ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι άνθρωποι που πέφτουν για ύπνο κάτω από τα βόρεια αστέρια στην Αλάσκα

Σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα, παγωμένα και εξώκοσμα σημεία του πλανήτη γη μερικά μαγικά ιγκλού προσφέρουν διανομή που απολαμβάνεις μία φορά στη ζωή σου.

Οι άνθρωποι που πέφτουν για ύπνο κάτω από τα βόρεια αστέρια στην Αλάσκα

Η παρατήρηση του φαινομένου Aurora Borealis, ή αλλιώς των βόρειων αστεριών, έχει υπάρξει όνειρο για πολλούς ανθρώπων στον κόσμο, οι οποίοι δηλώνουν παθιασμένοι με τα ουράνια σώματα και τα σπάνια φαινόμενα πυ σχηματίζουν μαγικές εικόνες στην ατμόσφαιρα.

Αυτό το σπάνιο, φυσικό φαινόμενο εμπνέει αλλά και προσελκύει σε σταθερή βάση χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν διακαώς το ιδανικό σημείο στην Αλάσκα προκειμένου να απολαύσουν το αέρινο, εξώκοσμο παιχνίδι των αστεριών στον σκοτεινό ουρανό και όλα δείχνουν ότι πλέον το έχουν βρει και με το παραπάνω.

Ένα πανέμορφο camp από ιγκλού, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή Fairbanks της πολιτείας Αλάσκα και έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρουν στον επισκέπτη μία μαγευτική εμπειρία άγριας ομορφιάς, απόκοσμου τοπίου, αλλά και ενεμπόδιστης παρατήρησης στον βραδινό ουρανό.

Ο άνθρωπος που είχε την ιδεά για την δημιουργία του συγκεκριμένου camp oνομάζεται Adriel Butler και εξηγεί πως πήρε την απόφαση όταν συνειδητοποίησε πως παρά το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχε κανένα ικανοποιητικό κατάλυμα-παρατηρητήριο που να εξασφάλιζε στους τουρίστες μία καλή διαμονή.

Ο Butler γνώριζε παράλληλα ότι σε αντίστοιχα σημεία του πλανήτη, για παράδειγμα στη Φιλανδία και την Ισλανδία, υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθείς σε πανέμορφα ξενοδοχεία, τα οποία προσφέρουν διαμονή υψηλών προδιαγραφών. Και κάπως έτσι, το Borealis Basecamp γεννήθηκε.

Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα ιγκλού τόσο μοναδικά είναι το γεγονός ότι η οροφή τους είναι κατασκευασμένη από γυαλί κάτι που επιτρέπει την παρατήρηση στον ουρανό από κάθε σημείο του καταλύματος, ακόμα και όταν ο επισκέπτης είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Έτσι μπορείς να απολαύσεις σε όλη της την έκταση την μαγεία των βόρειων αστεριών δίχως να πρέπει να υποστείς το παγερό κρύο των -30 βαθμών κελσίου.

Πάντως στο Borealis Basecamp η μαγευτική εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στις βραδινές ώρες, καθώς και το πρωί υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της περιπέτειας σε ένα απόλυτα, παγωμένο σκηνικό, όπως περιπάτους και εξερευνήσεις στα άγρια, μακρινά τοπία της Αλάσκα μέχρι ιστορικές περιηγήσεις.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

Read Next

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

Περισσότερα από

Stories

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.