ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας: Η γαλάζια λίμνη της Ελλάδας είναι ο πιο εξωτικός προορισμός

Το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά από την Καλαμάτα.

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας: Η γαλάζια λίμνη της Ελλάδας είναι ο πιο εξωτικός προορισμός

«Ο υδάτινος παράδεισος της Μεσσηνίας»

«Εντυπωσιακό τοπίο»

«Επίγειος παράδεισος»

« Γαλάζια λίμνη της Μεσσηνίας»

«Κρυφός παράδεισος»

Ο λόγος για το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, ένα απίστευτα όμορφο τοπίο, ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά (32 χλμ) από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας: Η γαλάζια λίμνη της Ελλάδας είναι ο πιο εξωτικός προορισμός

Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πάρτε το μαγιό σας, φορέστε παπούτσια για περπάτημα και ακολουθήστε μας:

Στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, μια μοναδική τοποθεσία η οποία λόγω του ανώμαλου εδάφους αποτελείται από πολλές λίμνες και καταρράκτες.

Είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς το Πολυλίμνιο, ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το Πολυλίμνιο (υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Πολυλίμνιο στον κεντρικό δρόμο).

Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5-10 λεπτά, περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης.

Το καλοκαίρι είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν τα δροσερά νερά των λιμνών του Πολυλιμνίου για να κάνουν το μπάνιο τους, όπως για παράδειγμα στη λίμνη Καδούλα, η οποία πήρε το όνομά της από το σχήμα της που μοιάζει με καρδιά. Ο καταρράκτης, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όποιον τον πλησιάσει, ενώ οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε εντυπωσιακές βουτιές από τους γύρω βράχους, στα βαθιά νερά της λίμνης.

Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία 3 χιλιομέτρων σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Τα νερά του φαραγγιού, που έρχονται από το Μεσοπόταμο, αφού περάσουν το γεφύρι του Τζάνε, στο Πεταλίδι, χύνονται στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Εάν κανείς ακολουθήσει το φαράγγι προς τα κάτω, θα φτάσει στη σπηλιά με τις υπέροχες πεταλούδες.

Και τίθεται το ερώτημα: «να βουτήξω;». Κάποιοι τολμηροί δε θα το σκεφτούν καθόλου και θα νιώσουν απότομα τα κρύα νερά του καταρράκτη! Αλλά κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί στο τέλος και όσο κρύα κι αν είναι τα νερά, η εμπειρία θα σας συνεπάρει.

-Στο χώρο στάθμευσης υπάρχει καντίνα με καλές τιμές και θέα προς το Πολυλίμνιο.

-Η λίμνη είναι πεντακάθαρη αλλά πολύ κρύα.

-Αν θέλετε να απολαύσετε ένα διαφορετικό μασάζ, πλησιάστε κοντά στο σημείο που σκάει ο καταρράκτης και παραδοθείτε στην ορμή του νερού.

-Αν είστε fun των βουτιών, μια ανεμόσκαλα από σκοινί θα σας οδηγήσει στο πρώτο σημείο για βουτιές. Αν είστε πιο τολμηροί, δύσβατα μονοπάτια θα οδηγήσουν ακόμη πιο ψηλά και απόκρημνα.

Τα αφιερώματα για αυτόν τον επίγειο παράδεισο δεκάδες και πολλοί οι επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας που τον προτιμούν. Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος, διάσπαρτος από λιμνούλες και καταρράκτες μας περιμένει στο Πολυλίμνιο να τον εξερευνήσουμε. Μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε, τώρα μάλιστα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και έχουμε αρχίσει τις εξορμήσεις μας.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.