ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα θα τα ζήσεις σε αυτή την πόλη που μάλλον δεν την έχεις στο μυαλό σου

Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι με τα πόδια, καθώς τα δρομάκια είναι πέτρινα και στενά.

Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα θα τα ζήσεις σε αυτή την πόλη που μάλλον δεν την έχεις στο μυαλό σου

Η πόλη του Κεμπέκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Κεμπέκ μετά το Μόντρεαλ και στα 400 χρόνια της ιστορίας της πόλης έχει υπάρξει η πρωτεύουσα της χώρας για πολλά από αυτά. Η μόνη επίσημη γλώσσα της πόλης του Κεμπέκ είναι τα γαλλικά, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που είναι κατά κύριο λόγο δίγλωσσες, με αποτέλεσμα οι πινακίδες στο δρόμο και στα δημόσια κτίρια να είναι ως επί το πλείστον στα γαλλικά μόνο. Παρ’όλ’αυτά, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων μιλά και αγγλικά και είναι εξαιρετικά φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε χρειάζεται πληροφορίες. Εκτός από γαλλικά και αγγλικά, υπάρχει έντονη παρουσία Ιταλών, Κινέζων, Ελλήνων και Αράβων. Ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Château Frontenac, ένα κτίριο που κυριαρχεί ως φιγούρα ανάμεσα στα κτίρια της πόλης και που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο από το 1980. Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης χαρακτηρίζεται από μεγάλα, πέτρινα κτίρια και στενά, πέτρινα και δαιδαλώδη δρομάκια, που σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή και έχει χαρακτηριστεί ως πολιτιστικό μνημείο από την UNESCO. Οι εποχές στην πόλη του Κεμπέκ είναι διακριτές και δίνεται η δυνατότητα πολλών δραστηριοτήτων σε όλες, όπως φεστιβάλ το καλοκαίρι, χειμερινά σπορ κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χρόνου αλλά και βόλτες στη φύση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και της άνοιξης, με χαρακτηριστικά χρώματα και μυρωδιές ανάλογα με την εποχή.

Μετάβαση

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο του Κεμπέκ άνοιξε το 1939 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της περιοχής του Κεμπέκ μετά το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ. Βρίσκεται 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης και διαθέτει ένα τερματικό σταθμό που το 2011 εξυπηρέτησε 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Πραγματοποιούνται πτήσεις στην Ευρώπη, σημαντικά αεροδρόμια της βόρειας και κεντρικής Αμερικής, νησιών της Καραϊβικής και τα αεροδρόμια της ανατολικής ακτής του Καναδά. Με τη χώρα μας συνδέεται μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Αεροδρόμια: Quebec City Jean Lesage International (YQB)

Διαμονή

Στην πόλη του Κεμπέκ υπάρχει δυνατότητα να βρείτε όλα τα είδη διαμονής, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο και το λιμάνι της πόλης, ενώ υπάρχουν και επιλογές στα περίχωρα, όπου μπορείτε να βρείτε φθηνότερες επιλογές με τις ίδιες παροχές. Εκτός από ξενοδοχεία υπάρχει και η δυνατότητα νεανικών hostel, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο λιμάνι και στις φοιτητικές εστίες.

Μεταφορές / Μετακινήσεις

Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι με τα πόδια, καθώς τα δρομάκια είναι πέτρινα και στενά. Υπάρχει η εταιρεία RTC που λειτουργεί δρομολόγια λεωφορείων και μικρών βαν για μετακινήσεις στην πόλη. Τα εισιτήρια είναι μίας κατεύθυνσης και μίας μετεπιβίβασης σε διάστημα 2 ωρών. Δίνεται η δυνατότητα εισιτηρίων μίας ή δύο ημερών ή εβδομαδιαίου εισιτηρίου απεριόριστων διαδρομών. Λειτουργεί εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων και υπάρχουν ποδηλατόδρομοι ανοιχτοί από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο που θα σας κάνει να ταξιδέψετε νοερά:

Πηγή: travelsales.gr

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.