ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πολιτικοί μας αγαπούν τις γυναίκες...

Ημέρα της γυναίκας σήμερα και οι άνδρες πολιτικοί μας ηγέτες, όλοι σχεδόν την έκαναν την αγγαρεία.

Οι πολιτικοί μας αγαπούν τις γυναίκες...

Οι επετειακές τιμές, το ξέρουμε όλοι πια, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Απ’ αυτό που ζούμε στην πραγματική ζωή και κυρίως απ’ αυτά που υπάρχουν στα μυαλά και τις αντιλήψεις της κοινωνίας ολόκληρης.

Ημέρα της γυναίκας σήμερα και οι άνδρες πολιτικοί μας ηγέτες, όλοι σχεδόν την έκαναν την αγγαρεία. Δηλώσεις (που μάλλον τις έγραψε κάποιος από τα επικοινωνιακά τους επιτελεία , αφού τους είπε ότι πρέπει να επικοινωνήσουν με τις "ιθαγενείς"), δηλώσεις που δείχνουν ότι δεν "το έχουν".

Και ξεκινώντας απ’ τον πρωθυπουργό, δεν απευθύνθηκε σε όλες τις Ελληνίδες (που ναι κ. Τσίπρα ανεξάρτητα ταξικών διαφοροποιήσεων έχουν κοινούς, κοινότατους άξονες προβλημάτων, όπως πρώτο και καλύτερο το σεξισμό που διατρέχει οριζόντια και κάθετα την ελληνική κοινωνία ακόμα), αλλά προέταξε και τίμησε γυναίκες που έχουν ταξικό και πολιτικό πρόσημο ή πρόσημο εντυπωσιασμού ως κύριο χαρακτηριστικό. (Ακόμη και τη Μάγδα Φύσσα, μάλλον τη χρησιμοποίησε, αν ήθελε στ’ αλήθεια να την τιμήσει, μάλλον θα έπρεπε να φροντίσει για μια πιο γρήγορη και αξιοπρεπή διαδικασία δίκης των δολοφόνων Χρυσαυγιτών του γιου της).

Όταν διάβασα το πρωθυπουργικό μήνυμα κατάλαβα κάτι σαν ότι πρώτα τιμάμε τις πιο δικές μας και μετά τις άλλες γυναίκες. Άσε μας...

Μετά είδα το Instagram post του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Μητσοτάκη που τίμησε τις γυναίκες της ζωής του, τη γυναίκα του και τις δυο του κόρες. Αυτονόητο και γλυκό. Αλλά στην Ελλάδα του 2017, από ένα δημόσιο βήμα όπως είναι τα social media, μάλλον περιμένεις πρώτα να απευθυνθεί στις Ελληνίδες στο σύνολο τους, αναφέροντας προφανώς και τα κεντρικά ζητήματα που κατά την άποψη του αντιμετωπίζουν. Στις δικές του γυναίκες πιο όμορφα θα τους τα πει στο σπίτι φαντάζομαι και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Δεν το κόβω να περιμένει μια τυπική επέτειο για να επικοινωνήσει μαζί τους και μάλιστα δημόσια. Άνευ λόγου "επικοινωνιασμός" θα έλεγα.

Αφού απευθύνθηκε πρώτα στις δικές του γυναίκες κι αυτός, μετά έστειλε μέσω Facebook ένα μήνυμα στις άλλες, μέσω μιας φωτογραφίας με γυναίκες followers του στα κοινωνικά μέσα, που τις έχει κάθε μέρα μαζί, όπως γράφει.

Μετά είδα το tweet του κ. Καμμένου... Άσε, βαριότανε. Είμαστε η ύπαρξη του, τα όνειρα του, η ζωή του (αυτού και των άλλων ανδρών)... Τα google τριαντάφυλλα που δεν "κατέβηκαν" αμέσως, μικρό το κακό. Ας μην παίρνει τηλέφωνα να φύγουμε από τις δουλειές μας (οποίες δεν γουστάρει) και δεν πειράζει, ας βαριέται...

Ο γραμματέας του ΚΚΕ ήταν ο πιο κλασικός θα έλεγα. Με τα κόκκινα τριαντάφυλλα στο χέρι τα προσέφερε στη Βουλή, άντε να περάσει κι αυτή η μέρα για να βγούμε για αγώνες λαϊκούς στους δρόμους.

Τι θέλω να πω; Ότι τα θέματα μας είναι τόσο μεγάλα που δεν αρκεί η επικοινωνία στην Πολιτική για να τα αντιμετωπίσει. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, η επικοινωνία γίνεται μπούμερανγκ κατά κεφαλής γιατί φαίνεται ότι αυτά που λέμε δεν τα εννοούμε και πολύ.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.