ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα αγόρια της λίμνης Βόλτα: Στη μεγαλύτερη, τεχνητή λίμνη του κόσμου το δουλεμπόριο ανθίζει

Στην Γκάνα της Δυτικής Αφρικής, σε μία αχανή λίμνη κατασκευασμένη από ανθρώπινα χέρια, μικρά αγόρια, θύματα trafficking, βουτούν καθημερινά για ψάρεμα.

Τα αγόρια της λίμνης Βόλτα: Στη μεγαλύτερη, τεχνητή λίμνη του κόσμου το δουλεμπόριο ανθίζει

Η τεράστια λίμνη Βόλτα διατρέχει σχεδόν τη μισή έκταση της Γκάνας στη Δυτική Αφρική. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση τεχνητή λίμνη σε ολόκληρο τον πλανήτη, γνωστή για τα βαθιά νερά της και τη θαμπή ομίχλη που την περιβάλλει, αλλά και για το εξώκοσμο σχεδόν, καταπράσινο τοπίο ολόγυρα της.

Χάρη στην υπάρξη της σημαντική ποσότητα του ηλεκτρισμού που καλύπτει τις γύρω περιοχές είναι εξασφαλισμένη, όπως και μεγάλος αριθμός ψαριών αρκετός για να ταϊσει τους κατοίκους των μικρών πόλεων και των κοντινών χωριών. Όμως, η περίφημη λίμνη Βόλτα έχει και την πολύ σκοτεινή πλευρά της: Εκεί εργάζονται καθημερινά, εκατοντάδες μικρά παιδιά που αγωνίζονται πιάτο φαγητό τη στιγμή που θα έπρεπε να κάθονται σε μαθητικά θρανία. Με τα μικρά, παιδικά τους χέρια έχουν μάθει να ψαρεύουν, να ξεμπλέκουν μεγάλα δίκτυα και να κάνουν μεγάλες, παράτολμες βουτίες.

Ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Jeremy Snell κατάφερε να αιχμαλωτίσει στον φακό του αυτά τα μικρά, αδύνατα αγόρια την ώρα που ψαρεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες - μάλιστα, πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν πέσει θύματα του τοπικού εμπορίου δουλείας.

Ο Snell έφτασε στη Γκάνα στο πλαίσιο μίας μεγάλης, μη κερδοσκοπικής αποστολής την οποία οργάνωσε η ΜΚΟ International Justice Mission και τράβηξε μία σειρά από φωτογραφίες, την οποία ονόμασε στη συνέχεια Boys of Volta (Τα Αγόρια της Βόλτα), σε μία προσπάθεια να ρίξει φως στις πιο μαύρες πτυχές της ζωής αυτών των παιδιών.

Το έργο του Snell ήταν πραγματικά καθηλωτικό, αφού φέρνει σε πλήρη αντιδιαστολή το μαγευτικό τοπίο της λίμνης με την βιαιότητα της παιδικής εργασίας. Όπως εξηγεί ο ίδιος «για λόγους ηθικής» δεν έβγαλε καμία φωτογραφία από τα πραγματικά θύματα του εμπορίου δουλείας, αλλά χρησιμοποίησε παιδιά της περιοχής που ήθελαν να βοηθήσουν στο πρότζεκτ με τη συγκατάθεση των γονιών τους, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στον αγώνα για την καταπολέμηση του δουλεμπορίου στην χώρα.

Το πρότζεκτ έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει κι άλλους οργανισμούς να κινητοποιηθούν στη μάχη κατά των δουλέμπορων έτσι ώστε να μπορέσουν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από τα χέρια τους.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Snell:

Με πληροφορίες από MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.