ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο πετυχημένο ίσως βιβλίο των τελευταίων χρόνων γίνεται σειρά από το HBO

Τον Μάρτιο στις οθόνες μας.

Το πιο πετυχημένο ίσως βιβλίο των τελευταίων χρόνων γίνεται σειρά από το HBO

Η Λίλα και η Έλενα. Η Έλενα και η Λίλα. Δύο Υπέροχες Φίλες μέσα από το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας μίας συγγραφέως «φάντασμα» όπως συνηθίζουν κοινό και κριτικοί να αποκαλούν την Έλενα Φερράντε, αφού κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την πραγματική της ταυτότητα. Η συγγραφέας δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις, ούτε εμφανίζεται σε παρουσιάσεις βιβλίων παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία των τρίων πρώτων βιβλίων της περίφημης Τετραλογίας.

Υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες άκρας μυστικότητας η πετυχημένη συγγραφέας πούλησε τα δικαιώματα των μυθιστορημάτων της στη μεγάλη αμερικάνικη εταιρία παραγωγής ΗΒΟ (την εταιρία που γύρισε το Sex and the City, αλλά και την μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία της δεκαετίας, το Game of Thrones) και τα γυρίσματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους πρωταγωνιστές της σειράς αλλά ούτε και για τους υπόλοιπους συντελεστές. Το μόνο που έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι ότι αρχικά θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης με τίτλο «Η Υπέροχη Φίλη Μου» σε 8 επεισόδια της μίας ώρας το καθένα.

Η ίδια η συγγραφέας μέσω του αντιπροσώπου της διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να υπογράφει η ίδια το σενάριο της σειράς λέγοντας ότι «Δεν γράφω εγώ το σενάριο, δεν έχω τέτοιου είδους ικανότητες, Διάβασα όμως το κείμενο και το έστειλα πίσω με λεπτομερείς σημειώσεις. Δεν μπορώ βέβαια να ξέρω κατά πόσα αυτες οι σημειώσεις και οι παρατηρήσεις έχουν ληφθεί υπόψιν».

Η Φερράντε λέγεται πως έβαλε μόνο έναν όρο στην παραγωγή και αν κρίνουμε από το απόλυτο μυστήριο κάτω από το οποίο έγιναν όλα - η είδηση για την κυκλοφορία της σειράς έσκασε από το πουθενά, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες - μάλλον η επιθυμία της θα τηρηθεί στο ακέραιο. Ζήτησε από τους υπεύθυνους του HBO να μην χρησιμοποιήσουν διάσημους ηθοποιούς και αναγνωρίσιμα πρόσωπα, αλλά ταλαντούχα, άκαφτα άτομα που θα συνδεθούν μοναδικά με τους ρόλους εξιτάροντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Εννοείται βέβαια ότι όλη η σειρά έχει γυριστεί με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης της δεκαετίας του '50 και οι διάλογοι θα είναι στα ιταλικά, με αγγλικούς υπότιτλους.

Η «Υπέροχη Φίλη Μου» θα προβληθεί στην Αμερική μέσω του HBO τον Μάρτιο του 2018.

Το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της Τετραλογίας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεος Πατάκη.

Το πιο πετυχημένο ίσως βιβλίο των τελευταίων χρόνων γίνεται σειρά από το HBO

Read Next

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

Περισσότερα από

Stories

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.