ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζευγάρι που μένει εδώ και έναν χρόνο σε ένα απομονωμένο νησί δεν έχει ζήσει τίποτα από την πανδημία

Ίσως οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Ζευγάρι που μένει εδώ και έναν χρόνο σε ένα απομονωμένο νησί δεν έχει ζήσει τίποτα από την πανδημία

Ένα νεαρό ζευγάρι από το Λιντς της Αγγλίας, ο Λουκ και η Σάρα Φλάναγκαν, αποφάσισαν πριν από περίπου έναν χρόνο να μετακομίσουν μόνιμα σε μία από τις πιο απομακρυσμένες και μοναχικές περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Στις 14 Μαρτίου του 2020, μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την ημέρα κατά την οποία η Βρετανία μπήκε σε καθολικό lockdown και η τρέλα του κορονοϊού ξεκίνησε και επίσημα, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στο μικρό νησάκι Owey στα δυτικά της κομητείας Donegal στην Ιρλανδία, νοικιάζοντας ένα μικρό εξοχικό σπίτι σε αναζήτηση μίας πιο ήσυχης και αργής ζωής. Ιδέα δεν είχαν τι ήταν αυτό που περίμενε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο 34χρονος Λουκ και η 36χρονη Σάρα βρέθηκαν από τα Highlands της Σκωτίας όπου ζούσαν στο μικρό νησί Owey όταν είδαν στο διαδίκτυο μία διαφήμιση που προσέφερε την ευκαιρία σε όποιον ήθελε να ζήσει μόνιμα στο ερημικό νησί του βόριου Ατλαντικού εξοχικό σπίτι σε πολύ χαμηλή τιμή. Η απόφαση τους αποδείχθηκε πολύ σοφή αφού έτσι κατάφεραν να γλιτώσουν ολόκληρη την πανδημία του κορονοϊού και να παραμείνουν απόλυτα ασφαλείς.

Εκτός από μερικούς κατοίκους το καλοκαίρι, το νησί Owey - το οποίο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο και τρεχούμενο νερό - ερημώνει για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Ο Λουκ πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζουν, ήθελε να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να περάσει κανείς μια ολόκληρη χειμερινή σεζόν στο Owey, ελπίζοντας ότι και άλλοι θα κάνουν το ίδιο στο μέλλον.

Στο νησί, η Σάρα και ο Λουκ πιάνουν ψάρια, έχουν κότες για αυγά και καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρησιμοποίησαν μία λέμβο για να φτάσουν στην πλησιέστερη ηπειρωτική ακτή - η οποία απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το νησί Owey - και προμηθεύτηκαν φαγητό για το χειμώνα.

Το ζευγάρι λέει ότι η εμπειρία τους στο νησί είναι «απίστευτη» και «τους αρέσει πολύ». Η Σάρα, η οποία είναι κοινωνική λειτουργός, είπε: «Μιλάω στη μαμά μου στο Λιντς και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συμβαίνει, είναι σαν να ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους».

«Φτάσαμε στο νησί περίπου στις 14 Μαρτίου, κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν από το lockdown και μέχρι τώρα έχουμε χάσει όλη την τρέλα του Covid-19. Ζούμε σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι, χρησιμοποιώντας κάρβουνα που αποθηκεύσαμε το καλοκαίρι, χρησιμοποιούμε δεξαμενή για τη συλλογή βρόχινου νερού, μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας μεγάλες μπουκάλες αερίου, τις οποίες επίσης γεμίσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουμε ηλιακά πάνελ τα οποία συνδέουμε με την μπαταρία του αυτοκινήτου μας για φόρτιση όλη την ημέρα, πριν φορτίσουμε τα τηλέφωνά μας».

Το ζευγάρι είπε ότι πλένονται και πλένουν και τα ρούχα τους με νερό της βροχής που συλλέγουν. Μαζί τους στο νησί, ζουν και τα δύο σκυλιά τους.

Σύμφωνα με τη Σάρα έχουν καλή σύνδεση 4G στο διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν υπάρχει Wi-Fi στο νησί Owey.

Ο Λουκ, ο οποίος εργάζεται ως ξυλουργός, δήλωσε ενθουσιασμένος με τον νέο αυτό τρόπο ζωής τους. «Ήταν πραγματικά περίεργο να ακούμε για όλα όσα συμβαίνουν, ενώ βρισκόμαστε απομονωμένοι σε αυτό το μικρό νησί. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις κοινωνικές αποστάσεις. Η εμπειρία στο σύνολό της είναι απίστευτη. Ο ρυθμός της ζωής είναι τόσο αργός, αλλά είναι υπέροχος, περνάμε τις μέρες μας έξω περπατώντας με τα σκυλιά, καλλιεργώντας το δικό μας φαγητό και μαθαίνοντας νέες δεξιότητες. Δεν είναι για όλους, αλλά εμείς το έχουμε αγαπήσει».

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.