ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παρατηρήσατε ότι στους Ολυμπιονίκες δεν δίνονται λουλούδια;

Η παράδοση των Ολυμπιακών, θέλει με κάθε μετάλλιο, να δίνεται στους Ολυμπιονίκες και μία ανθοδέσμη. Στους Αγώνες του Ρίο όμως, αυτό δεν συμβαίνει.

Παρατηρήσατε ότι στους Ολυμπιονίκες δεν δίνονται λουλούδια;

Πολλά είναι τα μυστήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο που μας απασχόλησαν. Από τις μελανιές του Μάικλ Φελπς και τις ταινίες στα σώματα των αθλητών, μέχρι το λόγο που οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλια. Για όλα αυτά βρήκαμε εξήγηση. Τι γίνεται όμως με τα λουλούδια;

Η παράδοση των Ολυμπιακών, θέλει με κάθε μετάλλιο, να δίνεται στους Ολυμπιονίκες και μία ανθοδέσμη. Στους Αγώνες του Ρίο όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Τη θέση του μπουκέτου έχει πάρει ένα πολύχρωμο γλυπτό του λογότυπου του Ρίο. Γιατί άραγε;

Παρατηρήσατε ότι στους Ολυμπιονίκες δεν δίνονται λουλούδια;
Η Άννα Κορακάκη κρατά το αναμνηστικό

Αρκετοί ανταποκριτές, αλλά και απλοί θεατές αναρωτήθηκαν «Για ποιο λόγο δεν δίνονται λουλούδια στους Ολυμπιονίκες του Ρίο;»

Σαστισμένοι οι χρήστες του Twitter επισήμαναν, ότι η Βραζιλία έχει τόνους τροπικών λουλουδιών. Αλλά αποδεικνύεται ότι η έλλειψη έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα.

Το λογότυπο των Αγώνων του Ρίο

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, εκπρόσωπος του Ρίο 2016, δήλωσε ότι δεν θα μοιράσουν τροπικά λουλούδια στους αθλητές - που αργότερα θα τα πετάξουν - διότι πρόκειται για σπάταλη και όλο αυτό δεν είναι καθόλου βιώσιμο. Αντ 'αυτού, με κάθε μετάλλιο θα δίνεται ένα πολύχρωμο γλυπτό του λογότυπου των Ολυμπιακών του Ρίο. Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η το Ρίο γίνεται έτσι η πρώτη χώρα που δεν δίνει λουλούδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Αφού λοιπόν η τελετή έναρξης είχε να κάνει τόσο πολύ με την αειφορία, η κίνηση αυτή έχει πραγματικά νόημα. Τα λουλούδια μαραίνονται και πεθαίνουν, αντίθετα, το μικρό γλυπτό και τα μετάλλιά τους θα είναι για πάντα.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.