ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ryanair προς Λονδίνο: Κίνδυνος για τις πτήσεις από τον Μάρτιο του 2019

«Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία».

Ryanair προς Λονδίνο: Κίνδυνος για τις πτήσεις από τον Μάρτιο του 2019

Η Ryanair κάλεσε σήμερα (29 Μαρτίου) την κυβέρνηση της Βρετανίας να θέσει την αεροπορία στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων της με την ΕΕ και να παρέχει ένα συνεκτικό σχέδιο μετά το Brexit, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος η Βρετανία να μείνει χωρίς πτήσεις προς/από την Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2019, όταν και θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

Με τη βούληση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει το σύστημα της Ευρώπης «Open Skies», η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει είτε να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία με την ΕΕ για να επιτρέψει στις πτήσεις προς/από την Ευρώπη να συνεχιστούν, ή αλλιώς να επανέλθει στους ιστορικούς κανόνες του World Trade Organization, οι οποίοι δεν καλύπτουν όμως την αεροπορία, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα της διακοπής των πτήσεων μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένου Βασιλείου από τον Μάρτιο του 2019 ελλείψει διμερούς συμφωνίας.

«Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία»

Η Ryanair, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 υπαλλήλους στη Βρετανία και θα μεταφέρει φέτος περισσότερους από 44 εκατ. επιβάτες από / προς τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη στραφεί σε σχέδια ανάπτυξης μακριά από τη Βρετανία προς άλλα αεροδρόμια της ΕΕ και δεν θα προσθέσει επιπλέον αεροσκάφη στα 19 αεροδρόμια της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 ενώ θα μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης της από 15% σε μόλις 6% αυτό το έτος.

Από τη στιγμή που το Γουέστμινστερ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σήμερα, η Ryanair ζήτησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σχεδιάσει αμέσως μια στρατηγική για τη διατήρηση των αεροπορικών ταξιδίων χαμηλού ναύλου μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ από τον Μάρτιο του 2019 και προειδοποίησε πως μένουν μόλις 12 μήνες μέχρι να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες περικοπές, καθώς το θερινό πρόγραμμα του 2019 πρέπει να έχει δημοσιοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

«Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία. Έχει γίνει ανησυχητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να μην έχει κάποιο Plan Β για να διατηρηθούν οι ελεύθερες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης, αν δεν παραμείνει στο καθεστώς «Ανοικτοί Ουρανοί».

Με τη Βρετανία να σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη συμφωνία ανοικτών ουρανών, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα ότι μπορεί να σταματήσουν οι πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης μετά το Μάρτιο του 2019. Το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια νέα διμερή συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, ωστόσο, ανησυχούμε ότι η Βρετανία μπορεί να μην είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μια τέτοια διμερή συμφωνία εγκαίρως για την απελευθέρωση από τις αεροπορικές εταιρείες των θερινών προγραμμάτων του 2019 στα μέσα του 2018.

Η Ryanair, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρείες, προγραμματίζει τις πτήσεις της 12 μήνες πριν, οπότε μένουν μόλις 12 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας για το καλοκαίρι 2019, όπου μπορεί να υπάρξουν βαθιές περικοπές στις πτήσεις μας, τόσο προς, από και εντός του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Μάρτιο του 2019 και μετά . Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις αεροπορικές εταιρείες και τους πελάτες μας, και να θέσει την αεροπορία στην κορυφή της ατζέντας της όταν διαπραγματεύεται το Brexit με τις Βρυξέλλες. Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και οι παραθεριστές της Βρετανίας χρειάζονται μια πραγματική και γρήγορη λύση για την αεροπορία, ή υπάρχει ο κίνδυνος η Βρετανία να αποκοπεί από την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2019».

Πηγή: airnews.gr

Read Next

20 Μαϊ 2024

Σορίν Ματέι: Η δολοφονία (σε live μετάδοση) που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

26 χρόνια πριν, όλο το πανελλήνιο παροκολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια.

20 Μαϊ 2024

Μαρινέλλα -Στέλιος Καζαντζίδης: Η σπάνια φωτογραφία ως νεόνυμφοι 60 χρόνια πριν

Το σπάνιο στιγμιότυπο του ζευγαριού 60 χρόνια πριν. Χθες η σπουδαία ερμηνέυτρια έγινε 86 ετών.

Περισσότερα από

Stories

18 Μαϊ 2024

Bίκυ Φλέσσα | "Οι γυναίκες είμαστε το κέντρο του κόσμου"

Συναντηθήκαμε σε καφέ της γειτονιάς της και μιλήσαμε για τη νέα της υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική διαδρομή της.

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.