουδίστρια δεν το άφησε να περάσει έτσι.

«Είσαι πλήγμα για τον πολιτισμό»: Η Λάνα Ντελ Ρέι αποτελείωσε τον Κάνιε Γουέστ με ένα μήνυμα

Η πεποίθηση ότι η περίπτωση του Κάνιε Γουέστ «έχει ξεφύγει» δεν είναι καινούρια ούτε προς τους επικριτές ούτε προς τους υποστηρικτές του.

Ο διάσημος ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν έχει κάνει τις προκλητικές δηλώσεις μέρος της περσόνας του εδώ και χρόνια- από τότε που διέκοψε πανω στη σκηνή τον ευχαριστήριο λόγο της μόλις βραβευμένης Τέιλορ Σουίφτ, λέγοντας ότι το βραβείο έπρεπε να είχε δοθεί στην Μπιγιονσέ.

Ο ίδιος απολογήθηκε μετά, αλλά συνέχισε να περιφέρει αυτή την ανυπόφορα μεγαλομανή περσόνα, συγκρίνοντας τον εαυτό του με το Μεσσία και τον Πικάσο, και λέγοντας ατάκες του στυλ «είμαι ο μεγαλύτερος εν ζωή καλλιτέχνης». Όσο όλο αυτό έμενε στο πλαίσιο της ποπ κουλτούρας, ο Κάνιε περνούσε απλώς σαν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα (που συνέχιζε, παρ' όλα αυτά να κυκλοφορεί αξιόλογα άλμπουμ).

Όταν πέρασε στο πεδίο της πολιτικής, τα πράγματα σοβάρεψαν. Ο Γουέστ εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη στήριξή του στον Τραμπ, με σποραδικά ξεσπάσματα πολιτικής αμπελοφιλοσοφίας στο Τwitter, εκπέμποντας ισόποσες δόσεις γελοιότητας και επικινδυνότητας.Τον περασμένο Μάιο, μάλιστα, δήλωσε ότι η σκλαβιά των Αφροαμερικανών επί 400 χρόνια ήταν επιλογή- μια δήλωσε που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Δες το βίντεο με τις απαράδεκτες δηλώσεις του στο SNL.

Το τελευταίο κρούσμα, συνέβη στο Saturday Night Live. Στο τέλος της εκπομπής, ο Γουέστ -που ανακοίνωσε ότι αλλάζει επίσημα το όνομά του σε Ye (άλλα αντί άλλων)- εμφανίστηκε με καπέλο που έγραφε Make America Great Again και άρχισε να μιλά υπέρ του Τραμπ. Συμπληρωματικά με την εμφάνιση, ο ράπερ πόζαρε στο Twitter με το ίδιο καπέλο και έγραψε «Αυτό αντιπροσωπεύει το καλό και το να γίνει η Αμερική και πάλι ενωμένη. Δεν θα χρειαζόμαστε πλέον άλλες χώρες. Θα κατασκευάζουμε μεγάλα εργοστάσια και θα δημιουργούμε δουλειές. Θα προσφέρουμε θέσεις εργασίες για όλους, απαλλαγμένους από τις φυλακές, αφού καταργήσουμε την 13η τροπολογία».

Για την ιστορία, η 13η Τροπολογία του Συντάγματος των Η.Π.Α απαγορεύει τη δουλεία και την καταναγκαστική εργασία.

Η Λάνα Ντελ Ρέι, δεν άφησε το μήνυμα να περάσει έτσι. Παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε τραγουδήσει στο γάμο του Γουέστ το 2014, του έγραψε την παρακάτω απάντηση, που φυσικά έγινε viral.

«Το ότι ο Τραμπ έγινε πρόεδρός μας, ήταν πλήγμα για την χώρα, αλλά το να υποστηρίζεις είναι πλήγμα για τον πολιτισμό. Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι έχετε κάποια κοινά σαν προσωπικότητες- ψευδαίσθηση μεγαλείου, τεράστιο ναρκισσισμό. Δε θα μιλούσαμε για τίποτα απ' τα δύο αν δεν επρόκειτο για τον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. Αν νομίζεις ότι είναι σωστό να υποστηρίζεις κάποιον που θεωρεί οκέι το να αρπάζεις μια γυναίκα (αναφέρεται στη διάσημη φράση του Τραμπ "grab them by the pussy") μόνο και μόνο επειδή είναι διάσημος, τότε χρειάζεσαι τόση βοήθεια όση και αυτός. Κάτι που δε θα συνειδητοποιήσουν ποτέ πολλοί ναρκισσιστές επειδή δεν υπάρχει αρκετή βοήθεια για το ζήτημα».

Φυσικά, η απάντησή της έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Δες το σχόλιό της.

«Είσαι πλήγμα για τον πολιτισμό»: Η Λάνα Ντελ Ρέι αποτελείωσε τον Κάνιε Γουέστ με ένα μήνυμα

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.