ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Oι 12 πολύ αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης

Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα αθλήματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς.

Oι 12 πολύ αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης

Η συγχρονισμένη κολύμβηση έχει πολλά ονόματα: Μπαλέτο νερού, synchro ή καλλιτεχνική κολύμβηση. Ωστόσο, όπως και να την αποκαλέσεις, αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά, δύσκολα και παράλληλα επικίνδυνα αθλήματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς.

Αν και συχνά το κοινό θεωρεί ότι το νερό είναι ένα πάρα πολύ ασφαλές μέρος για να αγωνίζεται κάποιος, οι απαιτήσεις της συγχρονισμένης κολύμβησης και τα ρίσκα που παίρνει μία αθλήτρια που αγωνίζεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού φαντάζουν πέρα από κάθε λογική και φαντασία.

Το ίδιο ισχύει και για τους κανόνες που είναι απαραίτητο να ακολουθεί σε καθημερινή βάση προκειμένου να μπορέσει να διακριθεί και να καταφέρει μία μέρα να κερδίσει μία θέση στην Ολυμπιακή Αποστολή της χώρας της.

Παρακάτω θα δεις 12 από τους πιο απόλυτους και αδιαπραγμάτευτους κανόνες που επιβάλλονται αναγκαστικά σε κάθε αθλήτρια που θέλει να δει τον εαυτό της στην πισίνα των Ολυμπιακών Αγώνων και -γιατί όχι- στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

1. Να είναι διατεθειμένη να προπονείται 8 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα.

Αυτό συνήθως χωρίζεται σε 6 ώρες μέσα στην πισίνα και 2 ώρες απλή γυμναστική, όπως κοιλιακοί, push ups, βάρη και τρέξιμο.

2. Να φοράει πάντα πολύ έντονο, αδιάβροχο μακιγιάζ.

Προκειμένου να κάνουν τις εκφράσεις του προσώπου τους ορατές από μεγάλη απόσταση, οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης αναγκάζονται να βάφουν πάρα πολύ έντονα τα μάτια και τα χείλη τους με ειδικά προϊόντα μακιγιάζ. Η αθλήτρια Anita Alvarez αποκαλύπτει ότι συχνά στα ταξίδια της στο Παρίσι μαζί με τις συναθλήτριες της βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα που χρησιμοποιούν σε τακτικά βάση στους αγώνες τους. Η Alvarez δήλωσε ότι προτιμά τις σκιές της MAC επειδή είναι πολύ σταθερές και δεν αλλοιώνονται στην επαφή τους με το νερό.

3. Να αντέχει τους μικρούς και του μεγάλους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Πολλές αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ εξασκούνται στο πρόγραμμα τους, καθώς βρίσκονται συνέχεια σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Οι τούμπες στον αέρα και οι βουτίες έχουν γίνει αιτία διάσεισης είτε εξάθρωσης ώμων και γονάτων, με τους τραυματισμούς να αποτελούν το πιο σοβαρό πρόβλημα του συγκεκριμένου αθλήματος, σύμφωνα με τα στατιστικά. Ο Bill Moreu, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που φροντίζει τους αθλητές της Εθνικής Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εξηγεί ότι συχνά οι αθλήτριες προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερος πόντους δοκιμάζοντας παράτολμες φιγούρες και πετώντας η μία την άλλη ψηλά στον αέρα. Επιπλέον, πολλές φορές φοβούνται να δηλώσουν ότι έχουν τραυματιστεί ή ότι έχουν πάθει διάσειση, καθώς δεν θέλουν να χάσουν την θέση τους στην ομάδα.

4. Οι άντρες δεν επιτρέπονται στην πισίνα, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρόλο που έχουν το δικαίωμα να διαγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα, οι άντρες μένουν έξω από την πισίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν γίνει συζητήσεις και προσπάθειες από αθλητές προκειμένου να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής το δεδομένο και θα ισχύσει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Δείτε στο βίντεο τους υπόλοιπους πολύ αυστηρούς κανόνες που ακολουθούν όλες οι αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης που αγωνίζονται σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

09 Μαϊ 2024

Άλμπερτ Φίνεϊ: Τρεις γάμοι, άπειρα λίτρα αλκοόλ και μια βαθιά περιφρόνηση για το Βρετανικό Στέμμα

Ο σαρωτικός ηθοποιός που έμοιαζε έτοιμος να εκραγεί, είχε την άνεση, για την ακρίβεια το χάρισμα, να εκτείνεται σε τεράστια γκάμα χαρακτήρων, να παίζει με το κύρος του και να καθηλώνει στο πέρασμά του.

Περισσότερα από

Stories

09 Μαϊ 2024

"Ήταν ένα μικρό καράβι": Η μακάβρια ιστορία πίσω από το χαρούμενο παιδικό τραγούδι

"Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί", ο στίχος που κρύβει την αλήθεια για τον κανιβαλισμό.

09 Μαϊ 2024

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χωρίς ίχνος μακιγιάζ ένα καλοκαίρι του '80 στον Θεολόγο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μας αποδεικνύει το πόσο όμορφη είναι ακόμα και αμακιγιάριστη.

08 Μαϊ 2024
07 Μαϊ 2024

Μέλπω Ζαρόκωστα: Η συναρπαστική ζωή της αριστοκράτισσας του ελληνικού κινηματογράφου

Μέλπω Ζαρόκωστα, η μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου, με τον χολιγουντιανό αέρα κλείνει τα 91.

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κοστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.