ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O ένας πάνω στον άλλο: Τρομακτικός συνωστισμός σε παραλία της Aγγλίας παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου.

O ένας πάνω στον άλλο: Τρομακτικός συνωστισμός σε παραλία της Aγγλίας παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Στα νότια της Αγγλίας υπάρχει για μικρή, παραθαλάσσια πόλη που λέγεται Μπόρνμουθ. Οι Βρετανοί την λατρεύουν ήδη από την εποχή της Τζέιν Ώστεν όταν πήγαιναν εκεί και στο Μπαθ για εβδομάδες ολόκληρες προκειμένου να απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά, αλλά και τις παραλίες που είναι από τις πιο δημοφιλείς της Μεγάλης Βρετανίας, μίας χώρας που δεν φημίζεται για τα ωραία νερά της.

Το πρόσφατο κύμα καύσωμα στην Αγγλία, λοιπόν, ώθησε πολλούς πολίτες να τρέξουν μέχρι εκεί για μία βουτιά στη θάλασσα της Μάγχης, δημιουργώντας πρωταφανή, απερίγραπτο συνωστισμό στην παραλία.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, σοκαρισμένη από τα σκηνικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, εκτιμά ότι μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν ηλιοθεραπεία και μπάνιο μόνο σε μία συγκεκριμένη πλαζ, αυτή του Ντόρσετ. Οι τοπικές αρχές του Μπόρνμουθ αναγκάστηκαν τελικά να κλείσουν τους δρόμους για να μην επιτρέψουν σε περισσότερο κόσμο να φτάσει στην παραλία, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για βία εναντίον αξιωματικών που προσπαθούσαν να τερματίσουν ένα πάρτι στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, την Τετάρτη το βράδυ. Η αστυνομία φοβάται ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω έξαρση όταν οι παμπ και τα εστιατόρια ανοίξουν ξανά.

Ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι ήταν έτοιμος να διατάξει το κλείσιμο των παραλιών εάν επαναληφθούν όσα έγιναν στο Μπόρνμουθ, αλλά και σε άλλες παραλίες της Αγγλίας: «Έχουμε αυτή τη δύναμη. Είμαι απρόθυμος να τη χρησιμοποιήσω, επειδή οι άνθρωποι είχαν ένα αρκετά σκληρό lockdown και θέλω όλοι να μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο», είπε στο Talk Radio. «Αλλά το κλειδί είναι να το κάνουν με σεβασμό στους κανόνες. Έχουμε όμως αυτές τις εξουσίες, και αν δούμε μια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, τότε θα αναλάβουμε δράση», πρόσθεσε.

Μπροστά στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στις παραλίες, παρά τις συστάσεις, το δημοτικό συμβούλιο του Μπόρνμουθ, έκανε λόγο για ένα «σοβαρό περιστατικό», προκαλώντας τη συντονισμένη επέμβαση της αστυνομίας. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλε μια «ανεύθυνη» και «σοκαριστική» συμπεριφορά. Όπως επισημάνθηκε, οι τοπικές αρχές επέβαλαν περισσότερα από 500 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά παραβίασης της απαγόρευσης κάμπινγκ, όπως και λεκτικής βίας εκ μέρους των πολιτών.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

Περισσότερα από

Stories

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.