ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το βιβλίο που διαβάζει ολόκληρη η Ευρώπη κυκλοφόρησε και στα ελληνικά

Μία σκοτεινή ιστορία κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο της Καλιφόρνια θα γίνει η καλύτερη παρέα στο δικό σου, φωτεινό καλοκαίρι.

Το βιβλίο που διαβάζει ολόκληρη η Ευρώπη κυκλοφόρησε και στα ελληνικά

Βόρεια Καλιφόρνια, στη διάρκεια του βίαιου τέλους της δεκαετίας του 1960. Στις αρχές του καλοκαιριού, μία μοναχική και ψαγμένη έφηβη, η Ίβι Μπόιντ, βλέπει μια παρέα κοριτσιών στο πάρκο, κι αμέσως σαγηνεύεται από την ελευθερία τους, το αφρόντιστο ντύσιμό τους, την επικίνδυνη αύρα της αμεριμνησίας τους. Η Ίβι δε θ’ αργήσει να υποκύψει στον μαγνητισμό της Σούζαν, ενός μυστηριώδους μεγαλύτερου κοριτσιού, και να παρασυρθεί στους κόλπους μιας σέκτας και του χαρισματικού ηγέτη της που σύντομα πρόκειται να γράψουν ανατριχιαστική ιστορία. Κρυμμένο στους λόφους, το εκτεταμένο, άναρχο και ρημαγμένο ράντσο της σέκτας αποπνέει ζόφο, στα μάτια της Ίβι όμως είναι εξωτικό, συναρπαστικό, γεμάτο δονήσεις –ένα μέρος στο οποίο θέλει απεγνωσμένα να γίνει δεκτή. Καθώς περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μακριά από τη μητέρα και τους οικείους ρυθμούς της καθημερινής ζωής της, και με την εμμονική προσκόλλησή της στη Σούζαν να δυναμώνει, η Ίβι αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην αδιανόητη βία, και σ’ εκείνη την κομβική στιγμή στη ζωή ενός κοριτσιού όπου τα πράγματα μπορούν να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή.


Καθώς η εποχή των λουλουδιών φτάνει απότομα στο τέλος της, απομυθοποιώντας τον ίδιο τον εαυτό της, η Έμα Κλαϊν χρησιμοποιεί την ασφυκτική εκδοχή αυτής της μακρινής για την ίδια εποχή (η συγγραφέας είναι γεννημένη το 1989) για να χτίσει την εξαιρετική της αφήγηση. Στον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος συναντάμε την ζωή στο κοινόβιό ενός παρανοϊκού υπαρκτού προσώπου, του Τσαρλς Μάνσον, τα μέλη της σέχτας του, την προσωπικότητα εκείνου του διαταραγμένου ανθρώπου, αλλά και οι μοίρες των κοριτσιών, που επηρρεασμένα από το σκοτάδι του παρασύροντα τελικά στο πιο καταστροφικό ταξίδι που θα μπορούσαν ποτέ κάνουν.

Φυσικά σε όλη την ιστορία τα ονόματα παρουσιάζονται αλλαγμένα, η πλοκή όμως παραμένει απόλυτα βασισμένη σε αληθινά γεγονότα καθώς η Κλάϊν έχει κάνει λεπτομερή έρευνα χρησιμοποιώντας αμέτρητες πηγές και στοιχεία από την δεκαετία του '60. Στον αντίποδα όμως όλου αυτού η συγγραφέας επιλέγει να μιλήσει για κάτι πολύ πιο κοντικό στην ίδια, κάτι που μοιάζει να γνωρίζει άψογα πέρα ως πέρα.Την κοριτσίστικη φύση. Μία ιστορία που πατάει ανάμεσα στα όρια του θρίλερ αλλά κι ενός πανέμορφου ψυχογραφήματος γεμάτου αποτυχημένα όνειρα και ανεξέλεγκτη σεξουαλικότητα.

Τα «Κορίτσια» βρίσκονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη λίστα με τα ευπώλητα σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Έμα Κλαϊν, το οποίο, όμως, όπως πολύ εύστοχα διαβάζουμε σε μία κριτική των New York Times «δεν θυμίζει σε τίποτα το πρώτο υλικό ενός ντεμπούτου». Αντίθετα φέρνει στο νου τη δουλειά ενός καλλιτέχνη που έχει διανύσει ήδη πολύ δρόμο στην κούρσα των συγγραφικών του δυνατοτήτων. Ή που - κατά πάσα πιθανότητα - πρόκειται σύντομα να φτάσει κάπου ιδιαίτερα ψηλά.

Το βιβλίο που διαβάζει ολόκληρη η Ευρώπη κυκλοφόρησε και στα ελληνικά
Το εξώφυλλο από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το εξώφυλλο της αγγλικής έκδοσης

Κεντρική φωτό: Η συγγραφέας, Έμα Κλαϊν

Read Next

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.