ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες αγαπούν τον Πρόεδρο Μακρόν

400 Γάλλοι καλλιτέχνες στηρίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν με επιστολή τους στη «Le Monde»

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες αγαπούν τον Πρόεδρο Μακρόν

«Τίποτα στο πρόγραμμα της Μαρίν Λεπέν δεν αντικατοπτρίζει την κληρονομιά της Γαλλίας ως χώρας αντίστασης, ανθρωπισμού, γενναιοδωρίας και δεκτικότητας προς τον κόσμο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε, στο τιμόνι της Γαλλίας, υποψήφια το πρόγραμμα της οποίας παραμένει πρόγραμμα ξενοφοβίας και φανατισμού, υποψήφια που έκανε συμμαχίες με ολοκληρωτικά (καθεστώτα)» αναφέρουν σε επιστολή τους περισσότεροι από 400 Γάλλοι καλλιτέχνες, ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών.

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες του θεάματος, μεταξύ των οποίων η Ζιλιέτ Μπινός και η Σαρλότ Γκενσμπούρ, υπέγραψαν ένα συγκινησιακά φορτισμένο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde στις 15 Απριλίου για να προτρέψουν τους πολίτες να ψηφίσουν τον νυν πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου.

Η επιστολή απευθύνεται σε όσους μπορεί να μην υποστηρίζουν την πολιτική του Μακρόν, πιθανότατα δεν τον ψήφισαν στον α' γύρο των εκλογών και τείνουν τώρα να μην προσέλθουν στις κάλπες την επόμενη Κυριακή.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες μουσικοί, καλλιτέχνες και παραγωγοί που υπέγραψαν την έκκληση υποστηρίζουν ότι η ψήφος υπέρ του Μακρόν, κεντρώου φιλοευρωπαίου, είναι απόλυτη αναγκαιότητα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να νικηθεί η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν. Όπως και το 2017, ο Μακρόν και η Λεπέν προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο με ποσοστά 27,84% και 23,15% αντίστοιχα.
Πολλοί εκπρόσωποι του κινηματογράφου και της πολιτιστικής βιομηχανίας ψήφισαν τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, τον αριστερό υποψήφιο και αρχηγό του κόμματος La France Insoumise. Αφού ηττήθηκε με ποσοστό 21,95% των ψήφων, ο Μελανσόν κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην δώσουν ούτε μία ψήφο στη Λεπέν, αλλά δεν τους ενθάρρυηνε να πάνε να ψηφίσουν υπέρ του Μακρόν.

Είναι η τρίτη φορά που ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον β’ γύρο των εκλογών από τότε που ιδρύθηκε η Πέμπτη Δημοκρατία από τον Σαρλ ντε Γκωλ το 1958. Πριν από τις εκλογές του 2017, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, πατέρας της Μαρίν, ο οποίος ίδρυσε το διαβόητο αντι -σημιτικό και ξενοφοβικό κόμμα Εθνικό Μέτωπο, αντιμετώπισε τον τότε Πρόεδρο Ζακ Σιράκ το 2002. Ο Σιράκ και ο Μακρόν κέρδισαν τελικά τις εκλογές του 2002 και του 2017 με 82,21% και 66,10% των ψήφων, αντίστοιχα.
«Ηθοποιοί του κόσμου του πολιτισμού και της ζωντανής ψυχαγωγίας, έχουμε συχνά βαθιές διαφωνίες (...) με την εξουσία. Έχουμε επίσης νιώσει εξαπατημένοι, θυμωμένοι, ακόμη και οργισμένοι. Αλλά ακόμα κι αν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αυτών των εκλογών δεν ήταν αυτό που ελπίζαμε, ακόμα κι αν κάποιοι από εμάς εξακολουθούν να αισθάνονται κάποια δυσπιστία (προς τον Μακρόν), σήμερα, δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, αμφιβολία, αναποφασιστικότητα» αναφέρεται στο άρθρο, που αναδημοσιεύει το Variety.

Κεντρική φωτογραφία:Splash News/ Ideal Image

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.