ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πείσμα και η θέληση του 62χρονου άντρα που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση σανίδα

Κάνοντας πραγματικά εξωπραγματικό χρόνο.

Το πείσμα και η θέληση του 62χρονου άντρα που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση σανίδα

Ένας 62χρονος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα», κάνοντας τον πραγματικά εξωπραγματικό χρόνο των 8 ωρών, 15 λεπτών και 15 δευτερολέπτων. Την ίδια στιγμή, το Guinness World Records επιβεβαίωσε το ρεκόρ του Τζορτζ Χουντ, ο οποίος είναι πρώην πεζοναύτης και πράκτορας της Διώξης Ναρκωτικών και είχε κατακτήσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ το 2011 με πολύ πιο χαμηλό χρόνο που δεν ξεπερνούσε την 1 ώρα και 20 λεπτά.

Ο Χουντ που το 2016 είχε χάσει το παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κινέζο Mao Weidong προσπάθησε πολύ για να ανακτήσει τον τίτλο του, δηλώνοντας αποφασισμένος από την πρώτη στιγμή. Ο 62χρονος έκανε καθημερινές προπονήσεις, κατά μέσο όρο επτά ώρες την ημέρα, για τους επόμενους 18 μήνες. Ο ίδιος ανέφερε πως πραγματοποιούσε την άσκηση «σανίδα» για 4-5 ώρες καθημερινά. Στη συνέχεια έκανε, ανάμεσα σε άλλα, 700 πους απς, 2.000 κοιλιακούς σε σετ των 100.

Σύμφωνα με το Guinness World Records πραγματοποίησε την άσκηση «σανίδα» για περίπου 2.100 ώρες μέχρι την ημέρα που κατέρριψε το ρεκόρ. Σε δηλώσεις του μετά το επίτευγμά του, ο Hood ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης σκεφτόταν τους γιους του ενώ τον βοήθησε και η ροκ μουσική, ανάμεσά τους κομμάτια των Van Halen και των Rammstein.

«Όσο γίνεται πιο δύσκολο ξέρεις τι κάνω; Βάζω τη μουσική τόσο δυνατά που νομίζεις ότι είσαι σε ροκ συναυλία. Ήθελα να γίνω ροκ σταρ στη δεκαετία του '80. Και τουλάχιστον γι αυτές τις 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ήμουν ροκ σταρ». Ο ίδιος υποστήριξε πως η δοκιμασία στην άσκηση «σανίδα» είναι εφάμιλλη με αυτή στον Μαραθώνιο. Παρά τη δυσκολία της άσκησης και την επιθυμία να σταματήσει ο Hood είχε έναν επιπλέον λόγο για να συνεχίσει. Την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία. Ο ίδιος γνωρίζει πως υπάρχει στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και έτσι πραγματοποίησε την άσκηση στο 515 Fitness, ένα γυμναστήριο που βοηθάει στη διαχείριση ψυχικών ζητημάτων μέσω του αθλητισμού.

Δείτε ένα βίντεο για τον Τζορτζ Χουντ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.