ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χοακίν Φοίνιξ: «ο καθένας μπορεί να πιέσει για την απελευθέρωση των ζώων»

Να σεβόμαστε τα ζώα όπως και τους ανθρώπους λέει ο ηθοποιός που εξασφάλισε τα δικαιώματα για το βιβλίο Free Animals.

Χοακίν Φοίνιξ: «ο καθένας μπορεί να πιέσει για την απελευθέρωση των ζώων»

Ο Χοακίν Φίνιξ θέλει να μεταφέρει το πάθος του για την προστασία των ζώων στη μεγάλη οθόνη και για το λόγο αυτό απέκτησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το βιβλίο του 1992 «Free the Animals: The Amazing True Story of the Animal Liberation Front in North America» (Ελευθερώστε τα Ζώα: Η Υπέροχη Αληθινή Ιστορία του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων). Ο Φίνιξ είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του (όπως και η σύντροφός του Μάρα Ρούνεϊ) για τα δικαιώματα των ζώων.

Το βιβλίο που έχει γράψει η πρόεδρος της οργάνωσης PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων), Ίνγκριντ Νιούκιρκ αφηγείται την ιστορία της «Valerie» νεαρής αστυνομικού, ο κόσμος της οποίας ανατρέπεται, όταν μαθαίνει για την κακοποίηση ζώων σε εργαστήριο δοκιμών.

Το βιβλίο ακολουθεί τη «Valerie» καθώς συναντά ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν την ελευθερία τους για να σώσουν ζώα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αμφισβητήσουν το σύστημα αναλαμβάνοντας άμεση δράση. Μαζί τους ζει υπό διωγμόν, ενώ έχει ορκιστεί να τηρεί τον νόμο.

Ο Χοακίν Φίνιξ έχει επίσης γράψει τον πρόλογο για τη νέα επανέκδοση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του βιβλίου.

«Ναι, το “Free the Animals” είναι για τους ήρωες που φορούν κουκούλες, παραβιάζουν παράθυρα και νόμους για να σώσουν τα ζώα, αλλά αφορά και όλους» αναφέρει. Είναι ένα κάλεσμα προς όλους μας να αναλάβουμε δράση. Είτε κρατάμε λοστούς και κόφτες μπουλονιών είτε παίρνουμε ένα στυλό ή ένα πλακάτ διαμαρτυρίας, ο καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να καταπολεμήσει την αδικία και να πιέσει για την απελευθέρωση των ζώων με κάθε ευκαιρία που έχουμε», υπογραμμίζει.

Μπορεί να μην μπορώ να βάλω κρυφά μια κάμερα σε ένα εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, όπου ακρωτηριάζονται κουκουβάγιες, αλλά μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να διηγηθώ τα στιγμιότυπα των ερευνητών, εξηγεί. Μπορεί να μην μπορώ να τρυπήσω τα δίχτυα βαθέων υδάτων, αλλά μπορώ να «πνιγώ» σε μια δεξαμενή με νερό σε βίντεο της PETA για να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να συμπάσχουν με τα ψάρια. Και δεν μπορώ να σώσω κάθε αγελάδα από το άρμεγμα μέχρι θανάτου, αλλά μπορώ να σώσω τον Indigo και τη Liberty, αναφέρει ο ηθοποιός θυμίζοντας την απόφασή του να σώσει μία αγελάδα και το μοσχάρι της από σφαγείο στο Λος Άντζελες.

«Παρακαλώ ελάτε μαζί μου. Αναρωτηθείτε αυτό που αναρωτιέμαι: “ Τι μπορώ να κάνω «σήμερα» για να σταματήσω την ανθρώπινη υπεροχή, να σταματήσω τον σπισισμό, να βοηθήσω τα ζώα να γίνονται σεβαστά για αυτό που είναι;”» επισημαίνει ο Χοακίν Φίνιξ.

O ηθοποιός είναι vegan από παιδί (vegan είναι και οι σκύλοι του) και μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων. Εκμεταλλεύεται σχεδόν κάθε φορά που το βήμα που τού δίνεται ως ηθοποιού για να μιλήσει για τα ζώα και την προστασία τους. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του ως ακτιβιστή είναι και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Indigo», στο οποίο εκείνος και οι αδερφές του επισκέπτονται ένα σφαγείο και σώζουν μια αγελάδα και το μικρό της μοσχαράκι, την παραμονή της Τελετής των Όσκαρ 2020.

Κεντρική εικόνα: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

14 Ιουν 2024

Όταν ο Παναγιώτης Φασούλας πήρε στην αγκαλιά του την Μελίνα Μερκούρη και έκλαιγαν από συγκίνηση

14η Ιουνίου 1987- Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Μια μέρα που κανένας Έλληνας δεν θα ξεχάσει ποτέ.

14 Ιουν 2024

"Πυροβολήστε με, δειλοί. Θα σκοτώσετε έναν άνθρωπο, όχι τις ιδέες μου":

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα στο Ροζάριο της Αργεντινής. Το αιώνιο σύμβολο όλων των επαναστατημένων του κόσμου.

Περισσότερα από

Stories

13 Ιουν 2024

Vintage stories: Η τηλεοπτική συνάντηση της συντρόφου του Ντέμη Νικολαΐδη με τον Σάκη Ρουβά

O Έλληνας σταρ με μακριά σγουρά μαλλιά στο πλευρό της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου

12 Ιουν 2024

Γκρέγκορι Πεκ: Το καθαρό πρόσωπο, ο καλύτερος των "καλών ηρώων" και η Ίνγκριντ

21 χρόνια χωρίς τον γοητευτικό πρωταγωνιστή του κλασικού Χόλιγουντ.

12 Ιουν 2024

Μαρίκα Κρεβατά-Γιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός έρωτας που κράτησε 40 χρόνια

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που κράτησε σχεδόν σαράντα χρόνια.

11 Ιουν 2024

Ζακ-Υβ Κουστώ: "Η γυναίκα του πέθαινε από καρκίνο και εκείνος δεν είχε ιδέα"

Ο βασιλιάς της θάλασσας Ζακ - Υβ Κουστώ, που γεννήθηκε σαν σήμερα ήταν ένας θρύλος, αλλά όχι υπόδειγμα πατέρα και συζύγου.

10 Ιουν 2024

H Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε σκηνή πασίγνωστης ταινίας

Η Φράνσις Έθελ Γκαμ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1922 και πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία τριών χρόνων. Από τότε δεν έπαψε παίζει, να τραγουδάει και να χορεύει.

09 Ιουν 2024

Ζωρζ Σαρή: "Aπό την ώρα που άρχισα να γράφω για παιδιά συνέχισα να είμαι νέα"

Η σπουδαία συγγραφέας Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε από Γαλλίδα μητέρα και πέθανε πέθανε σαν σήμερα, εκπληρώνοντας μια τελευταία επιθυμία της: Να "την πάρει ο Θεός" πριν από την αγαπημένη της φίλη Άλκη Ζέη.

09 Ιουν 2024

Μιμή Ντενίση - Νίκος Γαλανός σε ένα σπάνιο ρετρό κλικ

Από την τηλεοπτική σειρά "Το ταξίδι" το 1977.

08 Ιουν 2024

"Με πήρε τηλέφωνο μία Λάσκαρη. Ξέρεις ποια είναι;"

Ο Ανδρέας Βουτσινάς μεγαλούργησε στο εξωτερικό και υπήρξε δάσκαλος της Μέριλιν Μονρόε, του Μάρλον Μπράντο και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, πέθανε σαν σήμερα.

08 Ιουν 2024