ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τέλος εποχής: Έκλεισε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Μια σοβαρή απώλεια στη διασκέδαση και στην ανθρώπινη συνύπαρξη.

Τέλος εποχής: Έκλεισε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Οδός Ζεύξιδος. Αριθμός 6. Στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε έναν από τους πιο σκιερούς πεζόδρομος της πόλης, το πολύχρωμο σκηνικό του Pastaflora σταμάτησε να προσφέρει άπλετα τη vintage αύρα του στον κόσμο που το αγάπησε για πάνω από μία δεκαετία. Το καφέ που έγινε το στέκι των πιο hip φοιτητών, των πιστών «εραστών» της αισθητικής και των εναλλακτικών ραντεβού για καπουτσίνο με φίλους και φρέσκα αμόρε, έκλεισε οριστικά και μια επιγραφή «πωλείται» μένει πια στο τζάμι για να θυμόμαστε, ο καθένας από εμάς, τις αναμνήσεις που έχουμε συνδέσει με τα καλύτερα (ή έστω, πιο ανέμελα) χρόνια μας.

Τέλος εποχής: Έκλεισε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Υπήρξε ένα από τα πρώτα άκαπνα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και ήταν ο καθαρός και νοσταλγικά old fashioned «αέρας» του καφέ που το έκανε, μεταξύ άλλων, μια αγαπημένη συνήθεια από το πρωί ως το βράδυ. Με όνομα που ξεχώριζε από τα υπόλοιπα μαγαζιά, πιθανώς δανεισμένο και εμπνευσμένο από την ταινία «Μια τρελή, τρελή οικογένεια» και τον ρόλο της Πάστα Φλώρας που ερμήνευσε υποδειγματικά η Μαίρη Αρώνη, το Pastaflora darling θύμιζε σκηνικό από το σπίτι της γιαγιάς περασμένων χρόνων. Ο μουσικός τόνος του μαγαζιού δόθηκε αντιπροσωπευτικά και στο τραγούδι του Monsieur Minimal «Πάστα Φλώρα», σε ένα βίντεο κλιπ με γυρίσματα στο μαγαζί σε σκηνοθεσία του Μάριου Σπύρογλου: «Χάρισε μου μια καρδιά/θα της μάθω να χτυπά/ θα την παίρνω σινεμά/ στην Pastaflora μέχρι αργά».

Δείτε το βίντεο:

Μαγαζί με μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, με το βλέμμα σου να χαζεύει στους τοίχους, στους καθρέφτες, στα μοναδικά διακοσμητικά και στους πανέμορφα παλιακούς πίνακες. Όλοι είχαν περάσει το κατώφλι της Pastaflora, όλοι είχαν κρατήσει φυλαχτό μια φωτογραφία που αργότερα, με την έκρηξη του instagram και των ξέφρενων ποσταρισμάτων, τη δημοσίευσαν με περηφάνεια σαν ένα μικρό νοσταλγικό θησαυρό. Κι αν ο πεζόδρομος της Ζεύξιδος δεν είναι ξανά ποτέ ο ίδιος, θα θυμόμαστε το δροσερό αεράκι με την πρώτη γουλιά καφέ στον πεζόδρομο, έξω από την Pastaflora. Ένα χαμόγελο και έναν φίλο που έχουμε συνδέσει με το φόντο της. Και τότε ναι, darling. Θα γυρνάμε στις ξέγνοιαστες εποχές.

Πηγή: parallaximag.gr

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"